Η Ελληνική Μουσική Δεκαετίες ‘70-’00. Ομάδες Δεκαετία 1970: Αδάμου Μαρία-Ελένη, Γκόγκου Μαρία, Βασιλείου Χρύσα, Ιωσηφίδου Σοφία, Καρακόζογλου Βέρα Δεκαετία.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η κρίση της Κύπρου οδηγεί στην πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας. Ο Κ.Καραμανλής, καλείται από το Παρίσι όπου βρίσκεται.
Advertisements

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επιστημονικός Υπεύθυνος: Π. Καφετζής.
1 Έρευνα 16-19/5/05 Πανελλαδική πολιτική έρευνα κοινής γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάιος 2005.
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ,Η ελληνιδα που συγκίνησε το κόσμο
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Η Ευρωπαϊκή K εντρική T ράπεζα ιδρύθηκε την 1 η Ιουνίου του 1998 και εδρεύει στη Φρανκφούρτη. Η ΕΚΤ είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση του ευρώ και.
Ευρωπαϊκή Ένωση όργανα και οργανισμοί.
Οι Πυξ Λαξ (ονομασία προερχόμενη από την αρχαιοελληνική γλώσσα που σημαίνει με γροθιές και κλωτσιές) ήταν ελληνικό έντεχνο / εναλλακτικό συγκρότημα, που.
ΟΜΑΔΑ playmobile.
 Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα  Ε.Ο.Κ..
ωρα σκεφτομαι στιχο για να φιαξω…
3 Συλλογή Στοιχείων 24 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2005 Εκλογική συμπεριφορά 1 3 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ( Πρόθεση ψήφου )
ΑΝΑΠΤΥΞΗ AΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Εισαγωγή στο θέμα,για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/05.
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Νεαπόλεως
4 MRB, Συλλογή στοιχείων: 24 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2005 Αξιολόγηση έργου Κυβέρνησης & Αξιωματικής Αντιπολίτευσης 1 4 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ EΡΓΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-
Να το κατάλαβαν άραγε;; Δεν τρίτωσε απλώς το κακό, ή το καλό, που μπορεί ο καθένας να το πάρει όπως θέλει, αλλά…. ΤΕΤΑΡΤΩΣΕ!! Για μένα πάντως, το βλέπω.
ΒΙΡΜΑΝΙΑ: Ο Στρατοσ στην εξουσια Η δικτατορία της Βιρμανίας: Πώς και γιατί παραμένουν οι στρατιωτικοί στην εξουσία επί δεκαετίες;
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
1. Το κόμμα των Φιλελευθέρων. Πριν τις εκλογές της 8 ης Αυγούστου 1910 Κανένα νέο μεγάλο κόμμα Ανεξάρτητοι υποψήφιοι διεκδικούσαν τις ψήφους των δυσαρεστημένων.
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ….
Ερευνητικη Εργασια Ά Ταξησ Λυκειου Μyρινα ετοσ ο Τετραμηνο
Η Ελλάδα το 1830 Σύνορα Αμβρακικού-Παγασητικού
Αγαπητοί συμπολίτες, Πέρασε μία δύσκολη χρονιά και έρχεται μία ακόμη δυσκολότερη. Ο ελληνικός λαός πληρώνει βαρύ τίμημα για την κακοδιαχείριση και τις.
ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ …. Η ΤΩΡΙΝΗ ΒΟΥΛΗ (Εκλογές 2007) Ν.Δ: 41,84 (152 έδρες) ΠΑΣΟΚ: 38,10 (102 έδρες) ΚΚΕ: 8,15 (22 έδρες) ΣΥΡΙΖΑ: 5,04 (14 έδρες) ΛΑΟΣ:
-Κυρίες και Κύριοι, καλησπέρα! Βρίσκομαι εδώ για να σας προσκαλέσω στο ραντεβού με την Ιστορία...
Το τέρας της πολυνομίας και η παραβατικότητα των Ελλήνων.
Ε. Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1. Η ενσωμάτωση των προσφύγων
ΕΝΤΕΧΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
13. Χριστιανισμός – Ελληνισμός : μια ιδιότυπη συνάντηση
Tα πρωτα βήματα Μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1940 το μπουζούκι έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των κατώτερων οικονομικά.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοΐζο: Γιάννης Πάριος
ΕΝΤΕΧΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός:ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ Τάξη:Δ1΄ Π.Π.Σ.Π.Π.
