Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αθλητισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αθλητισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αθλητισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Παπαϊωάννου Κερατσού (ΠΕ06) Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Τσαλκιτζής Τεχνική επιμέλεια: Ντε Βίτε Ρίτα (ΠΕ19) Η εργασία μας που εκπονήθηκε στα πλαίσια της δράσης Teachers4Europe έχει να κάνει με τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα πως ο αθλητισμός προάγει το έμβλημα της Ε.Ε. “ενωμένοι στη διαφορετικότητα”.

2 Το σταυρόλεξο που βλέπετε εύστοχα παρουσιάζει πως έννοιες και αξίες όπως Ευρώπη, αθλητισμός, ελευθερία, αλληλεγγύη, σεβασμός και ισότητα μπορούν να εναρμονιστούν.

3 Οι αξίες της Ε.Ε. με μια ματιά
Και μια γρήγορη ματιά στις αξίες που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής και βάση της Ε.Ε., όπως είναι η αλληλεγγύη, η ελευθερία, η ισότητα, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δικαιοσύνη.

4 Σύμβολα «Ενωμένοι στην πολυμορφία» είναι το έμβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η βάση της ευρωπαϊκής συνεργασίας έχει οικο- δομηθεί πάνω στην ιδέα ότι είμαστε διαφορετικοί, αλλά θα μπορούσαμε να δούμε όλες τις διαφορές μας, υπό το πρίσμα μιας εναλλακτικής άποψης του ίδιου του πολιτισμού. Το σύμβολο-έμβλημα της Ε.Ε. “ενωμένοι στην πολυμορφία” είναι ένα από τα τέσσερα σύμβολα της γύρω από το οποίο όπως έχει ήδη ειπωθεί περιστρέφεται η παρούσα εργασία...

5 Ο αθλητισμός στο πρόγραμμα Erasmus+

6 Ο αθλητισμός στο πρόγραμμα Erasmus+
Το «Erasmus+: Sport» θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής διάστασης του αθλητισμού, την τόνωση της συνεργασίας μεταξύ των αθλητικών οργανώσεων, των δημόσιων αρχών και άλλων μερών.

7 Αθλητισμός Ειδικότερα η κοινωνική ένταξη αποτελεί μέρος των προτεραιοτήτων της Ε.Ε. για το ρόλο του αθλητισμού στην κοινωνία. Μέσω της προσέγγισης των λαών, της ανάπτυξης κοινοτήτων και της καταπολέμησης ξενοφοβικών και ρατσιστικών συμπεριφορών, ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να συμβάλει σημαντικά στην ενσωμάτωση διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, π.χ. μεταναστών στην Ε.Ε.

8 Ο αθλητισμός στο πρόγραμμα Erasmus+

9 Ο αθλητισμός στο πρόγραμμα Erasmus+
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ευρωπαϊκού αθλητικού προγράμματος αποτελεί το “Κοινωνική ενσωμάτωση προσφύγων μέσω του αθλητισμού – FIT for ALL” που πραγματοποιείται στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου. Αφορά στη συμμετοχή των προσφύγων σε καθημερινές αθλητικές δραστηριότητες. Απώτερος σκοπός είναι η ομαλή ενσωμάτωση των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο Κρήτης στο κοινωνικό σύνολο. Ας μην ξεχνάμε ότι η κοινωνική ένταξη είναι μέρος των προτεραιοτήτων της Ε.Ε. για το ρόλο του αθλητισμού στην κοινωνία.

10 Αθλητισμός Ο αθλητισμός αποτελεί πλατφόρμα προώθησης ενότητας μέσω της διαφορετικότητας. Κογκό Μάλι Κένια Ισπανία Ινδονησία Μαρτινίκα ... Η εικόνα παρουσιάζει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Βελγίου και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνύπαρξης και επικοινωνίας ποδοσφαιριστών από διαφορετικές χώρες, με διαφορετικές κουλτούρες...

