Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ήδη, την τελευταία τριετία οι διαιτητές των περισσότερων προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών έχουν λογότυπα χορηγών στον ρουχισμό τους. Η αρχή έγινε με το Ισπανικό πρωτάθλημα, ακολούθησαν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, Σε αυτό το διαστημα, πολλά διαφορετικά προϊόντα και εταιρείες εμπιστεύτηκαν τους διαιτητές σαν διαφημιστικό μέσο αξιοποιώντας την απήχησή τους σαν μέρος του ποδοσφαιρικού θεάματος, και μεταβάλλοντας την συγκεκριμένη χορηγία σε διεθνές case study, με αποκορύφωμα την διάκριση της χορηγίας Specsavers στους Βρετανούς διαιτητές (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία), στο Cannes Lions Festival του 2004. Βάσει των κανονισμών και προδιαγραφών της FIFA, πλέον και στη χώρα μας επιτρέπεται η παρουσία χορηγών στους διαιτητές και βοηθούς (επόπτες) των Πρωταθλημάτων Β’ & Γ’ Εθνικής κατηγορίας και του Κυπέλλου Ελλάδος. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία επέτρεψε την παρουσία χορηγού στις εμφανίσεις των διαιτητών, θεσπίζοντας και αντίστοιχες διατάξεις οι οποίες αναπροσαρμόζονται και εμπλουτίζονται διαρκώς, δίνοντας σημαντικές δυνατότητες προβολής μέσω των αγωνιστικών εμφανίσεων των διαιτητών.

3 Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία,η ΟΔΠΕ και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ), σε διαρκή συνεργασία με την FIFA, παρακολουθούν τις εξελίξεις και εφαρμόζουν τις διεθνείς προδιαγραφές στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Η ΚΕΔ ανήκει στην Ε.Π.Ο και είναι υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για τον ορισμό των διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας σε όλους τους αγώνες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (Α’,Β’,Γ’ κατηγορίας) και του Κυπέλλου Ελλάδος Η ΟΔΠΕ και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας καταρτίζει επίσης ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των διαιτητών όλης της χώρας Ήδη, από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, το επίπεδο και ο ρόλος της Ελληνικής Διαιτησίας έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά. Η πρόθεση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τηςΟΔΠΕ και της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας είναι ξεκάθαρη, και απηχείται μέσω του έντονου πειθαρχικού ελέγχου όλων των διαιτητών και των αυστηρότατων ποινών σε όσους δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του ρόλου τους. Τα φαινόμενα αμφισβήτησης από φιλάθλους, αθλητές, παράγοντες, ΜΜΕ και συλλόγους αποτελούν πλέον εξαιρέσεις, ενώ οι ποδοσφαιρικοί αγώνες διεξάγονται πλέον σε κλίμα αξιοπιστίας.

4 ΓΙΑΤΙ ΧΟΡΗΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ; Σε αυτό το κλίμα γενικότερης βελτίωσης της εικόνας του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, οι διαιτητές μπορούν να αποτελέσουν πολύ σημαντικό μέσο προβολής – αντίστοιχο με την φανέλα των αγωνιζόμενων ομάδων. Οι διαιτητές είναι απαραίτητο στοιχείο κάθε ποδοσφαιρικού αγώνα («Οι Άρχοντες του Αγώνα») και οι αποκλειστικοί φορείς του σεβασμού προς τους κανονισμούς και τις αρχές του Fair Play. To πάθος των (ερασιτεχνών) Ελλήνων διαιτητών και η αφοσίωσή τους στο άθλημα, συντελούν τα μέγιστα στην διατήρηση υψηλού επιπέδου ανταγωνιστικότητας και ουσιαστικής προόδου. Η συνεργασία της ΟΔΠΕ και της ΚΕΔ με χορηγό θα συντελέσει τα μέγιστα στον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων επιμόρφωσης των διαιτητών και του κοινού, για την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών συναντήσεων.