TO ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ. Τα άτομα που συνέβαλαν σημαντικά στην εξέλιξη και κοινωνικοποίηση του ρεμπέτικου τραγουδιού. Ο Μάρκος Βαμβακάρης.
Αισθητικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου 1 ο Γυμνάσιο Πετρούπολης Σχολικό έτος
Διερευνητική Εργασία Α΄ Λυκείου ΠΤΥΧΙΟ, ΜΟΡΦΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΙΔΕΩΔΗ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Υπεύθυνος καθηγητής: Ευθυμιάδης Παύλος.
ΜΑΡΙΑ ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ. Το καθεστώς του Νικολάου Β΄ ήταν αυταρχικό και καταπιεστικό με αποτέλεσμα τις εξεγέρσεις των αγροτικών και εργατικών.
Το πρόγραμμα «Ο Ιλυρρικός λαός από το χθες στο σήμερα» Μας έδωσε την ευκαιρία να…
Ο Λυδός βασιλιάς Κροίσος.
ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 37. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ 3122 ΣΤ’ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014 ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ Δ. (2004). ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
 Ο όρος « μοντερνισμός » αρχικά τοποθετείται στο δεύτερο μισό του 19 ου αιώνα και αναπτύχθηκε πλήρως στις τέσσερις πρώτες δεκαετίες του 20 ου αιώνα.
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοΐζο: Θάνος Μικρούτσικος Τμήμα: Στ’2 Εύα Σ. Μελίνα Π.
Θέμα: «Η κοινωνική θέση της γυναίκας και η θέση της στη θρησκεία»
Ενότητα 4 η κεφ. 4 ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Η Ελλάδα μετά την απελευθέρωση έκανε προσπάθειες να οργανωθεί σαν κράτος και να φτάσει το επίπεδο των ανεπτυγμένων.
ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΤΡΑΓΟΎΔΙ Το ελληνικό δημοτικό τραγούδι ως λογοτεχνικό είδος αντλεί το υλικό του από την προφορική λογοτεχνική παράδοση, δηλαδή αυτήν που αναπτύσσεται.
«DIFRIENDS» Κατερίνα Μαρία-Αγγελική Βασιλική Ανδριάνα Σενάριο για το μάθημα της Γλώσσας Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κ. Κατερίνα Νικολοπούλου.
Παρουσίαση του θέματος : Η τέχνη του δρόμου όπως έχει ήδη αναφερθεί σήμερα έχει εξελιχθεί σε : είδος έκφρασης είδος διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του.
Η κριτική του Ορθού Λόγου
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 Β’ ΜΕΡΟΣ.
Ιστορία του γυναικείου κινήματος
Ο όρος Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ελληνικό κόσμο κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Αναφέρεται όχι μόνο στις περιοχές του σύγχρονου.
ΕΠΑ.Λ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Στέφανος Σκαρπέλλος (Φιλόλογος) Σωτηρία Διαμαντοπούλου (Φιλόλογος)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Μια εργασία του: Παντελή Μάρη Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου
Ιστορία του γυναικείου κινήματος στην Ελλάδα 19ος & 20ος αιώνας
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ (1833) ΕΩΣ ΤΗΝ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1843
ΠΕΡΙΚΛΗΣ Χαλβατζή Μαρία Α’3.
11Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ Ευαισθητοποίηση εκπ/κών και παρεμβατικά προγράμματα για την προώθηση της ισότητας των φύλων (Κ.Ε.Θ.Ι) Μάιος 2007.
Νοέμβριος 2017 συνδρομητική έρευνα Συντάχθηκε για «Τα Νέα»
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
ΚΠΑ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ
Ελευθεριοσ Βενιζελοσ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ eTwinning
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος πρωθυπουργός
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η Ελληνική Μουσική Δεκαετίες ‘70-’00

