Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ….

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ …."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ …

2 OΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

3 Το Γαλλικό Κόμμα που λεγόταν επίσης και «κόμμα της φουστανέλας» ιδρύθηκε το Αντίπαλοί του ήταν αντίστοιχα το Αγγλικό και το Ρωσικό Κόμμα. Τα ονόματα αυτών των πολιτικών σχηματισμών παραπέμπουν στις 3 Μεγάλες Δυνάμεις που είχαν συμβάλει στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Οθωμανούς. Αρχηγός του είναι ο Ιωάννης Κωλέττης ο οποίος αποτελεί και τον πατέρα της «Μεγάλης Ιδέας». Το γαλλικό κόμμα κέρδισε τις εκλογές του 1844 και 1847.

4 ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ

5 Ο Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, δολοφονήθηκε στα σκαλιά μιας εκκλησίας στο Ναύπλιο. Δολοφόνοι ήταν οι συγγενείς ενός ισχυρού άντρα της Πελοποννήσου που είχε φυλακιστεί από τον Κυβερνήτη.

6 ΤΟΝ ΒΑΥΑΡΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ?

7 Θέλησε μάλιστα να θαφτεί με αυτήν.
Ο πρώτος βασιλιάς της Ελλάδος, ο Βαυαρός Όθων αν και εκδιώχθηκε από τη χώρα, την αγάπησε τόσο πολύ, ώστε λέγεται ότι ακόμη και στην πατρίδα του δεν αποχωρίστηκε την παραδοσιακή φουστανέλα. Θέλησε μάλιστα να θαφτεί με αυτήν.

8 ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΙΜΟΥ.

9 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α΄ Ανέβηκε στο θρόνο, όταν οι δυνάμεις της Entente υποχρέωσαν τον Βασιλιά Κωνσταντίνο Α΄ (δηλ. τον πατέρα του) να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος είχε πολύ αρμονικές σχέσεις με τον Βενιζέλο και η ηρεμία που έφερε στη χώρα τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στο λαό. Ίσως σε αυτό να συνέβαλε και ο έρωτάς του για μια κοινή θνητή την Ασπασία Μάνου. Όπως και να ‘χει, ο Αλέξανδρος θα πεθάνει άδοξα το 1920 από δάγκωμα μιας μαϊμού στον κήπο των Ανακτόρων..

10 ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ

11 Στις 15 Νοεμβρίου 1922, γράφεται ο επίλογος της Μικρασιατικής Εκστρατείας.
Στις το πρωί, εκτελούνται ως ένοχοι για εσχάτη προδοσία οι… Δημήτριος Γούναρης - πρωθυπουργός της Ελλάδας, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης - υπουργός Οικονομικών, Νικόλαος Στράτος - υπουργός Στρατιωτικών & εσωτερικών, Νικόλαος Θεοτόκης - υπουργός Δικαιοσύνης, Γεώργιος Μπαλτατζής– υπουργός Εξωτερικών και Γεώργιος Χατζηανέστης – αρχιστράτηγος Μ. Ασίας και Θράκης.

12 Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΙΩΞΕ ΤΙΣ ΚΟΝΤΕΣ ΦΟΥΣΤΕΣ.

13 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ Είναι γνωστός για την πιο «αλλοπρόσαλλη» δικτατορία που γνώρισε η Ελλάδα. Χαρακτηριστική έμεινε η αστυνομική διάταξη που απαγόρευε στις γυναίκες να φοράνε φούστες που απέχουν πάνω από 30 πόντους από το έδαφος.

14 ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ

15 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΡΥΖΗΣ Αναλαμβάνει την πρωθυπουργία αμέσως μετά το θάνατο του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά. Όπως και ο προκάτοχός του αρνείται να παραδώσει την Ελλάδα στις Δυνάμεις του Άξονα. Συντετριμμένος όμως από την επερχόμενη κατάληψη της Αθήνας από τον χιτλερικό στρατό αυτοκτονεί με μία σφαίρα στο σπίτι του.

16 ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΑΝΕΝΑ»

17 Στην ερώτηση «Ποιον θεωρείτε ως καταλληλότερο πρωθυπουργό», το 33% των Ελλήνων απαντά «Κανέναν». Το ποσοστό του «Κανένα» ξεπερνά κατά 8 μονάδες εκείνο του Γ.Παπανδρέου ενώ είναι μόλις 7 πιο κάτω από το αντίστοιχο του τωρινού Πρωθυπουργού.


Κατέβασμα ppt "ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ …."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google