5 Η σύνδεση με τον διαιτητή μιας ποδοσφαιρικής συνάντησης συνδέει το προϊόν με τις αξίες που ο θεσμός της διαιτησίας εκπροσωπεί, και αυτός εφαρμόζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο: - Fair Play - Δίκαιο - Ισονομία - Αντικειμενικότητα - Αμιλλα - Αγάπη για το Ποδόσφαιρο - Σεβασμός στους Κανονισμούς Ο διαιτητης, οι βοηθοί και ο τέταρτος διαιτητής πρωταγωνιστούν στα τηλεοπτικά πλάνα κατά την διάρκεια του αγώνα, αποτελώντας ένα πολύ χρήσιμο σημείο προβολής, το μοναδικό μέσα στον αγωνιστικό χώρο εκτός των εμφανίσεων των ποδοσφαιριστών.

6 Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο θα διεξαχθούν 240 στην Β’ Εθνική, 495 στην Γ’ Εθνική κατηγορία και min. 70 για το Κύπελλο Ελλάδος 1800 Δ’ Εθνικη και 60.000 Ερασιτεχνικοί σε ολη την Ελλάδα. Οι αγώνες αυτοί καλύπτονται τηλεοπτικά (ΕΡΤ, ΕΡΤ3 Supersport & Alpha και από 150 Περειφεριακά Κανάλια με ζωντανές και μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις σε ποσοστό περίπου 40%, ενώ εκτεταμένα στιγμιότυπα προβάλονται από όλα τα κανάλια,ΚΑΘΩΣ Και από το σύνολο του αθλητικού τύπου(πανεληνίου και περιφερειακου) Κάθε εβδομάδα η διαιτητική τετράδα και το λογότυπο του χορηγού της έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ροή ΟΛΩΝ αυτών των συναντήσεων.

7 ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΧΟΡΗΓΟ

8 Λογότυπο του χορηγού στον ρουχισμό των 4 διαιτητών (διαιτητής, βοηθοί/επόπτες, τέταρτος διαιτητης) κάθε αγώνα Β’, Γ’ Εθνικής και Κυπέλλου Ελλάδος: - Στην φανέλα (μανίκια) - Στην φόρμα προθέρμανσης και αγώνα (πλάτη) Δικαίωμα χρήσης της φράσης «ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ» Συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσης της συνεργασίας και επίσημη παρουσίαση του χορηγού Βanner στο home page του www.odpe.gr και λογότυπο χορηγού στις σελίδες του τμήματος “Διαιτησία” της ιστοσελίδας.www.o

9 Λογότυπο του χορηγού στα δελτία Τύπου και τα επιστολόχαρτα των ΟΔΠΕ & Κ.Ε.Δ. Αποκλεισμός του ανταγωνισμού, όπως αυτός ορίζεται από τον χορηγό, από οποιαδήποτε σύνδεση με τους διαιτητές των επαγγελματικών κατηγοριών. Δικαίωμα προωθητικών ενεργειών σε επιλεγμένους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος Δικαίωμα προωθητικών ενεργειών στα επιμορφωτικά σεμινάρια που πραγματοποιούν οι διαιτητές

10 Δικαίωμα αθλοθέτησης επάθλων και προσωπικών διακρίσεων, και σχετικών απονομών από εκπροσώπους του χορηγού. Ενδεικτικές διακρίσεις: «Διαιτητής της Χρονιάς», «Διαιτητής του Μήνα» κλπ. Τα αποτελέσματα μπορούν να προκύπτουν από ψηφοφορίες των ποδοσφαιριστών, των προπονητών, του κοινού, των δημοσιογράφων κλπ, ενώ οι βραβεύσεις μπορούν να γίνονται σε ειδικές εκδηλώσεις ή/και πριν την έναρξη αγώνων. Χρήση προϊόντων και υλικών του χορηγού (πετσέτες, sport bottles κλπ) από τους διαιτητές, σε κάθε αγώνα Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας Backdrop με λογότυπο του χορηγού, στις κληρώσεις διαιτητών των επαγγελματικών κατηγοριών

11 ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ € 150.000 προ ΦΠΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Αγωνιστικές Περίοδοι 2008-09 & 2009-10


Κατέβασμα ppt "ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google