Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΧΟΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΧΟΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΧΟΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Γκουντάνα Τζοβάνα Βασιλακοπούλου Αφροδίτη ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ ΧΟΡΟΣ

2 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ Ο χορός ως Τέχνη φαίνεται να έχει ενσωματωθεί στην κουλτούρα πολλών οργανωμένων κοινωνιών σε πολλά μέρη του κόσμου, αρκετές χιλιετίες π.Χ.  Στοιχεία χορού πρωτοεμφανίστηκαν στην Ευρώπη και ειδικότερα στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη.

3 Ο χορός αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο στοιχείο του πολιτισμού στις περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο και φαίνεται να έχει ενταχθεί πλήρως στα πολιτισμικά και κοινωνικά ενδιαφέροντα των περισσότερων χωρών του πλανήτη μας, εφόσον εξυπηρετεί τόσο την έκθεση συναισθημάτων όσο και την ψυχοσωματική ισορροπία. Έτσι λοιπόν δικαιολογημένα είναι από τα κυριότερα ενδιαφέροντα των εφήβων στην εποχή που ζούμε. Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι αιώνες μετά την εμφάνισή του ο χορός ακμάζει διαρκώς, προσεγγίζοντας ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.

4 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ
1)Έχετε ασχοληθεί με τον χορό; α. ναι β. όχι  2) Επιλέξατε να ασχοληθείτε με τον χορό... α. λόγω προσωπικής θέλησης β. λόγω θέλησης των γονέων γ. Άλλο : 3)Ποιο/α είδος/η χορού έχετε δοκιμάσει; α. Μπαλέτο β. Σύγχρονο γ. Latin δ. Hip-Hop ε. Break Dance στ. Παραδοσιακούς χορούς ζ. Reggaeton η. Άλλο:

5 5)Θέλετε να ασχοληθείτε με τον χορό επαγγελματικά; α. ναι β. όχι
4)Από ποια ηλικία ξεκινήσατε να ασχολείστε με τον χορό; α. από 8-13 χρόνων  β. από χρόνων  γ. από χρόνων δ. Άλλο : 5)Θέλετε να ασχοληθείτε με τον χορό επαγγελματικά; α. ναι β. όχι 6)Πιστεύετε πως ο χορός συμβάλλει στην ψυχική και σωματική ισορροπία του ανθρώπου; Αν ναι, πώς; α. ναι β. όχι 7)Τι νιώθετε όταν χορεύετε;

6 8)Γιατί δεν έχετε δοκιμάσει να ασχοληθείτε με τον χορό; α
8)Γιατί δεν έχετε δοκιμάσει να ασχοληθείτε με τον χορό; α. δεν ενδιαφέρομαι για τον χορό  β. λόγω έλλειψης χρόνου γ. εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων  δ. λόγω ενασχόλησης με κάποιο άλλο άθλημα  9)Θα θέλατε να ασχοληθείτε με τον χορό στο μέλλον; α. ναι  β. όχι 10)Έχετε παρακολουθήσει παραστάσεις χορού, είτε από κοντά είτε μέσω της τηλεόρασης; α. ναι β. όχι 11)Κάποιοι θεωρούν το χορό ως μια τελείως γυναικεία ενασχόληση. Τι πιστεύετε για αυτό; α. Συμφωνώ β. Διαφωνώ γ. Μου είναι αδιάφορο

7 ΕΡΕΥΝΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Το 28% των εφήβων που απάντησαν στο ερωτηματολόγιό μας είναι άνδρες, ενώ το υπόλοιπο 72% είναι γυναικείου φύλου. Το 87% των γυναικών φαίνεται να ασχολείται με το χορό και κυρίως με το μπαλέτο και το λάτιν. Ακόμη το 78% του γυναικείου φύλου δεν ενδιαφέρεται να ακολουθήσει τον χορό επαγγελματικά. Τέλος το 100% των γυναικών πιστεύει πως ο χορός συμβάλλει στην ψυχοσωματική ισορροπία του ανθρώπου.

8 Όσον αφορά τους άνδρες, τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι αρκετά διαφορετικά εάν τα συγκρίνουμε με αυτά των γυναικών. Μόνο το 42% των ανδρών ασχολείται με το χορό, ενώ σε ποσοστό 59% πιστεύουν πως ο χορός δεν συμβάλλει στην ψυχοσωματική ισορροπία του ανθρώπου. Ακόμη, οι άνδρες φαίνεται να ασχολούνται κυρίως με τους παραδοσιακούς χορούς όπως φαίνεται και παρακάτω.

9 ΕΠΙΛΟΓΟΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Συμπερασματικά, λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω αποτελέσματα, καταλαβαίνουμε πως ο χορός αποτελεί κύρια ενασχόληση κυρίως στην ζωή των γυναικών, οι οποίες τείνουν πολύ περισσότερο στο χορό απ' ό,τι οι άνδρες. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το μπαλέτο είναι το πιο διαδεδομένο είδος χορού στο γυναικείο φύλο, ενώ αισθησιακοί χοροί (Reggaeton, Tango) δεν είναι μέσα στις κύριες επιλογές τους.  Αντίθετα, οι πλειοψηφία των ανδρών φαίνεται να είναι αρνητικοί με τον χορό, ενώ οι λίγο που επιλέγουν να ασχοληθούν με αυτόν, επιλέγουν την ενασχόληση με τους παραδοσιακούς χορούς.


Κατέβασμα ppt "ΧΟΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google