ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ Ξεκινώντας από το κάθε παιδί και τις ανάγκες του... Δίνοντας του ποικιλία ερεθισμάτων, ευκαιριών και επιτυχιών... Θα βάλουμε.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
<< EY AΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ>>
Advertisements

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ: ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ Π Α Ν Α Ι Τ ΩΛ Ι Κ Ο.
Δημοτικό Σχολείο Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου Ε΄ Λακατάμειας
«EGG BOX» CONTROL SYSTEM
Οι σχολικές μας δραστηριότητες του Οκτωβρίου 2014 Our School Activities- October 2014.
By Joanna P. CAN OR CAN’T.
AFFIRMATIVE NEGATIVE QUESTIONS CAN ( = M ΠΟΡΩ ΝΑ...) CANNOT ( =ΔΕΝ M ΠΟΡΩ ΝΑ...) ΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ IKANOTHTA/ANIKANOTHTA ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.
Γυμνασιο καλυβιων: ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Eφαρμοσμένα προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας στο εξωτερικό Μοντέλα ηθικής ανάπτυξης Ευάγγελος Αλμπανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής.
Από τις Τεχνολογίες στις Υπηρεσίες
Πως παίζουν τα παιδιά?. Σωματικά χαρακτηριστικά των παιδιών προσχολικής ηλικίας  Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα κινητικά  Χρειάζονται συχνά περιόδους ξεκούρασης.
Τ.Π.Ε. το λενε τωρα… Αχιλλεας Καρετσος ΠΕ 19 - Η πληροφορικη στο Δημοτικο.
Δρ Αναστάσιος Βασιλειάδης. Τι είναι Κοινωνική Οικονομία H κοινωνική οικονομία στην Ευρώπη Ποια είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα Ποια είναι τα χαρακτηριστικά.
Ο Οργανισμός Enterprise Greece αποτελεί μετεξέλιξη της «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» (Invest in Greece) - στην οποία ενσωματώνονται, μεταξύ άλλων, και.
ΩΜΟΣ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Ελληνογαλλική σχολή πειραιά «Ο Άγιος Παύλος». Υπ. Καθηγήτρια Στ. Μαυροματάκη.
Κων/νος Πατερόπουλος (MSc) Αντιπρόεδρος ΜΓΣ Εθνικού Αντιπρόεδρος ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολη, 26 Σεπτεμβρίου 2015 Αθλητικά σωματεία: Βελτίωση της λειτουργίας.
ΤΡΙΤΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΑΘΗΝΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ‘ATHENS PARK’ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ’ τομεακό πρόγραμμα Erasmus ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ/
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ.
ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ Ευάγγελος Αλμπανίδης.
KATAΓΜΑΤΑ. Επιδημιολογικές έρευνες: Tα περισσότερα κατάγματα εμφανίζονται από την ηλικία των 10 έως των 45 ετών.
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Ενότητα 4.5: Φωτογραφία και Εικονογραφημένο Βιβλίο Αγγελική Γιαννικοπούλου Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες έγιναν για πρώτη φορά το 776 π.Χ. στην πεδιάδα της αρχαίας Ολυμπίας στο δυτικό τμήμα της Πελοποννήσου. Από τότε και στο εξής διεξάγονταν.
Η ανθρωπολογία στη χώρα των πραγμάτων… Είναι ο υλικός κόσμος άψυχος και παθητικός στον αντίποδα της οντότητας άνθρωπος που είναι ζωντανός και ενεργητικός;
1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μουντάκης Κώστας Ομ. Καθηγητής Πρώην σύμβουλος του Παιδ. Ινστιτούτου Μάθημα 1 ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ: ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΔΛΠ-ΔΠΧΠ. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ Ε.Γ.Λ.Σ. (ΠΔ 1123/1980) ΣΚΟΠΟΣ ΕΓΛΣ:  ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ-ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΙΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΕΓΛΣ:  Οι εταιρίες.
Κωνσταντία Μηλίδη Ειδικός Παιδαγωγός για παιδιά με αυτισμό Western Autistic School Μελβούρνη Αξιολόγηση του προφίλ ενός μαθητή που.
“Friends” Υποτιτλιστική δραστηριότητα εκμάθησης αγγλικών Πατήστε εδώ για να ξεκινήσετε (Για να μεταβείτε σε άλλες σελίδες αυτής της παρουσίασης, χρησιμοποιήστε.
Εξωτερικός Έλεγχος: Σκοπός – Αναγκαιότητα - Οφέλη Διακομιχάλης Μιχαήλ
Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Αιφνιδιασμός (πρωτεύων - δευτερεύων)
Δίκαιη Κατανομή.
Διεθνής Σύμβαση για τις Διεθνείς Πωλήσεις Κινητών Πραγμάτων, Βιέννη 11 Απριλίου 1980, ν. 2532/1997 §1. Υποκειμενικό πεδίο εφαρμογής (Άρθρο 1) 1. Μέρη.
FAIR PLAY και ηθικοκοινωνική ανάπτυξη
Τι είναι πνευματική ιδιοκτησία;
Χρηματοοικονομική Λογιστική
Τι είναι πνευματική ιδιοκτησία;
Παπαϊωάννου Άλκηστις Ph. D. , M. Sc
Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων
UEFA “Financial Fair Play Regulation” και λογιστικές επιπτώσεις
By Vasilis Stamataris – F Inst TT, ITC
Σχολή Θετικών Επιστημών
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ Ευάγγελος Αλμπανίδης.
Eφαρμοσμένα προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας στο εξωτερικό
Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Γυμνάσιο Αγλαντζιάς Σχολική Χρονιά
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Ολυμπιακή παιδεία και Αθλητική Ηθική
Γιώργος Παυλικάκης Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ04
«Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ» «Ευ αγωνίζεσθαι» «Ευ ζην»
Το «MOVE WEEK» είναι μια Ευρωπαϊκή Αθλητική Εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη, την περίοδο 19 Σεπτεμβρίου –   25 Σεπτεμβρίου.
ΒΙΟΛ. ΚΥΤΤΑΡΟΥ, ΑΣΚΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ-ΜΕΡΟΣ Β_2007, Λ.Χ. Μαργαρίτης
Σπορ και ηθική συμπεριφορά
Η διαμόρφωση του Fair-play
ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΔΛΠ-ΔΠΧΠ.
Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις
22ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ φιλική ενέργεια παντός καιρού
EL Greek.
Γυμνάσιο Αγλαντζιάς Σχολική Χρονιά
UEFA “Financial Fair Play Regulation” και λογιστικές επιπτώσεις
Teaching STEM with Fairy Tale Creative Fairy Tale Activities for Play & Learning.
Αθλητισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Μορφές Δραματικής Έκφρασης
Υλικά και Δραστηριότητες Διδασκαλίας Μαθηματικών ΙΙ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
§1. Υποκειμενικό πεδίο εφαρμογής (Άρθρο 1) 1
Slovak Telekom κατά Ευρωπαϊκής Επιτροπής (απόφαση Γεν. Δικαστ. της 22
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ Ξεκινώντας από το κάθε παιδί και τις ανάγκες του... Δίνοντας του ποικιλία ερεθισμάτων, ευκαιριών και επιτυχιών... Θα βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια για απόκτηση θετικών στάσεων για άσκηση και θετικών συνηθειών για δια βίου άσκηση.

