Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Copyright ©: 1995-2011 SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Copyright ©: 1995-2011 SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Copyright ©: 1995-2011 SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές: Χρήση του ποντικιού Επίπεδο γνώσεων: Αρχάριοι

2 Copyright ©: 1995-2011 SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές: Χρήση του ποντικιού Αρχάριοι Με το ποντίκι ελέγχετε όλα όσα κάνετε στον υπολογιστή. Το ποντίκι μπορεί να συνδέεται με τον υπολογιστή μέσω καλωδίου, ή μπορεί να χρησιμοποιείτε ασύρματο ποντίκι.

3 Copyright ©: 1995-2011 SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές: Χρήση του ποντικιού Αρχάριοι Υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχέδια ποντικιών για υπολογιστές. Τα περισσότερα ποντίκια έχουν ένα αριστερό και ένα δεξί κουμπί. Πολλά έχουν κι έναν τροχό κύλισης ανάμεσα στα κουμπιά.

4 Copyright ©: 1995-2011 SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές: Χρήση του ποντικιού Αρχάριοι Κρατήστε το ποντίκι προσεκτικά με το χέρι που γράφετε. Μην πιάνετε το ποντίκι με πολλή δύναμη.

5 Copyright ©: 1995-2011 SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές: Χρήση του ποντικιού Αρχάριοι Το ποντίκι μετακινεί έναν κέρσορα στην οθόνη του υπολογιστή. Με τον κέρσορα αυτόν επιλέγετε και μετακινείτε στοιχεία στην οθόνη. Ο κέρσορας αλλάζει μορφή, ανάλογα με την ενέργεια που κάνετε: Βέλος: Μετακίνηση και επιλογή Χέρι: Κλικ σε συνδέσμους του Internet Κύκλος/κλεψύδρα: Αναμονή όταν ο υπολογιστής είναι απασχολημένος Δείκτης I: Δείχνει τη θέση σας σε ένα έγγραφο

6 Copyright ©: 1995-2011 SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές: Χρήση του ποντικιού Αρχάριοι Χρησιμοποιήστε το αριστερό κουμπί του ποντικιού για να επιλέξετε κάτι στην οθόνη. Μετακινήστε το ποντίκι έτσι ώστε ο κέρσορας να είναι πάνω στο εικονίδιο ή στο αρχείο που θέλετε να επιλέξετε. Πατήστε το αριστερό κουμπί μία φορά (κλικ).

7 Copyright ©: 1995-2011 SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές: Χρήση του ποντικιού Αρχάριοι Κάντε διπλό κλικ στο αριστερό κουμπί για να ανοίξετε ένα πρόγραμμα ή ένα αρχείο. Μετακινήστε το ποντίκι έτσι ώστε ο κέρσορας να είναι πάνω στο πρόγραμμα ή στο αρχείο που θέλετε να ανοίξετε. Πατήστε το αριστερό κουμπί δύο φορές γρήγορα (διπλό κλικ).

8 Copyright ©: 1995-2011 SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές: Χρήση του ποντικιού Αρχάριοι Χρησιμοποιήστε το ποντίκι για να μεταφέρετε και να αφήσετε διάφορα στοιχεία στην οθόνη. Τοποθετήστε τον κέρσορα πάνω στο στοιχείο που θέλετε να μετακινήσετε. Πατήστε το αριστερό κουμπί. Κρατώντας πατημένο το κουμπί, μετακινήστε το ποντίκι έως ότου το στοιχείο να φτάσει στο σημείο που θέλετε.

9 Copyright ©: 1995-2011 SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές: Χρήση του ποντικιού Αρχάριοι Το δεξί κουμπί του ποντικιού μπορεί να ανοίξει ένα αναδυόμενο μενού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δεξί κουμπί για να αλλάξετε την εμφάνιση της οθόνης σας. Χρησιμοποιήστε το αριστερό κουμπί για να επιλέξετε στοιχεία από το μενού που θα εμφανιστεί.

10 Copyright ©: 1995-2011 SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές: Χρήση του ποντικιού Αρχάριοι Με τον τροχό κύλισης μετακινείτε αυτό που βλέπετε στην οθόνη προς τα επάνω και προς τα κάτω. Αυτό είναι χρήσιμο για μεγάλες ιστοσελίδες ή έγγραφα.

11 Copyright ©: 1995-2011 SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές: Χρήση του ποντικιού Αρχάριοι Οι φορητοί υπολογιστές έχουν touchpad αντί για ποντίκι. Υπάρχει αριστερό και δεξί κουμπί πάνω ή κάτω από το touchpad. Χρησιμοποιήστε τα όπως τα κουμπιά ενός ποντικιού. Σύρετε το δάχτυλό σας πάνω στο touchpad για να μετακινήσετε τον κέρσορα.

12 Copyright ©: 1995-2011 SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές: Χρήση του ποντικιού Αρχάριοι Μπράβο! Ολοκληρώσατε αυτό το θέμα του εκπαιδευτικού υλικού! Για πληροφορίες σχετικά με τη χρήση άλλου εξοπλισμού και λογισμικού, επισκεφθείτε την ενότητα Εκπαιδευτικό υλικό του ιστότοπου. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε την ενότητα Μελέτες περιπτώσεων και να εμπνευστείτε, ώστε να χρησιμοποιήσετε τις καινούργιες γνώσεις που αποκτήσατε με δημιουργικούς τρόπους!


Κατέβασμα ppt "Copyright ©: 1995-2011 SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google