Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016. Ελληνογαλλική σχολή πειραιά «Ο Άγιος Παύλος». Υπ. Καθηγήτρια Στ. Μαυροματάκη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016. Ελληνογαλλική σχολή πειραιά «Ο Άγιος Παύλος». Υπ. Καθηγήτρια Στ. Μαυροματάκη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016. Ελληνογαλλική σχολή πειραιά «Ο Άγιος Παύλος». Υπ. Καθηγήτρια Στ. Μαυροματάκη.

2 Θέμα: Play Station Μαθητής: Χρήστος Βαλτζής

3 Ορισμός Το PlayStation (ή αλλιώς PS) είναι μια κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, η οποία κυκλοφόρησε από την εταιρεία Sony Computer Entertainment το Δεκέμβριο του 1994 στην Ιαπωνία και τον Σεπτέμβριο του 1995 σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Είναι μία από τις πιο επιτυχημένες κονσόλες όλων των εποχών. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά PlayStations λόγω των πολλών διαδόχων του.

4 Ιστορική εξέλιξη Το PlayStation ήταν η πρώτη παιχνιδομηχανή της σειράς PlayStation. Πάρα πολλά παιχνίδια άρχισαν από το PlayStation είχαν εξαιρετική επιτυχία και υπάρχουν μέχρι και σήμερα εξελιγμένα. Η Sony σταμάτησε την παραγωγή του το Μάρτιο του 2006, 11 χρόνια μετά την αρχική του διάθεση. Διάδοχός του ήταν το playstation 2. Αναβαθμισμένο και με καλύτερα γραφικά και παιχνίδια. Η κατασκευή του ανακοινώθηκε το Μάρτιο του 1999 και κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα στην Ιαπωνία. Τον Ιανουάριο του 2012, η Sony ανακοίνωνε την λήξη της παραγωγής της κονσόλας παγκοσμίως γιατί είχε ήδη στα σκαριά τόσο το Playstation 3 όσο και το Playstation 4. To PS3 είναι η αναβαθμισμένη έκδοση του PS2. Σε αυτό κατεβάζεις μουσική βλέπεις βιντεάκια και κάνεις φίλους. To PlayStation 3 διαθέτει οδηγό Blu-Ray με δυνατότητα ανάγνωσης Blu-ray Disc, DVD ROM και CD-ROM. Ακόμη, έχει σχεδιαστεί να εμφανίζει εικόνα υψηλής ανάλυσης μέχρι και 1080p (Full High Definition). Τέλος, μπορεί να συνδεθεί με το PlayStation Network. Στο PlayStation Network υπάρχουν διάφορα Applications που μπορείς να αγοράσεις και να κατεβάσεις όπως θέματα, demo παιχνίδια, PSone Classics, PS2 Classics, εφαρμογές, αναβαθμίσεις για παιχνίδια και άλλα πολλά.

5 Ιστορική εξέλιξη Το PlayStation Portable (ή αλλιώς PSP) κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στις 12 Δεκεμβρίου του 2004, στην Βόρεια Αμερική στις 24 Μαρτίου του 2005 και στην Ευρώπη στη 1 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του σημείωσε 1 εκατομμύριο πωλήσεις. Η πρώτη έκδοση του PSP είχε το κωδικό όνομα PSP-1000 και ήταν η πρώτη φορητή συσκευή της Sony. Η Sony έφερε μετά από 1,5 χρόνο στην αγορά το PSP-2000 που ήταν μια βελτιωμένη έκδοση του PSP-1000. Βασικές βελτιώσεις υπήρχαν κυρίως στο μέγεθος καθώς το PSP-2000 ήταν αρκετά ελαφρύτερο (17%), επίσης η μνήμη flash διπλασιάστηκε από τα 32 στα 64MB δίνοντας αρκετές δυνατότητες στους προγραμματιστές. Αρκετές όμως ήταν και οι λοιπές αλλαγές όπως η αλλαγή των ηχείων που βρίσκονται πλέον δίπλα στην οθόνη που βελτιώθηκε αποκτώντας πιο ζωντανά και πλούσια χρώματα. Το 2008 η Sony κυκλοφόρησε στην αγορά το PSP 3000. Το μοντέλο αυτό είχε τρεις αλλαγές. Είχε καλύτερη οθόνη, ενσωματωμένο μικρόφωνο επειδή έχει προεγκατεστημένη την εφαρμογή του Skype και το κουμπί HOME μετονομάστηκε σε PS. Στην αγορά το πρώτο εξάμηνο κατάφερε να κάνει πωλήσεις ρεκόρ και να ξεπεράσει σε παγκόσμιες πωλήσεις κάθε είδος παιχνιδομηχανής φορητής και μη (25,39 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως). Σιγά σιγά βγήκαν πιο εξελιγμένα PSPs όπως το PSP go, το PSP street και το PS Vita.

6 Play Station 4 Το PlayStation 4 είναι το τελευταίο της σειράς του. Αυτό έχει ως σκοπό να κάνει την ανάπτυξη παιχνιδιών πιο εύκολη, προσελκύοντας μεγαλύτερο εύρος δημιουργών. Οι αλλαγές που έκανε δείχνουν την προσπάθεια την Sony να βελτιωθεί μέσω των μαθημάτων που έμαθε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, παραγωγής και κυκλοφορίας του PS3. Άλλες αξιοσημείωτες δυνατότητες λογισμικού του PS4 περιλαμβάνουν την 8 +GB ενιαία μνήμη GDDR5, το ταχύτερο Blu-Ray drive, και τα αφοσιωμένα ειδικά κατασκευασμένα ολοκληρωμένα κυκλώματα για την επεξεργασία ήχου, εικόνας και διεργασιών παρασκηνίου.

7 Μελλοντικές προεκτάσεις Η Sony ετοιμάζει το PS5, μία επαναστατική παιχνιδομηχανή με virtual reality device. Περιλαμβάνει ένα είδος ειδικών γυαλιών τα οποία όταν τα φοράς, βλέπεις από εκεί το παιχνίδι, και δε χρειάζεται να κοιτάς την οθόνη της τηλεόρασης. Έχουν αισθητήρες και ανάλογα με τις κινήσεις που κάνεις, κινείται και ο χαρακτήρας του παιχνιδιού.

8 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016. Ελληνογαλλική σχολή πειραιά «Ο Άγιος Παύλος». Υπ. Καθηγήτρια Στ. Μαυροματάκη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google