Αυτόχθονες λαοί- Πάπουα Όνoμα: Αντριάνα Θεοχαρίδου Tάξη: Στ΄2 Μάθημα: Νέα Ελληνικά.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΒΟΡΙΓΙΝΕΣ.
Advertisements

Τα δευτεράκια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου
Η ζωή των Κυκλαδιτών Πριν από χρόνια, ένας σπουδαίος πολιτισμός αναπτύχθηκε στα νησιά του Κεντρικού Αιγαίου που λέγονται Κυκλάδες.
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
ΟΙ ΜΑΣΑΙ Κ.Δ..
Μυκηναϊκός πολιτισμός Η θρησκεία και η γραφή των Μυκηναίων
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:Κ.ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ
ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ Η Νέα Γουινέα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του κόσμου και βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό, βόρεια της Αυστραλίας. Το νησί έχει έκταση 786,000.
Οι διατροφικές συνήθειες
(Παλιά εποχή της πέτρας)
Χοροί Κώστας κ. – Γιάννης Φ..
1.Ιστορική αναδρομή της Οικιακής Οικονομίας
3 xωρεσ που σιγουρα δεν γνωριζετε!!!
Η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα
Από την Στ‘2 την Μαρία τον Μηνά και τον Γιώργο
ΧΟΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΤΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Αυτόχθονες λαοί Μαίρη Καλφοπούλου.
(Παλιά εποχή της πέτρας)
Λάπωνες ένας αυτόχθονος λαός
ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ Ο Ινδουισμός είναι η τρίτη μεγαλύτερη θρησκεία του κόσμου σε αριθμό πιστών με περίπου ένα δισεκατομμύριο πιστούς, από τους οποίους οι περισσότεροι.
Βόρνεο νησί.
ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
Τα αγαπημένα μου ζώα Λύκος
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ
 έθιμο : κάθε εκδήλωση της κοινωνικής ζωής που διατηρείται και επιβάλλεται από τη συνήθεια και την παράδοση. Κάθε λαός κρατούσε με θρησκευτική ευλάβεια.
“ΕΓΩ, Ο AΛΛΟΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ … ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ Πέτρος ΣΤ’1 P[y.
Ελεύθερος χρόνος Ελεύθερος χρόνος καλείται ο χρόνος που διαθέτει ο άνθρωπος για να αναπαυθεί , να προάγει το πνεύμα του ,να καλλιεργήσει τα ταλέντα του.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΦΛΟΡΙΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
Αυτόχθονες Λαοί Αυτόχθονες ή ιθαγενείς ονομάζονται στις μέρες μας οι μειονοτικοί πληθυσμοί ενός κράτους, στην περίπτωση που κατοικούσαν στο έδαφός του.
Σέβομαι το περιβάλλον 1.φυτά 2.ζώα Στόχος: να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές που δείχνουν σεβασμό στο περιβάλλον, στη φύση και στα πλάσματα της φύσης.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΕΡΓΙΔΗΣ. ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ Ο ΛΑΟΣ Τα κέντρα των μεγάλων πόλεών τους περιλάμβαναν μια ορθογώνια πλατεία που περιβαλλόταν από τις.
Από τους: Παρασκευή Καραγιώργη Μάγου και Παρασκευή Καραγιώργη Μάγου και Μιχάλη Μάγο Μιχάλη Μάγο Η Αμαζονία.
Οι άνθρωποι στη Μεσόγειο Τοιχογραφία από τη Σαντορίνη 17 αιώνες π.Χ. Απεικονίζεται εμπορική νηοπομπή.
Πόσο πιστή στη πραγματικότητα είναι η εικόνα του κόσμου που προβάλλει ο κινηματογράφος ; Τουντακόβ Βλαδίμηρος Τμήμα Α 3 Σχολικό Έτος :
Ασιατικοί Βεδουίνοι Γεωργία Θωμά. Πού ζει ο λαός  Οι Βεδουίνοι εντοπίζονται σε όλο το μήκος των εκτάσεων που καλύπτει η έρημος, από της ακτές της Σαχάρας.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΑΣΣΕΛΟΥ ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΡΡΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΣΙΔΗΣ ΣΤ΄1 19 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
ΛΑΠΩΝΕΣ Ραφαέλλα Παφίτη. ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΠΩΝΕΣ Οι Λάπωνες ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής χερσονήσου (Σουηδία, Νορβηγία, Φιλανδία) συμπεριλαμβανομένης.
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΧΡΥΣΑ. ΤΑΞΗ Α, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΧ. ΕΤΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΣΟΠΡΙΝΑΚΗΣ.
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
Συνθήκες Διαβίωσης Στη Ζίτσα
Πιστεύετε σε κάποια θρησκεία ;
Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;
Άννα Παρασκευή Αυτόχθονες λαοί.
ΒΙΕΤΝΑΜ.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΜΑΟΡΙ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!!! Είναι δικαίωμά μου;
ΠΟΛΩΝΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑ ΖΗΣΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ.
Οι Ελληνεσ Δημιουργουν Αποικιεσ
Γεια σου χαίρομαι που σε γνωρίζω το όνομα μου είναι υπολογιστούλης και έχω να πω ότι είσαι πάρα πολύ όμορφη. Γεια σου είμαι η υπολογιστούλα και είμαι.
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ Χριστίνα Φανή.
Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒουσμΑνοι (bushmen).
ΕΡΗΜΟΣ ΜΟΧΑΒΕ.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΛΑΠΩΝΕΣ.
Κεφάλαιο 19 Γλώσσες και θρησκείες.
Αρχαίοι Πολιτισμοί της Αμερικής: Mάγια
Η παρουσίαση διαμορφώθηκε από τον Πέτρο Σαμούχο.
Κώστας κ. – Γιάννης Φ. Χοροί. Καλαματιανό Δημοφιλέστατος δημοτικός χορός ( που λέγεται και ίσος ή συρτός ) με πανάρχαιες ελληνικές ρίζες. Άγνωστος είναι.
Κεφάλαιο 36 Οι κάτοικοι της Ασίας.
Αυτόχθονας λαός Πάπουα
Εργασία στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής 2 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΑΞΗ Γ1 ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κ.ΣΤΡΑΤΗΣ.
Ένας αυτόχθονας λαός της Αφρικής
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτόχθονες λαοί Μ.Κ. Στ΄1
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αυτόχθονες λαοί- Πάπουα Όνoμα: Αντριάνα Θεοχαρίδου Tάξη: Στ΄2 Μάθημα: Νέα Ελληνικά

ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ Οι Παπούα ζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια στο νησί της Νέας Γουινέας, που βρίσκεται στα δυτικά της Αυστραλίας και Φθάνουν µέχρι τα νησιά του Αρχιπελάγους Βίσµαρκ (Νησιά Σολοµώντος). Μάλιστα, το νότιο µισό της Νέας Γουινέας είναι ανεξάρτητο κράτος και λέγεται Παπουασία. Αριθµούν περίπου άτοµα και χωρίζονται σε 29. Ζουν σε ημιάγρια κατάσταση ακόμη και σήμερα.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Στην εποχή μας, η Παπούα-Νέα Γουινέα δεν έχει εξαφανιστεί εφόσον προσπαθεί ακόμη να ενσωματωθεί στο σημερινό κόσμο. Μερικοί κάτοικοί της ζουν σε μοντέρνες πόλεις που προσφέρουν σύγχρονες ανέσεις. Εντούτοις, 4 στους 5 ζουν σε μικρά χωριά της υπαίθρου, όπου η ζωή έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους αιώνες, χωριά στα οποία αυτός που έχει γουρούνια θεωρείται πλούσιος, το νυφικό τίμημα είναι κάτι συνηθισμένο, ο πνευματισμός βρίσκεται παντού και η αφοσίωση στη φυλετική ομάδα μπαίνει πάνω από όλα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Δεν γνωρίζουν το σίδηρο και τα όπλα τους έχουν αιχµές από κοΦτερές πέτρες. Από άποψη δηλαδή εξέλιξης ανήκουν στην Λίθινη Εποχή.Γι΄αυτο η κύρια ασχολία τους εκτός από τα προιόντα του δάσους (ξυλεία,θηράµατα, καρποί) είναι να καλλιεργούν σε μικρούς κήπους καλαμπόκι,μανίοκα, λαχανικά και τάρο