Ομάδες Δεκαετία 1970: Αδάμου Μαρία-Ελένη, Γκόγκου Μαρία, Βασιλείου Χρύσα, Ιωσηφίδου Σοφία, Καρακόζογλου Βέρα Δεκαετία 1980: Γέρμανλης Κωνσταντίνος, Γιαγτζή Κατερίνα, Αγάπη Βράγκα, Καλογερίδου Σοφία, Καραγιάννη Μαρία Δεκαετία 1990: Θεοδωρίδης Χαράλαμπος, Αριανοπούλου Ελισάβετ, Αραπίδου Χριστίνα, Ηλιάδης Μίλτος, Καρακίδου Μαντόνα Δεκαετία 2000:Αποστολίδης Χριστόφορος, Αποστολίδης Βασίλης, Αλτιντζή Ηλιάννα, Ζωσιμίδης Λαυρέντης

Δεκαετία ‘70 Αγοράζω παλιά- Λάκης Τζορντανέλλι Ήταν μια φορά- Νίκος Ξυλούρης Αυτόν τον κόσμο- Νίκος Ξυλούρης Πότε θα κάνει ξαστεριά- Νίκος Ξυλούρης Σαν να με κοιτάς- Άλκηστις Πρωτοψάλτη Τρελοκόριτσο- Charms

Πολιτική & Κοινωνική Κατάσταση Στη δεκαετία του ‘70,όλοι έπαιρναν συγκεκριμένα έπιπλα και φόρτωναν τα σπίτια τους με όσα πιο πολλά διακοσμητικά μπορούσαν. Ήταν μια δεκαετία που χαρακτηρίστηκε από επαναστατικότητα και μπόλικη τρέλα.Ήταν μόδα στη διακόσμηση τα έντονα σχέδια και οι ταπετσαρίες. Ήταν η δεκαετία πριν ο καταναλωτισμός / εμπορευματοποίηση εισβάλλουν στη ζωή των ανθρώπων. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ‘70, ήταν μια εποχή βαθιών πολιτικών διχασμών, με αποκορύφωμα την Χούντα των Συνταγματαρχών και τη Μεταπολίτευση.

Δεκαετία ‘80 Γιάννης Γιοκαρίνης -Σε γνώρισα στο ΊΚΑ Λίγα Γαρούφαλα-Λοίζος Διδυμότειχο μπλουζ-Μαχαιρίτσας Ηταν λέει-Παπακωσταντίνου Στρατιώτης-Παπακωσταντίνου Δώδεκα-Άννα Βίση Ο κυρ Αντώνης-Νταλάρας Μπίγαλης-Ρίνα Κατερίνα Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε-Λαθρεπιβάτες

Πολιτική Κατάσταση Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Η νίκη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Ανδρέα Παπανδρέου στις εκλογές του 1981 αποτέλεσε μια σημαντική τομή στην ελληνική μεταπολεμική ιστορία, καθώς για πρώτη φορά ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ένα κόμμα με τόσο ριζοσπαστικό πρόγραμμα. Πρώτα απ’ όλα, η επίσημη αναγνώριση όλων των αντιστασιακών οργανώσεων –δηλαδή, πρακτικά, των οργανώσεων της Αριστεράς, που δεν είχαν αναγνωριστεί μετά τον Εμφύλιο– διαμόρφωσε ένα εντελώς νέο πολιτικό κλίμα, επουλώνοντας πληγές ανοιχτές για σαράντα χρόνια. Μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα, όπως ο διπλασιασμός των κατώτατων συντάξεων και οι σημαντικές αυξήσεις των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στόχο είχαν να ανακουφίσουν τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Η καθιέρωση του πολιτικού γάμου και του συναινετικού διαζυγίου αποτέλεσαν τομές στο ελληνικό οικογενειακό δίκαιο, ενώ η θεσμική αναγνώριση της ισότητας των δύο φύλων και η κατάργηση της προίκας συνέβαλαν, σε συνδυασμό με τους αγώνες του γυναικείου κινήματος, στη βελτίωση της θέσης της γυναίκας.

