Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι Πυξ Λαξ (ονομασία προερχόμενη από την αρχαιοελληνική γλώσσα που σημαίνει με γροθιές και κλωτσιές) ήταν ελληνικό έντεχνο / εναλλακτικό συγκρότημα, που.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι Πυξ Λαξ (ονομασία προερχόμενη από την αρχαιοελληνική γλώσσα που σημαίνει με γροθιές και κλωτσιές) ήταν ελληνικό έντεχνο / εναλλακτικό συγκρότημα, που."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι Πυξ Λαξ (ονομασία προερχόμενη από την αρχαιοελληνική γλώσσα που σημαίνει με γροθιές και κλωτσιές) ήταν ελληνικό έντεχνο / εναλλακτικό συγκρότημα, που δημιουργήθηκε το 1989, εμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1990, και διαλύθηκε το 2004 κλείνοντας την πορεία του με περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

2 Οι Πυξ Λαξ (ονομασία προερχόμενη από την αρχαιοελληνική γλώσσα που σημαίνει με γροθιές και κλωτσιές) ήταν ελληνικό έντεχνο / εναλλακτικό συγκρότημα, που δημιουργήθηκε το 1989, εμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1990, και διαλύθηκε το 2004 κλείνοντας την πορεία του με περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

3 Τα μέλη Τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος ήταν οι Φίλιππος Πλιάτσικας, Μπάμπης Στόκας και Μάνος Ξυδούς. Το συγκρότημα απάρτιζαν επίσης και οι μουσικοί Γιώργος Γιαννόπουλος (τύμπανα), Νίκος Γιαννάτος (μπάσο), Δήμητρα Καραμπεροπούλου (ακορντεόν), Άλκης Παπαδόπουλος (πλήκτρα), Κώστας Σαρδέλης (ηλ.μπάσο, κιθάρα), Βασίλης Σπυρόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα * παλιότερα ήταν μέλος στο συγκρότημα Σπυριδούλα) , Παναγιώτης Σπυρόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα * μέλος των Tsopana Rave), και Δημήτρης Κανελλόπουλος (αργότερα Domenica).

4

5 Τι άλλο να πεις πιο απλά (1990) Ζόρικοι καιροί (1991)
Δισκογραφία Τι άλλο να πεις πιο απλά (1990) Ζόρικοι καιροί (1991) Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί (1993) Για τους πρίγκηπες της δυτικής όχθης (1994) Ο μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες (1996) Νυχτερινός περίπατος στην ιερά οδό (1997) {Με τον Γιώργο Νταλάρα} Ζωντανή ηχογράφηση στην ιερά οδό (1997) {Με τον Γιώργο Νταλάρα} Παίξε παλιάτσο τα τραγούδια σου τελειώνουν (1997) Ο έρωτας κοιμήθηκε νωρίς (1998) Στίλβη (1998) Άσε την εικόνα να μιλάει (Με τους I Muvrini / Συμμετέχει ο Sting) (1999) Νετρίνο (1999) {Με τον Λάκη Παπαδόπουλο} Υπάρχουν Χρυσόψαρα Εδώ; (1999) Τα δοκάρια στο γρασίδι περιμένουν τα παιδιά (2001) Από εδώ κι από κει... (2002) Χαρούμενοι στην πόλη των τρελών (2003) Τέλος - Live στο Λυκαβηττό (2004) Έι μαν κοίτα μπροστά- Live (2011)

6

7

8 ανόητες Αγάπες , στίχοι μουσική Πάνος & Χάρης Κατσιμαχας
Δεν θα δακρύσω πια για σένα , μουσική Φίλιππος Πλιάτσικα - στίχοι Μάνος Ξυρούς Μέθυσα προχτές στις μικρές μας στιγμές ήσουνα κι εσύ μια σταγόνα στη βροχή κι αν δεν μπορώ να σ'αγγιξω Πάλι μόνος προσπαθώ να κρυφτώ να σε χάσω να χαθώ Μα δεν θα δακρύσω πια για σένα και μην Ρώτας για μένα Δεν θα δακρύσω πια για σένα και μην Ρώτας για μένα Μέθυσα προχτές στις μικρές μας στιγμές ήσουνα και εσύ μια σταγόνα από κρασί κι αν δεν μπορώ να σ'αγγιξω Πάλι μόνος προσπαθώ να κρυφτώ να σε χάσω να χαθώ ανόητες Αγάπες , στίχοι μουσική Πάνος & Χάρης Κατσιμαχας Τα φέραμε απο'δω τα φέραμε από κει άντε Ξανά τα ιδια,τα ίδια απ'την αρχή τα φέραμε από δω τα φέραμε από κει και εγώ Ξανά στο τίποτα στο γενικά εσύ. νύχτες δίχως όνομα νύχτωσα Χωρίς σκοπό χαμένη από χέρι χαμένη και οι δυο ανόητες Αγάπες ανόητα φίλια λόγια λόγια λόγια λόγια ψεύτικα. τώρα τι να σου πω τι να μου πεις και μένα έτσι Όπως παίξαμε και οι δυο με ζαριά πειραγμένα τα φέραμε απο'δω τα φέραμε απο'κει και εγώ Ξανά στο τίποτα στο γενικά εσύ. Μια ζωή στο ρίσκο , μουσική Μπαμπής Στόκος-Φίλιππος Πλιάτσικα-στίχοι Μάνος Ξυρούς όλα αυτά που λες τα ξερω,ολα τα'χω ξαναδεί ρίχνω σταχτή μες στα μάτια και αράζω παρακεί όλα αυτά που με πληγωσαν,με κράτησαν στη ζωή όλοι αυτοί που με πρόδωσαν μου χάραζαν νέα αρχή Μια ζωή στο ρίσκο να ποντάρω στη στιγμή μια ζωή στη συνοικία σ'ενα τοίχο να ζωγραφίζω ένα γιατί.


Κατέβασμα ppt "Οι Πυξ Λαξ (ονομασία προερχόμενη από την αρχαιοελληνική γλώσσα που σημαίνει με γροθιές και κλωτσιές) ήταν ελληνικό έντεχνο / εναλλακτικό συγκρότημα, που."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google