11 Αθλητισμός Αυτός ο αθλητισμός, εμπνευσμένος από την Ολυμπιακή Ιδέα, στοχεύει: στην κατανόηση άλλων πολιτισμών, καλλιέργεια κλίματος ανεκτικότητας και σεβασμού για αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη στη δημιουργία και ανάπτυξη κοινωνικής ταυτότητας

12 Αθλητισμός στη συνύπαρξη και επικοινωνία ανθρώπων από διαφορετικές χώρες που μιλούν διαφορετικές γλώσσες στην ανάπτυξη και καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος, συντροφικότητας και συνεργατικότητας στην προαγωγή του διαπολιτισμικού διαλόγου στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και στην ανάπτυξη δημοκρατικής κουλτούρας στην επίτευξη ενός κοινού στόχου μέσω συνεχούς ομαδικής εργασίας, αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού μεταξύ των αθλητών

13 The only way is ...FAIR PLAY!
Και βέβαια, για να αποκομίσουμε τα οφέλη του αθλητισμού , ο μόνος τρόπος είναι το “ευ αγωνίζεσθαι” ...

14 The only way is ...FAIR PLAY!
Μέσα από τη συμμετοχή τους σε αγώνες, οι μαθητές κάνουν βίωμα τις αξίες του Ολυμπισμού και μαθαίνουν ότι η μεγαλύτερη νίκη σε κάθε αγώνα είναι το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας που καταδεικνύει το μεγαλείο του κάθε αθλητή και ανθρώπου. Μαθαίνουν να αγωνίζονται με ειλικρίνεια, επιμέλεια, επιμονή και υπομονή, ευθύτητα, τόλμη και θάρρος.

15 Τουρνουά του Γουίμπλεντον

16 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου

17 Κλασικός-Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών

18 Φόρμουλα 1

19 Ποδηλατικός γύρος Γαλλίας

20 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

21 Καλλιτεχνικό Πατινάζ

22 Γιατί ο μαζικός αθλητισμός κρίνεται αναγκαίος σύμμαχος
Κλείνοντας... Γιατί ο μαζικός αθλητισμός κρίνεται αναγκαίος σύμμαχος

23 Κλείνοντας... Σε μια κοινωνία της οποίας οι δομές, συμπεριλαμβανομένου και του αθλητισμού, διέπονται από μια κρίση, επιτακτική είναι η ανάγκη να ξαναβρεί ο αθλητισμός την παλιά του αξία, εμπνευσμένη από το Ολυμπιακό πνεύμα, γιατί μπορεί να: κοινωνικοποιήσει και συνδέσει με δεσμούς φιλίας τους συναγωνιζόμενους. εθίσει στην αναγνώριση της αξίας των αντιπάλων & στην ανάπτυξη σεβασμού .

24 Κλείνοντας... προσφέρει το ιδανικό πλαίσιο για ένα θέαμα που καταργεί τα σύνορα που χωρίζουν λαούς. συμβάλει στην καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος, αλληλεγγύης, συνεργασίας και άλλων πολύτιμων κοινωνικών αρετών. μεταδώσει ένα μήνυμα ειρήνης και σύμπνοιας, αφού και στην αρχαιότητα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες σταματούσαν οι εχθροπραξίες.

25

26

27 Σας ευχαριστούμε θερμά για την προσοχή σας
Χαλκίδα, 08/05/2018

28 Έντυπο υλικό & Ιστοσελίδες
Πηγές Έντυπο υλικό & Ιστοσελίδες Κουτρουμάνου, Γιάννα (1986). Κοινωνικοί Προβληματισμοί. Αθήνα : Gutenberg Μαστρομανώλη, Ειρήνη (2013). Λόγος και Έκφραση. Αθήνα : Σαββάλας

29 Έντυπο υλικό & Ιστοσελίδες
Πηγές Έντυπο υλικό & Ιστοσελίδες embraced-beyond-sports/ bucket-list/ 904nuomegasigmaeta.html

30 Έντυπο υλικό & Ιστοσελίδες
Πηγές Έντυπο υλικό & Ιστοσελίδες συνέδριο-με-θέμα-ανοχή-και-διαφορετικότητα-μέσω-της-φυσικής-αγωγής-και- του-αθλητισμού.html prosfyges

31 Έντυπο υλικό & Ιστοσελίδες
Πηγές Έντυπο υλικό & Ιστοσελίδες essd-stis-30-septemvrioy dilwseis-symmetoxis-ekpaideytiko-yliko.html


Κατέβασμα ppt "Αθλητισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google