Η Επιτυχία εξαρτάται από:  την Πολύ Καλή Προετοιμασία και Οργάνωση  τη Συνεργασία των δασκάλων Φυσικής Αγωγής  τη σωστή Ενημέρωση των συναδέλφων οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα στους αγώνες  τη Συνέπεια στην εκτέλεση των καθηκόντων  τη σωστή Ενημέρωση των παιδιών για τους στόχους των αγώνων  την κατάλληλη Προετοιμασία των παιδιών τόσο στα αγωνισματα όσο και στον τρόπο διεξαγωγής τους π.χ.κυκλική εργασία σε σταθμούς

Λαμβάνουν μέρος:  Οι Αθλητικές Περιφέρειες των σχολείων όπως έχουν διαμορφωθεί από το Υ.Π.  Τουλάχιστον, όλα τα παιδιά της έκτης τάξης τα οποία επιθυμούν να συμμετέχουν στους αγώνες (Εγκύκλιος, Φακ.: /2) ( Θα τη βρείτε στην ιστοσελίδα) Θα τη βρείτε στην ιστοσελίδα

Το ΥΠΠ φροντίζει για: 1. το γήπεδο διεξαγωγής των αγώνων 2. τα βασικά υλικά τα οποία θα χρειαστούν π.χ. εμπόδια 3. τον εργάτη στο γήπεδο 4. την ιατρική κάλυψη: γιατρό και επισκέπτρια υγεία

