C OMIC S TRIP C REATOR. T Ο Π ΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Comic Strip Creator αποτελεί μια εναλλακτική εφαρμογή δημιουργίας ψηφιακών κομικς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Triglianoi.gr Δημιουργήσαμε αυτή την παρουσίαση, ώστε τα μέλη μας να πάρουν μία σύντομη ιδέα, σχετική με την λειτουργία του φόρουμ μας.
Advertisements

Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Αναζητήσεις στο διαδικτύο.
Η πλατφόρμα moodle και η χρήση ψηφ. εκπαιδευτικού υλικού
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές:
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER
Support.ebsco.com Χρήση της Λειτουργίας ιστορικού αναζήτησης Εκπαιδευτικό μάθημα.
Sketchpad Χρήση του λογισμικού ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Δημιουργία λογαριασμού .
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη τάξη Θέμα: Γνωριμία με την ιστοσελίδα του παιδαγωγικού.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Δημιουργία εφαρμογών Επίπεδο.
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Εύρεση και εγκατάσταση λογισμικού.
Παιδαγωγική Αξιοποίηση
Support.ebsco.com Εισαγωγή στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.  Το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι ενσωματωμένο στη Βάση Δεδομένων Εξοπλισμού Σχολειών.  Έχει σκοπό να διατηρεί το ωρολόγιο.
Το Δίκτυο Ηλεκτρονικής Μάθησης για την Τάξη
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Σύνδεση online Επίπεδο γνώσεων:
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) Αναζήτηση κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων του διαδικτύου και δημιουργία οδηγών χρήσης για την αξιοποίησή τους στην εκπαιδευτική.
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ WEB SITE (CONTENT MANAGEMENT TOOL)
Δημιουργία του δικού σας χάρτη στο
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Δημιουργία εκπαιδευτικού κόμικ
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Προγράμματα περιήγησης στο.
Εκπαιδευτικό μάθημα Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost
Συντάκτης :Δομουχτσής Στέργιος Κατασκευή Ιστοσελίδας Αυτόματο σύστημα Σχολικού Δικτύου Iware.
Γιάννης Μόκιας1 Δημιουργία ιστοσελίδων με το FrontPage 2003 Χρήσιμος οδηγός βήμα προς βήμα.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
1 6.Εισαγωγή γραφικού 6.1 Εισαγωγή γραφικού Στο μενού «Εισαγωγή» τοποθετούμε τον κέρσορα στην επιλογή «Εικόνα»
Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών Κατασκευή Ιστοσελίδας  Απόλυτα πεπεισμένοι πως η κοινωνία της γνώσης προσκαλεί αλλά και προκαλεί τα Στελέχη της Εκπαίδευσης.
Εκπαιδευτικό μάθημα Χρήση της Λειτουργίας ιστορικού αναζήτησης
Γρήγορα αποτελέσματα με την Εφαρμογή Lync Windows Store Lync 2013.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές:
Εισαγωγή στο Blackboard
Δυνατότητες του Προγράμματος HyperSnap (1/2) Το HyperSnap είναι ένα ευέλικτο και εξαιρετικά εύχρηστο εργαλείο σύλληψης οθόνης με ποικίλες δυνατότητες,
1. 1. Εισαγωγή Φωτογραφίας Τοποθετούμε με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο το σημείο που θέλουμε να εισάγουμε την εικόνα Στην καρτέλα Insert πατούμε το κουμπί.
Εγκατάσταση του joomla σε τοπικό υπολογιστή Νταλούκας Βασίλης Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Ν.Ηλείας.
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 1 ΟΥ ΕΤΟΥΣ ( ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΜΥΡΝΙΩΤΟΥ Αναπληρώτρια.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Εγγραφή στην πλατφόρμα του eclass. Πιστοποίηση μέσω UPnet Η είσοδός σας στην πλατφόρμα του eclass προϋποθέτει την ύπαρξη λογαριασμού της μορφής
Βιβλιογραφική Αναζήτηση: αναλυτική παρουσίαση και εφαρμογή της Υπηρεσίας Διαδανεισμού Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Βιβλιοθήκη και Κέντρο.
WORDPRESS ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΡΕΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1.
ΚΟΥΡΕΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ BSc ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
 Στόχος της παρουσίασης αυτής είναι η εξοικείωση με τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο της Βιβλιοθήκης προκειμένου να αναζητήσουμε ένα τεκμήριο από τη συλλογή.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
Κελεπούρη Μαρία Σπανός Βασίλειος Χρυσικού Χρυσάνθη ΒΟΛΟΣ, 31/05/2016
Πώς να φτιάξω το δικό μου
Παιδαγωγική Συνεδρία Λυκείου Αγ. Νικολάου 15/11/2010
Που και πως ψάχνουμε.
Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 10: Ιστολόγια. Η υπηρεσία Blogger
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ - ΤΟ ΦΩΝΗΕΝ Ο ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ :
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 7: Εργονομία και σχολικά εργαστήρια
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
Γ2 Σοφία Χαντζή.
η Μηλιά, ένας χώρος αφήγησης
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Μεταγράφημα παρουσίασης:

