ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Advertisements

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟ (κυψέλες ενέργειας).
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
TEST ΑΈΡΙΑ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.
Μεταβολές καταστάσεων της ύλης
Συστήματα επισιτισμού
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
Συστήματα επισιτισμού - Μάθημα 1ον
Τι καθορίζει την φυσική κατάσταση ενός σώματος
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΣ Α’
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει το γάλα Κατονομάζει ζώα των οποίων το γάλα καταναλώνει ο άνθρωπος Αναφέρει τα θρεπτικά στοιχεία τα οποία παρέχει το γάλα σε.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΑΛΙΠΑΣΤΩΣΗ.
ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ # 1
ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ!; Συγχαρητήρια! Είσαι πια αρκετά μεγάλος για να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων η μαμά σου σού είπε πως μπορείς.
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ # 2.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΨΥΞΗ.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ενότητα 1.1 Νερό.
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
Σαλατες - Salads.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
ΨΑΡΙΑ.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE OR POT ROASTING
Ενότητα 7.1 Πρόληψη τροφικής δηλητηρίασης
Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Η Radura λογότυπο, που χρησιμοποιείται για να δείξει ένα τρόφιμο έχει υποστεί επεξεργασία με ιοντίζουσα ακτινοβολία.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
2010 ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος Σιτηρών & Αρτοσκευασμάτων Ενότητα 8: Υγιεινή κατά την παρασκευή προϊόντων άρτου. Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Kαθηγητής Εφαρμογών,
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
 Αυτό εδώ είναι ένα σίδερο παλιού τύπου, που λειτουργούσε με κάρβουνα. Το πάνω μέρος με το χερούλι άνοιγε προς τα πίσω και στο εσωτερικό τοποθετούνταν.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
Βιταμίνες Άννα Παπαηλιού. Βιταμίνες Βιταμίνες  Δεν μπορούν να συντεθούν από τον οργανισμό και δεν του παρέχουν ενέργεια, αλλά συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ. ΟΟρίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. ΑΑναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
“Δροσισμός Θερμοκηπίων (Α)” Εισαγωγή Άσκηση Επίλυση Συζήτηση Θέμα Θεωρία Εργαστήριο – Γεωργικές Κατασκευές TEI Πελοποννήσου Διδάσκων - Γεώργιος Δημόκας.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
Απώλεια θρεπτικών συστατικών κατά την επεξεργασία
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2.
Ο αθλητισμός και ψυχική υγεία.
Θέμα: Επιστήμη στο πιάτο
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 1.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
Διατροφή γυναίκας, παιδιού
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας
CombiSet CS 1411 F Προϊοντικά χαρακτηριστικά
ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
TI ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ; Το σίδερο είναι μια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για να ισιώνει υφάσματα και ιδιαίτερα ρούχα. Για αυτή την διαδικασία του σιδερώματος.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ

Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό που απαιτείται για ψήσιμο. Αναφέρει τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Επεξηγεί τα διάφορα στάδια τα οποία περιλαμβάνει η μέθοδος μαγειρέματος.

ΟΡΙΣΜΟΣ Είναι το ψήσιμο της τροφής με ατμό σε διάφορα σημεία πίεσης.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Πατάτες Πουτίγκες Ψάρια Αυγά Λαχανικά

ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Διπλή κατσαρόλα με τρυπητό, Συσκευές ατμού (steamers) με ατμοσφαιρική ή ψηλή πίεση, Χύτρες του ατμού, Κοκοτιέρες, και ειδικές φόρμες για πουτίγκες.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΤΜΟ Η θρεπτική αξία της τροφής διατηρείται. Το ψήσιμο με ατμοσφαιρική πίεση εμποδίζει το υπερβολικό ψήσιμο των πρωτεϊνών και προσφέρει πιο μαλακές τροφές. Η χρήση της ψηλής πίεσης ψήνει και ζεσταίνει τις τροφές πιο γρήγορα, εξοικονομώντας ενέργεια και χρόνο.

Επιπλέον επιτρέπει το συχνό ψήσιμο της τροφής σε μικρές ποσότητες για φρεσκοψημένες, ευπαρουσίαστες και θρεπτικές παρασκευές. Με τις συσκευές ατμού μπορούν να ψηθούν μεγάλες ποσότητες φαγητών. Με το ψήσιμο στον ατμό το μέγεθος της τροφής διατηρείται και το καθάρισμα των μηχανημάτων είναι ευκολότερο και γρηγορότερο. Η μέθοδος του ψησίματος με ατμό χρησιμοποιείται για να ζεστάνει τροφές ή να ξεπαγώσει τις κατεψυγμένες, ώστε να ψηθούν με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο μαγειρέματος.

ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ Προετοιμασία δοχείου: το δοχείο επαλείφεται με λάδι ή λίπος για να μην κολλήσει το φαγητό σ΄αυτό. Τοποθέτηση της τροφής σε φόρμες, σε δίσκους και στην συσκευή του ατμού. Το κάλυμμα με βουτυρόκολλα ή ασημόχαρτο είναι απαραίτητο για να μην βρέχονται τα φαγητά από τους υδρατμούς.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ Με το ψήσιμο στον ατμό η θερμότητα μεταδίδεται από τον ατμό στη τροφή με τους ακόλουθους τρόπους: Σε ατμοσφαιρική πίεση η τροφή τοποθετείται σε τρυπητό και στη συνέχεια πάνω από ατμό που δημιουργεί το νερό που κοχλάζει.

Σε ειδικές συσκευές ψηλής πίεσης (high pressure steamers). Η τροφή μπαίνει σε τρυπητούς δίσκους και μετά μπαίνει στη συσκευή του ατμού. Ο ατμός που παράγεται και παγιδεύεται στη συσκευή, ανυψώνει την πίεση και την θερμοκρασία ώστε η τροφή να ψήνεται γρήγορα. Σε κατσαρόλες του ατμού. Η τροφή μπαίνει σε καλάθι για να μην αγγίζει το νερό που βρίσκεται στην κατσαρόλα. Μετά μπαίνει η βαλβίδα δημιουργώντας πίεση και αύξηση της θερμοκρασίας.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ Ιδιαίτερη προσοχή στον χρόνο ψησίματος για να μην βαρυψήνονται οι τροφές. Στις συσκευές ατμού (steamers) πρέπει να υπάρχει η απαιτούμενη ποσότητα νερού που θα μετατραπεί σε ατμό. Η έλλειψη νερού καταστρέφει το φαγητό και τις συσκευές. Μετά το ψήσιμο οι συσκευές ανοίγονται με προσοχή και μόνο όταν η πίεση πέσει αρκετά. Ο ατμός μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει τη μέθοδο μαγειρέματος στον Ατμό. Αναφέρει τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο στον Ατμο. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, και τον εξοπλισμό που απαιτείται για ψήσιμο.