1. Συνάντηση σχολείων της Αθλητικής Περιφέρειας Καλεί το Σχολείο Συντονιστής Παίρνει μέρος: α. ο δάσκαλος Φ.Α. του κάθε σχολείου, υπεύθυνος για τους αγώνες (απαραίτητα) β. ο διευθυντής των σχολείων (προαιρετικά) Ενέργειες για την Οργάνωση Αγώνων

ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ:  Καλεί τα σχολεία της περιφέρειας σε συνάντηση ( βλ το σχετικό έντυπο στην ιστοσελίδα)( βλ το σχετικό έντυπο στην ιστοσελίδα)  Συντονίζει τη συζήτηση στη συνάντηση αυτή  Κρατεί πρακτικά της συνάντησης και τα αποστέλλει στα σχολεία και στον οικείο Επιθεωρητή ( βλ το σχετικά δείγματα στην ιστοσελίδα)( βλ το σχετικά δείγματα στην ιστοσελίδα)  Αναλαμβάνει να καταμεριστούν τα καθήκοντα  για την προετοιμασία των αγώνων στα σχολεία της περιφέρειας  Είναι ο συνδετικός κρίκος επικοινωνίας της περιφέρειάς του με τους Συντονιστές Φ.Α. και τον Επιθεωρητή.  Είναι υπεύθυνο για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Ενέργειες για την Οργάνωση Αγώνων 2. Λαμβάνονται αποφάσεις για:  το είδος των αγώνων α.Συμμετοχή σε όλα τα αγωνίσματα (κυκλικά) β.Συμμετοχή σε ένα αγώνισμα γ.Συμμετοχή σε δύο ή τρία αγωνίσματα  τα αγωνίσματα (Εγκυκλίου και άλλα) α.Τρέξιμο (Δρόμος μέχρι 75μ., Εμπόδια 65μ. ύψους μέχρι 50εκ.) β.Ρίξιμο (Μπαλίτσα 200γρ., Ακόντιο, Σφύρα, Ιατρική μπάλα 1Κ) γ.Άλματα (Μήκος με φορά, Μήκος χωρίς φορά, Ύψος)

Ενέργειες για την Οργάνωση Αγώνων  τον αριθμό των ομάδων π.χ παιδιά  10 μικτές ομάδες  τον αριθμό των παιδιών σε κάθε ομάδα π.χ. 15 – 20 παιδιά η κάθε ομάδα  το χρόνο σε κάθε σταθμό π.χ. 12’ – 15΄ σε κάθε σταθμό, Συνολικός χρόνος:120’ – 150΄  τους σταθμούς ξεκούρασης π.χ. 2 – 3 σταθμούς ξεκούρασης

Ενέργειες για την Οργάνωση Αγώνων  Τα καθήκοντα των δασκάλων Ομαδάρχης Δάσκαλος (αριθμός ανάλογος ομάδων) Σταθερός Δάσκαλος (αριθμός ανάλογος με τα αγωνίσματα που χρειάζονται ΣΔ)  1 ΣΔ: Άλμα σε μήκος, Άλμα σε ύψος και στην μπαλίτσα  3 ΣΔ: Εμπόδια 65μ και 75μ. 2 χρονομέτρες 1 αφέτης  1ΣΔ: Ακόντιο, Μήκος χωρίς φοράς, Σφύρα ; Εκφωνητής

Ενέργειες για την Οργάνωση Αγώνων 3. Καθορισμός Ε ντύπων ( βλ το σχετικά έντυπα στην ιστοσελίδα) ( βλ το σχετικά έντυπα στην ιστοσελίδα) που χρειάζονται και καταμερισμός ετοιμασίας τους στους δασκάλους Φ.Α.: Α)Δηλώσεις συμμετοχής μαθητών/τριών (σε ηλεκτρονική μορφή) Ονοματεπώνυμο μαθητή Καταγωγή Σχολείο  κατάλογοι μαθητών/τριών σε μικτές ομάδες για το κυκλικό μοντέλο  κατάλογοι μαθητών/τριών για τα αγωνίσματα για τα άλλα μοντέλα