C OMIC S TRIP C REATOR

T Ο Π ΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Comic Strip Creator αποτελεί μια εναλλακτική εφαρμογή δημιουργίας ψηφιακών κομικς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τους φοιτητές του εργαστηρίου CosyLLab του τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και για να το βρει κάποιος πρέπει να μπει στην παρακάτω ιστοσελίδα:CosyLLab

Τ ΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ : Την εφαρμογή μπορούμε να την αποκτήσουμε δωρεάν αρκεί μόνο να κάνουμε μια εγγραφή στον ιστότοπο του προγράμματος και να την ‘’κατεβάσουμε’’ στον υπολογιστή μας. Ακολουθόντας τις οδηγίες που δίνονται στα Ελληνικά μπορούμε εύκολα να δημιουργήσουμε τα δικά μας κόμικς. Οι διαχειριστές της ιστοσελίδες προτρέπουν τους χρήστες (και στην συγκεκριμένη περίπτωση τους εκπαιδευτικούς ή τα παιδιά) να μοιραστούν τις δημιουργίες τους με τους υπόλοιπους μέσω της σελίδας του προγράμματος.

Χ ΡΗΣΗ ΤΟΥ Π ΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Στην αρχική σελίδα του προγράμματος εμφανίζονται 2 επιλογές. Επιλέγουμε “Single Strip” για μονή σειρά κόμικ ή “Double Strip” για διπλή σειρά κόμικ.

Αν επιλέξουμε την μονή σειρά κόμικ, βλέπουμε στο αριστερό μέρος τις 4 βασικές επιλογές: α. Frames Μπορούμε να προσθέσουμε frames (καρέ) στο κόμικ, να «κλειδώσουμε» την θέση τους αλλά και να διαγράψουμε frames. β. Backgrounds Θα πρέπει να αναζητήσουμε εικόνα background είτε από τον φάκελο (1) που κατεβάσαμε πατώντας σε προηγούμενο βήμα το “backgrounds” είτε να βάλουμε άλλη ή άλλες εικόνες της επιλογής μας. Το “background” είναι η εικόνα φόντου του κόμικ μας. Μπορεί σε κάθε frame να είναι είτε η ίδια είτε διαφορετική.

γ. Cliparts Θα πρέπει να αναζητήσουμε εικόνα από τον φάκελο (1) που κατεβάσαμε πατώντας στην επιλογή “cliparts”. Πρόκειται για εικόνες που αφορούν τον ήρωα ή τους ήρωες του κόμικ. To comicstripcreator.org μας δίνει δωρεάν τρείς βασικούς χαρακτήρες – ήρωες του κόμικ: Ένα αγόρι, ένα κορίτσι και ένα σκύλο. Και εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια εικόνα της επιλογής μας. (1)Διαθέσιμος στο site της εφαρμογής δωρεαν στην ενοτητα Content Packages

δ. Balloons Είναι τα βασικά σχήματα με τα οποία εισάγουμε πλαίσια κειμένου για τα λόγια των ηρώων του κόμικ μας.

Τέλος, πατάμε το κουμπί “export” για να αποθηκεύσουμε το κόμικ που δημιουργήσαμε. Φυσικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την διπλή (double) σειρά κόμικ, ή με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας να ενώσουμε τις πολλές διαφορετικές μονές σειρές κόμικ για την δημιουργία μιας πλήρους ιστορίας.

Η Χ ΡΗΣΗ Τ ΟΥ Π ΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Α ΠΟ Τ Α Π ΑΙΔΙΑ Η χρήση του προγράμματος είναι αρκετά εύκολη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά με την καθοδήγηση της νηπιαγωγού. Μπορούν να φτιάξουν το δικό τους κόμικ μέσω εικόνων που θα διαλέξουν εκείνα (η νηπιαγωγός θα φροντίσει να τις περάσει στον υπολογιστή) και η εκπαιδευτικός θα γράφει τα κείμενα που θα τις υπαγορεύουν τα παιδιά. Υπάρχει και η δυνατότητα βέβαια να φτιάξουν τα παιδιά μια ιστορία μέσω των ζωγραφιών τους, οι ζωγραφιές αυτές να περαστούν στον υπολογιστή και με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού να μετατραπεί σε κόμικ. Το μόνο που χρειάζεται είναι απλή γνώση των παιδιών και λίγη φαντασία

Σ ΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Κ ΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Μ ΑΝΙΩΤΗ Φ ΙΛΙΑ Μ ΗΛΟΠΟΥΛΟΥ