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ-ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ Τα σπίτια τους είναι µικρά, κατασκευασµένα από ξύλο, φυλλώµατα και άχυρο. Ζουν κυρίως στη ζούγκλα, αλλά και δίπλα σε ποτάµια και ακτές.

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ Η θρησκεία τους είναι ανιµιστική (πιστεύουν σε πνεύµατα που κατοικούν σε φυσικά στοιχεία) και στο παρελθόν για λόγους τελετουργικούς ήταν κανίβαλ/οι. Σήµερα όµως είναι Φιλήσυχοι και Φιλικοί µε τους ξένους

ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ – ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΡΕΦΟΝΤΑΝ Μια από τις πολλές συνήθειες τους είναι να καλλιεργούν κοκκοφοίνικες, αραχίδες, παπάγια, μανιόκα, φτιάχνουν και καουτσούκ, φρούτα του πάθους, καφές, κακάο και άλλα φρούτα. Ασχολούνται ιδιαίτερα οι άντρες με την αλιεία ψαριών και μαργαριταριών. Οι γυναίκες ασχολούνται ως επί το πλείστον με την καλλιέργεια της γης.Τέλος τρέφονται με ψάρια, φρούτα του πάθους και τα παραπάνω φαγητά και φρούτα.(εκτός από τα καουτσούκ )

ΤΑ ΗΘΗ, ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ 1. Όπως είδαμε και πιο πάνω στην θρησκεία τους οι Παπούα είναι φιλήσυχοι και φιλικοί με τους ξένους. Από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις τους που αποτελούν ένα απο τα πολλά έθιμα τους είναι τα εξής:  Συχνά διαμορφώνονται ψέυτικοι πολέμοι μεταξύ τους  Υπάρχουν τελετουργίες για την ενηλικίωση των νέων ανδρών  Συµµετέχουν σε διάφορα φεστιβάλ χορών και µάσκας. 2. Άλλο έθιμο είναι το τελετουργικό του πένθους στη Παπούα Νέα Γουινέα Στη μικρή αυτή νησιωτική χώρα της Ωκεανίας, υπάρχει μια φυλή αυτοχθόνων- που λέγεται Dani- η οποία δείχνει το πένθος της, με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Αρχικά, λοιπόν, τα μέλη της φυλής τα πρόσωπα τους με στάχτες. Το εντυπωσιακό, όμως, είναι πως στη συνέχεια κόβουν ένα μέρος από τα δάχτυλα τους και το θάβουν με τα σώματα των νεκρών, ώστε να είναι μαζί και στην επόμενη ζωή και να παραμείνουν ενωμένοι.

ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ Οι εντυπώσεις μου απο αυτά που διάβασα είναι πολλές. Ενθουσιάστηκα διότι αυτός ο λαός ζεί εντελώς αλλοιώτικα απο εμάς με πολλές διαφορές ως προς την θρησκεία, τη καθημερινή ζωή και τις συνήθειες οι οποίες είναι μοναδικές και ξεχωριστές απο αλλους λαούς. Μου άρεσε αυτή η εργασία που μας δόθηκε διότι έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε για αυτόυς τους λαους.

ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ   CE%9F%CE%A7%CE%98%CE%9F%CE%9D%CE%95%CE%A3- %CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%99 CE%9F%CE%A7%CE%98%CE%9F%CE%9D%CE%95%CE%A3- %CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%99  ethima_n_ html ethima_n_ html 

ΤΕΛΟΣ!!!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