Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ωρα σκεφτομαι στιχο για να φιαξω…

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ωρα σκεφτομαι στιχο για να φιαξω…"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ωρα σκεφτομαι στιχο για να φιαξω…
σε ολους σας να ευχηθω και πώς να το ταιριαξω… τοσοι πολλοι που εισαστε! αλλος, ο ενας απ’ τον αλλον!... με ποια σειρα, κανενα μη προσβαλω…

2 ετσι αποφασισα, μ’ ευχες μη σας γεμισω... μον’ κειμενο ετοιμο να σας ταχυδρομησω! το ένα, μεγαλος το ‘γραψε, παιδι να τ’ απαγγειλει! τ’ άλλο, παιδι το εγραψε, στους μεγαλους να το “στειλει”...

3 Η αλφαβητα της Πρωτοχρονιας.
Μολις πηγα να γραψω Αρχιχρονια κι Αρχιμηνια Που αρχιζουν από ΑΛΦΑ Πισω από το ΒΗΤΑ ξεπροβαλε ο Αί-Βασιλης Με μια Βασιλοπιτα και Αλφαβητα. Εβγαλε από το σακκο του ένα ΓΑΜΑ να το δωσω του Γεναρη, Και μου εδωσε και μενα ένα ΔΕΛΤΑ για τα Δωρα τα δικα μου, Με το ΕΨΙΛΟΝ μου ευχηθηκε Ευτυχια Και με το ΖΗΤΑ μ’ εκανε να νοιωσω Ζεστασια.

4 Από το ΗΤΑ που κρατουσε φανερωθηκε ενας Ηλιος.
Παρε κι ένα ΘΗΤΑ, μου ειπε να μου δωσει Θαρρος ολη τη χρονια. Στο μεταξυ ένα ΓΙΩΤΑ κρατουσε το Ισο Σ’ ένα ΚΑΠΑ που μου ελεγε τα Καλαντα. Με το ΛΑΜΔΑ του Αϊ-Βασιλη Λαμποκοπησε το σπιτι Κι από ΜΙ εβγαιναν Μελωδιες γιορταστικες. Το ΝΙ σχηματισε νιφαδες από χιονι Την ωρα που το ΞΙ ξημερωνε την πλαση.

5 Το ΟΜΙΚΡΟΝ τρεχατο, σχηματισε μια Ορχηστρα
Για να μου τραγουδησει την Πρωτοχρονια, που αρχιζει από ΠΙ. Κι οση ωρα το ΡΟ Ροδισε το φαϊ στο φουρνο Το ΣΙΓΜΑ Σκαλιζε τη φωτια Παιζοντας ένα ΤΑΦ στο Τζακι… Κι ενώ ένα ΥΨΙΛΟΝ μου Υποσχεθηκε Να βρω στην πιτα το Φλουρι που αρχιζει από ΦΙ Ένα ΧΙ μου εφιαχνε Χιονανθρωπο στην αυλη Και παρολο ότι το ΨΙ εφερνα Ψυχρα Εγω αρπαξα ένα ΩΜΕΓΑ για να γραψω το Ωραια Αχ, ναι, Ωραια η Πρωτοχρονια μέσα στο ζεστο το σπιτικο μας.

6 Παρακολούθησες ποτέ παιδιά στο λούνα παρκ
Παρακολούθησες ποτέ παιδιά στο λούνα παρκ? ‘Η άκουσες τη βροχή να πέφτει στο χώμα? Παρακολούθησες το τρελό πέταγμα μιας πεταλούδας? Χάζεψες τον ήλιο καθώς ξεθωριάζει η νύχτα? Καλύτερα να χαλαρώσεις. Μην χορεύεις τόσο γρήγορα. Η ζ ω ή ε ί ν α ι μ ι κ ρ ή. Η μ ο υ σ ι κ ή δ ε ν κ ρ α τ ά ε ι γ ι α π ά ν τ α.

7 Τρέχεις αλαφιασμένος κάθε μέρα?
Όταν ρωτάς κάποιον "πως είσαι?" Ακούς την απάντηση? Όταν τελειώνει η μέρα πέφτεις στο κρεβάτι αγκαλιά με σκέψεις για εκατοντάδες δουλειές που στριφογυρίζουν στο κεφάλι σου? Καλύτερα χαλάρωσε. Μην χορεύεις τόσο γρήγορα. Η ζ ω ή ε ί ν α ι μ ι κ ρ ή.

8 Είπες ποτέ στο παιδί σου "θα το κάνουμε αυτό αύριο" Και μέσα στην βιασύνη σου δεν είδες την λύπη του? Έχασες επαφή, άφησες μια καλή φιλία να πεθάνει Επειδή ποτέ δεν είχες τον χρόνο να πάρεις ένα Τηλέφωνο και να πεις "γεια!"... Καλύτερα χαλάρωσε. Μην χορεύεις τόσο γρήγορα . Η ζ ω ή ε ί ν α ι μ ι κ ρ ή Η μ ο υ σ ι κ ή δ ε ν κ ρ α τ ά ε ι γ ι α π ά ν τ α.

9 Όταν τρέχεις παλαβωμένα για να πας κάπου χάνεις τη μισή χαρά της διαδρομής.
Όταν όλο ανησυχείς και βιάζεσαι, Είναι σα να πετάς ένα δώρο που δεν άνοιξες... Η ζωή δεν είναι αγώνας ταχύτητας. Γι'αυτό χαλάρωσε. 'Α κ ο υ τ η ν μ ο υ σ ι κ ή Π ρ ι ν τ ε λ ε ι ώ σ ε ι τ ο τ ρ α γ ο ύ δ ι...

10 κι αν λογια ομορφα δε μπορεσα να σας χαρισω για τελος, δωρο... ένα χαμογελο θα στειλω κι ευχες μαζι θα κλεισω! ο καθενας σας να βρει, στοχους να κυνηγησει και μαζι τους το κακο, να το νικησει! γιατι, νομιζω, ειναι φανερο, ζωη διχως σκοπο, ποταμι μοιαζει, χωρις νερο...

11 Καλες Γιορτες! με αγαπη...


Κατέβασμα ppt "ωρα σκεφτομαι στιχο για να φιαξω…"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google