Ενέργειες για την Οργάνωση Αγώνων Β) Πινάκια καταγραφής αποτελεσμάτων Καρτέλα Ατομικής Επίδοσης ( Θα το βρείτε στην ιστοσελίδα) ( Θα το βρείτε στην ιστοσελίδα) Καρτέλα Ομαδικής Επίδοσης (προαιρετικά) ( Θα το βρείτε στην ιστοσελίδα)

Ατομική επίδοση ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Ι ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ Δημοτικών Σχολείων Μαρτίου 2007 Γυμνάζομαι γιατί θέλω... Να αποκτήσω ικανότητες σε διάφορες κινητικές κατα Στάσεις Να αποκτήσω κινητικές έννοιες και να αναπτύξω τις κινητικές δεξιότητες Να παρουσιάζω αθλητικό τρόπο ζωής Να αποκτήσω και να διατηρήσω ψηλό επίπεδο υγείας Να αποκτήσω ομαδικό πνεύμα και να ακολουθώ πιστά το fair play Να καταλαβαίνω και να σέβομαι την διαφορετικότητα μεταξύ των ανθρώπων στις κινητικές δεξιότητες Να καταλαβαίνω ότι η φυσική αγωγή προάγει την ευκαιρία για διασκέδαση, πρόκληση, ατομική έκφραση και κοινωνική αλληλεπίδραση ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ Αγωνίσματα 1η 1η 2η 2η 3η 3η Άλμα σε μήκος Ρίξιμο μπαλίτσας Άλμα σε Ύψος 85 εκ 95εκ 105 εκ. Δρόμος με εμπόδια 65 μέτρων Δρόμος 75 μ. Ονοματεπώνυμο: ………………………………………….

Ενέργειες για την Οργάνωση Αγώνων Γ) Δίπλωμα συμμετοχής στο πίσω μέρος της Καρτέλας Ατομικής Επίδοσης ( Βλ σχετικό δείγμα στην ιστοσελίδα) ή από το ΥΠΠ

Ενέργειες για την Οργάνωση Αγώνων Δ) Κατάλογος μαθητών/τριών κάθε ομάδας (κυκλικό) ή κάθε αγωνίσματος Δ.1)Ετικέτα κάθε παιδιού (χρώμα ομάδας, όνομα παιδιού)Ετικέτα κάθε παιδιού Ε) Σχεδιάγραμμα μετακίνησης στο γήπεδο για το κυκλικό μοντέλο Στ) Οδηγίες για το κάθε αγώνισμα (Υπάρχουν αναλυτικά στην ιστοσελίδα)

ΕΤΙΚΕΤΤΑ 8. ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΣΣΟΥ

Ενέργειες για την Οργάνωση Αγώνων Ζ) Πρόσκληση Περιφερειακών Αγώνων Στίβου (βλ ιστοσελίδα) Η) Πρόγραμμα Περιφερειακών Αγώνων Στίβου (βλ ιστοσελίδα) Θ) Υπευθυνότητες Δασκάλων (βλ ιστοσελίδα) Ι) Η κάθε περιφέρεια επιλέγει τους χορούς τους οποίους θα παρουσιάσει

Ενέργειες για την Οργάνωση Αγώνων 4. Ενημέρωση όλου του διδακτικού προσωπικού του σχολείου για: Φιλοσοφία των αγώνων (συμμετοχή όλων, ατομική επίδοση, ελαστικότητα κανονισμών δηλ. όχι ακύρωση παιδιών, κ.α.) Τρόπο διεξαγωγής Οδηγίες για κάθε αγώνισμα Καθήκοντα Συνέπεια στα χρονοδιαγράμματα

Ενέργειες για την Οργάνωση Αγώνων 5. Ενημέρωση παιδιών για: τη φιλοσοφία των αγώνων (αθλητική εμπειρία, ατομική επίδοση, αθλητοπρεπή συμπεριφορά, κοινωνικότητα, φιλία, κ.α.) τον τρόπο διεξαγωγής (αγωνίσματα, μετακίνηση, πειθαρχία στον ομαδάρχη, πειθαρχία στις οδηγίες, κ.α.) την ομάδα τους (αριθμό ή όνομα και χρώμα της ομάδας)

Ενέργειες για την Οργάνωση Αγώνων 6. Προετοιμασία των παιδιών στο μάθημα Φ.Α.: στα αγωνίσματα που θα λάβουν μέρος στη μετακίνηση στο γήπεδο, από σταθμό σε σταθμό ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