Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πόσο πιστή στη πραγματικότητα είναι η εικόνα του κόσμου που προβάλλει ο κινηματογράφος ; Τουντακόβ Βλαδίμηρος Τμήμα Α 3 Σχολικό Έτος : 2010 - 2011.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πόσο πιστή στη πραγματικότητα είναι η εικόνα του κόσμου που προβάλλει ο κινηματογράφος ; Τουντακόβ Βλαδίμηρος Τμήμα Α 3 Σχολικό Έτος : 2010 - 2011."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πόσο πιστή στη πραγματικότητα είναι η εικόνα του κόσμου που προβάλλει ο κινηματογράφος ; Τουντακόβ Βλαδίμηρος Τμήμα Α 3 Σχολικό Έτος : 2010 - 2011

2 Στην Έρευνά μου προσπάθησα να διαπιστώσω αν ο κινηματογράφος προβάλει μια εικόνα για τον κόσμο, πιστή στην πραγματικότητα.

3 Ύστερα από παρακολούθηση πολλών ταινιών ήταν ξεκάθαρο πως συγκριτικά με τον κινηματογράφο, η ζωή ….

4 Είναι πιο αργή.

5 Έχει παλινδρομήσεις

6 Δεν είναι πάντα ενδιαφέρουσα.

7 Δεν υπάρχουν ηρωικές στιγμές και,αν υπάρχουν, είναι ελάχιστες και κρατάνε λίγο.

8 Ξεκίνησα, λοιπόν την έρευνα παρατήρησης κάνοντας κάποιες συγκρίσεις... Αρχικά, παρακολούθησα δύο επισόδεια από την σειρά “Κλείσε τα μάτια” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και παρατήρησα...

9 Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των σπιτιών στην Αθήνα, που είναι γκρίζες πολυκατοικίες....

10 Όλοι οι χαρακτήρες της σειράς ( ακόμα και οι άνεργοι) κατοικούσαν σε πανάκριβα σπίτια είτε σε περιοχές όπως η Φιλοθέη ή το κέντρο της Αθήνας ή και σε νησιά στο Αιγαίο!

11

12

13 Στη συνέχεια, έκανα μια δεύτερη σύγκριση. Το κολέγιο στην πραγματικότητα με το κολέγιο όπως παρουσιάζεται στον κινημητογράφο... και διαπίστωσα...

14 Πραγματικό κολεγιο : ● Διάβασμα ● Εργασίες ● Απομνημόνευση ● Μαθήματα

15 Κινηματογραφικό Κολέγιο ● Διασκέδαση ● Ξενύχτι ● Ποτό

16 Animal House

17 Επίσης, παρακολουθήστε αυτό το βίντεο :

18 Στον κινηματογράφο, τα αυτοκίνητα αψιφούν τους νόμους της Φυσικής για να προσδώδουν δράση στην ταινία. Επιπλέον, άνθρωποι παραμένουν άθικτοι από ακραίες καταστάσεις όπως...

19

20 Η Έλλειψη ρεαλισμού υπάρχει τόσο στον ελληνικό κινηματογράφο και το Hollywood, όσο και στο Bollywood...

21 Έτσι λοιπόν.... Ο κινηματογράφος προβάλλει μια στεβλή εικόνα της πραγματικότητας.

22 Ένας μέλλοντικός ανεξάρτητος πολίτης θα απογοητευτεί πολύ όταν δει πόσες λίγες πιθανότητες υπάρχουν να ζεί σε νεοκλασικό σπίτι στο κέντρο της Αθήνας.

23 Ένας μελλοντικός φοιτητής θα απογοητευτεί μόλις δεί πως το κολέγιο έχει λιγότερη διασκέδαση, ξενύχτι και περιπέτεια από αυτή που συναντά σε μια ταινία.

24 Και ένας οδηγός θα απογοητευτεί πολύ όταν ανακαλύψει πόσο περιορισμένη αδρεναλίνη μπορεί να του προσφέρει μια βόλτα με το αυτοκίνητο σε σύγκριση με τα απίστευτα πράγματα που κάνουν τα αυτοκίνητα στις ταινίες.

25 ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ.


Κατέβασμα ppt "Πόσο πιστή στη πραγματικότητα είναι η εικόνα του κόσμου που προβάλλει ο κινηματογράφος ; Τουντακόβ Βλαδίμηρος Τμήμα Α 3 Σχολικό Έτος : 2010 - 2011."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google