Δεκαετία ‘90 Δεν κόβω εγώ τις τρελές μου -Μαργαριτης Μη μου μιλάς για καλοκαίρια-Σοφία Αρβανίτη Καραγκιόζης -Σαββοπούλος Άκου μανα -Active member Μαρεσει να μην λέω πολλά -Υπόγεια ρεύματα Γιορτή -τρύπες Γιατί έπαψες αγάπη να θυμίζεις -Πυξ λαξ Να με προσεχείς -Πορτοκαλογλου Σου μιλώ και κοκκινιζεις-Σαββοπούλος περαστικά Λουκανιε-Σαββοπούλος ο αετός -σφακιαννακης Άφησε με μόνο -τερζης

Πολιτική Κατάσταση Η έντονη κομματική αντιπαράθεση του 1989 στην Ελλάδα συνεχίστηκε και την επόμενη χρονιά.Η ΝΔ κύβερνηση με πρωθυπουργό τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη.Επανέκλεξε τον Κωσταντίνο Καραμανλή πρόεδρο της δημοκρατίας. Ο Συνασπισμός διαπάστηκε λόγω αποχώρησης του ΚΚΕ. Ο Αντώνης Σαμαράς αφού αμφισβήτησε τον αρχηγό του και παραιτήθηκε απο τη ΝΔ,ίδρυσε νέο κόμμα,την Πολιτική Άνοιξη.Δύο ακόμη βουλευτές της ΝΔ ανεξαρτητοποιήθηκαν και ύστερα η κυβέρνηση έπεσε. Στις εκλογές του 1993 το ΠΑΣΟΚ πέτυχε άνετη νίκη και έμελλε να εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας ο Κωστής Στεφανόπουλος,όταν έληξε η θητεία του Κ.Καραμαλή την άνοιξη του 1995.Το πρώτο εξάμηνο του 1994,το θερμό επεισόδιο στις βραχονησίδες Ίμια που ξεκίνησε ως φάρσα,έφτασε στα όρια της σύγκρουσης στης 30 Ιανουαρίου του 1996 και έβγαλε στην επιφάνεια νέες εδαφικές διεκδικήσεις της Τουρκίας.Η Ελλάδα μπλόκαρε την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την Ευρωπαικη Ενωση,ενώ βελτίωσε τις σχέσεις της με τα λοιπά βαλκανικά κράτη και με την ΕΕ. Ο θάνατος του Ανδρέα Παπανδρέου (23 Ιουνίου 1996) ανέδειξε τον Κώστα Σημίτη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Δεκαετία ‘00 Άγγελος και δαίμονας- Βήτα Πεις Έμεινα εδώ- Στέλιος Ρόκκος Κι έμεινα εδώ- Μπάμπης Στόκας Πες μου γιατί- Δυτικές συνοικίες Ερωτόκριτος- Νίκος Ξυλούρης

Συμπεράσματα Τα συμπεράσματα της έρευνας ήταν θετικά. Οι ομάδες, ερευνώντας τη μουσική των δεκαετιών αυτών, άκουσαν τραγουδιστές, στίχους και ρυθμούς που δεν είχαν ακούσει πιο πριν, ή, αν είχαν ακούσει, δεν γνώριζαν από πότε υπήρχαν τα τραγούδια. Αυτό τους έδωσε ερεθίσματα ώστε να ερευνήσουν περισσότερο τις παλαιότερες δεκαετίες και να συγκρίνουν στίχους και ήχους. Η γενική αίσθηση των ομάδων ήταν ότι παλαιότερα, τα τραγούδια και η μουσική είχε καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη ποικιλία, και ότι μελοποιούνταν στίχοι μεγάλων Ελλήνων ποιητών, κάτι που στις μέρες μας δεν συμβαίνει. Τάξη Α. Τμήμα 1 Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αγγελική Χρυσοπούλου