Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πώς να φτιάξω το δικό μου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πώς να φτιάξω το δικό μου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πώς να φτιάξω το δικό μου
e-Portfolio και πώς να το οργανώσω Εργασία Σ.Ε.Π. Οι μαθητές: Σωτήρης Μπέντος Πρόδρομος Σακλαμάκης Τμήμα:Γ2

2 Κάθε μαθητής/μαθήτρια έχει τις δικές του ξεχωριστές ικανότητες και δεξιότητες. Αυτές τις ικανότητες μπορεί να τις συγκεντρώσει σε έναν ατομικό φάκελο, συλλέγοντας πτυχία-εργασίες-επαίνους που απέκτησε στην μαθητική ή ίσως και επαγγελματική πορεία του. Αυτός ο φάκελος ονομάζεται portfolio ή αλλιώς ατομικός φάκελος δεξιοτήτων. Σε αυτήν την εργασία θα εξηγήσουμε πώς μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει τον ηλεκτρονικό φάκελο δεξιοτήτων του.

3 Λοιπόν…. Για να κατεβάσετε το e-Portfolio, πρέπει να πάτε σε αυτό το site: Πρώτα απ’ όλα… για να μπορέσει κάποιος να το κατεβάσει πρέπει να έχει εγκατεστημένο το JRE ( Java). Αν δεν το έχετε στον υπολογιστή σας μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας πάνω σε αυτήν την εικόνα: Αφού το κατεβάσετε, μετά εγκαθιστάτε το e-Portfolio πατώντας πάνω σε αυτήν την εικόνα:

4 Όταν πατήσετε στην παραπάνω εικόνα, τότε θα σας βγάλει μία διαφάνεια που θα σας βάλει να επιλέξετε: i. Το φύλο σας. ii. Την ηλικία σας. iii. Τον νομό στον οποίο ζείτε. Αφού συμπληρώσετε την διαφάνεια αυτή, πατήστε το κουμπί «Αποθήκευση» που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας και αυτόματα θα αρχίσει να κατεβαίνει το e-Portfolio!

5 Για να το εντοπίσεις και να το ανοίξεις, πρέπει να πας στον φάκελο με τα εγκατεστημένα. Εκεί θα βρεις ένα πρόγραμμα που λέγεται e-Portfolio ΠΡΟΣΟΧΉ!: Όλες οι διαφημίσεις που πρέπει να βάλετε ένα κινητό κλπ, δεν είναι αληθινές! Μην βάλετε το κινητό σας πουθενά!

6 Και κάπως έτσι είναι το e-Portfolio

7 Γενικά: Εδώ είναι το πιο απλό σημείο του e-Portfolio

8 Προσθήκη Αρχείου: Για να κάνουμε προσθήκη κάποιου αρχείου, επιλέγουμε το κουμπί «Προσθήκη» το οποίο βρίσκεται κάτω δεξιά. Τότε εμφανίζεται ένας διάλογος στον οποίο πρέπει να εισάγετε έναν τίτλο για το αρχείο που θέλετε να προσθέσετε και μέσω της επιλογής «Επιλογή αρχείου» πρέπει να υποδείξεις τη θέση που βρίσκεται το αρχείο. Τέλος, επιλέγουμε «Προσθήκη» και το αρχείο θα προστεθεί και θα εμφανιστεί στο πίνακα αρχείων.

9 ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάθε καρτέλα έχει και τη δική της σημασία
ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάθε καρτέλα έχει και τη δική της σημασία. Εδώ μπορείς να βάλεις πράγματα που έχουν σχέση με την χρήση της γλώσσας μας (π.χ. συμμετοχή σε ένα λογοτεχνικό διαγωνισμό) ακόμα και μία πολύ καλή έκθεση.

10 ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ


Κατέβασμα ppt "Πώς να φτιάξω το δικό μου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google