Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail

2 Ο χώρος του Ηλεκτρονικού σου Ταχυδρομείου είναι αυτός που βλέπεις στην οθόνη σου. Στο κεντρικό , μεγάλο παράθυρο εμφανίζονται τα μηνύματά σου. Αριστερά υπάρχει μια στήλη με επιλογές . Κάθε επιλογή είναι και για διαφορετική λειτουργία. Εμείς θα δούμε τις βασικές λειτουργίες.

3 ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για να δημιουργήσεις και να στείλεις ένα αρχικά κάνεις κλίκ στην στήλη με τις επιλογές, στην πρώτη επιλογη «Σύνθεση μηνύματος»

4 ΑΠΟΣΤΟΛΗ Στο κεντρικό παράθυρο τώρα, θα εμφανιστεί ο επεξεργαστής κειμένου. Στο κεντρικό παράθυρο,εκτός από τον επεξεργαστή κειμένου, υπάρχουν δύο κουτάκια. Το ένα γράφει ΠΡΟΣ: και το άλλο ΘΕΜΑ: Στο κουτάκι ΠΡΟΣ θα συμπληρώσεις την διεύθυνση του παραλήπτη. Μπορείς να συμπληρώσεις πάνω από 1 διευθύνσεις, αν θες να στείλεις το ίδιο σε πολλούς παραλήπτες. Πρέπει όμως να χωρίσεις τις διευθύνσεις που θα γράψεις με το σύμβολο ; Προσοχή: Αν τις χωρίσεις με κόμμα ή με άλλο σύμβολο δεν θα σταλεί το σου. Στο κουτάκι ΘΕΜΑ: θα συμπληρώσεις το θέμα του σου. Μπορείς να το αφήσεις κενό, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνίσταται. Καλό είναι σε κάθε που στέλνεις να συμπληρώνεις το θέμα του. Στη συνέχεια γράψε στον κειμενογράφο το κείμενο σου. Η μπάρα του κειμενογράφου σου προσφέρει διάφορες επιλογές για επεξεργασία του κειμένου σου.

5 ΑΠΟΣΤΟΛΗ Αφού έχεις γράψει το κείμενο σου, θα δεις ότι κάτω αριστερά από τον κειμενογράφο, υπάρχουν 3 κουμπάκια. Αποστολή: Πατώντας αυτό το κουμπί το σου θα σταλεί στον παραλήπτη που έχεις γράψει !! Η Αποστολή ολοκληρώθηκε!! Αποθήκευση Τώρα: Πατώντας αυτό το κουμπί το σου θα αποθηκευτεί στα πρόχειρα και θα μπορείς να το επεξεργαστείς και να το στείλεις αργότερα Ακύρωση: Πατώντας αυτό το κουμπί το σου θα διαγραφεί και θα ακυρώσει την διαδικασία της αποστολής

6 ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ Για να διαβάσεις ένα μήνυμα κάνεις κλίκ στον τίτλο του.
Πατώντας στο κουμπί «εισερχόμενα» στην αριστερή στήλη με τις επιλογές, ανοίγει στο κεντρικό παράθυρο μια λίστα με τα μηνύματα που σου έχουν στείλει Για να διαβάσεις ένα μήνυμα κάνεις κλίκ στον τίτλο του. Για να διαγράψεις ένα μήνυμα, κάνει κλίκ στο τετραγωνάκι που υπάρχει αριστερά του. Και στη συνέχεια πατάς το κουμπί «Διαγραφή» στην οριζόντια μπάρα πάνω από την λίστα με τα μηνύματα. Μπορείς να διαγράψεις πάνω από ένα μηνύματα ταυτόχρονα. Επιλέγεις τα μηνύματα που θες κάνοντας κλίκ στα κουτάκια τους και στη συνέχεια πατάς μια φορά το κουμπί «Διαγραφή» και διαγράφονται όσα μηνύματα έχουν «τικ» στο κουτάκι τους.

7 ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΑ Πατώντας στο κουμπί «απεσταλμένα» στην αριστερή στήλη με τις επιλογές, ανοίγει στο κεντρικό παράθυρο μια λίστα με τα μηνύματα που σου έχεις στείλει Μπορείς να τα διαχειριστείς ακριβώς με τον ίδιο τρόπου που περιγράψαμε για τα εισερχόμενα

8 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΠΑΦΗΣ Κάνοντας κλίκ στο κουμπί «Επαφές» από την αριστερή στήλη των επιλογών, μπορείς να δεις και να επεξεργαστείς τις επαφές που έχεις αποθηκευμένες. Δηλαδή τις διευθύνσεις φίλων σου που έχεις αποθηκεύσει, έτσι ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά να τις θυμάσαι απ’ έξω. Κάτι σαν τον τηλεφωνικό κατάλογο Για να προσθέσεις μια νέα επαφή κάνεις κλίκ στο κουμπί πάνω αριστερά που έχει ένα ανθρωπάκι και το σύμβολο + . Θα εμφανιστεί μια φόρμα που συμπληρώνεις τα στοιχεία της επαφής. Δεν χρειάζεται να τα συμπληρώσεις όλα Στη συνέχεια πατάς «Αποθήκευση». Και τώρα η επαφή σου έχει αποθηκευτεί. Τώρα κάθε φορά που στέλνεις , μπορείς να πληκτρολογείς αντι για την διεύθυνση, το όνομα που έχεις δώσει στην επαφή αυτή. Επίσης μπορείς να πας στην λίστα επαφών και να επιλέξεις μερικές επαφές για να τους στείλεις emai.

9 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ
Μεσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορείς να στείλεις και αρχεία με ένα . To μέγεθος τους βέβαια δεν μπορει να είναι πολύ μεγάλο. Αλλά είναι αρκετό για να στείλεις μερικές φωτογραφίες ή οτιδήποτε δεν ξεπερνάει το όριο χώρου που υπάρχει Για να το κάνεις αυτό όταν είσαι στην «Συνθεση μηνύματος», θα δεις πάνω από τον κειμενογράφο και την μπάρα για επεξεργασία που υπάρχει μια επιλογή με μπλε χρώμα η οποία γράφει «Επισύναψη Αρχείου» και δίπλα έχει μια εικόνα ενός συνδετήρα. Αν πατήσεις πάνω εκεί ανοίγει ένα νέο ξεχωριστό παράθυρο που σου ζητάει να βρεις το αρχείο στον υπολογιστή σου. Αφου το βρεις και πατήσεις «άνοιγμα», το νέο παράθυρο θα κλείσει αυτόματα και θα αρχίσει να φορτώνεται το αρχείο. Αν είναι πολύ μεγάλο και δεν χωράει θα σε ενημερώσει με ένα μήνυμα. Αφου φορτωθεί το αρχείο το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις «Αποστολή». Μπορείς να επισυνάψεις πάνω από 1 αρχεία, αρκεί το συνολικό μέγεθος τους να μην ξεπερνάει το επιτρεπόμενο όριο.

10 ΕΞΟΔΟΣ-ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ Για να αποσυνδεθείς από το λογαριασμό σου και να κλείσεις το ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο, αρκεί να πατήσεις πάνω δεξιά στην οθόνη που γράφει «Έξοδος» με μπλε υπογραμμισμένα γράμματα.

11 Υπάρχουν πάρα πολλές ακόμα επιλογές που σου προσφέρει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Μπορείς να συμβουλευτείς την «Βοήθεια» και να διαβάσεις και τις σελίδες από τις πηγές που αφορούν σε αυτό το θέμα. Καλή επιτυχία !!


Κατέβασμα ppt "Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google