Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Που και πως ψάχνουμε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Που και πως ψάχνουμε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 που και πως ψάχνουμε

2 βιβλία internet εφημερίδες περιοδικά συνεντεύξεις

3 internet

4 Τι κάνουμε Αρχικά κάνουμε έναν Κατάλογο με τις λέξεις κλειδιά που αφορούν το θέμα μας Ψάχνουμε για συνώνυμες – παρόμοιες – σχετικές λέξεις. Π.χ. αν ψάχνουμε για κόμικς, δοκιμάζουμε και με τις λέξεις κόμιξ, κόμικ, εικονογραφημένα, ντίσνευ, αστερίξ Ψάχνουμε τις λέξεις αυτές με ελληνικούς χαρακτήρες, όχι greeklish

5 Μην ξεχάσετε Δεν περιοριζόμαστε μόνο στα αποτελέσματα της 1ης σελίδας. Συνήθως και στις επόμενες σελίδες υπάρχουν ενδιαφέροντα πράγματα Ψάχνουμε για κείμενα ή φωτογραφίες

6 Μία καλή ιδέα Δημιουργούμε φάκελο στον δίσκο μας και αποθηκεύουμε τα ευρήματα μας Καλό είναι να κρατάμε σε bookmark τη σελίδα που βρήκαμε για να μην την ξαναψάχνουμε όταν πρέπει να τη δηλώσουμε στη βιβλιογραφία

7 Αξιολόγηση - Σύνθεση Αξιολογούμε αυτά που βρήκαμε. Σε πολλές περιπτώσεις αυτά που βρήκαμε δεν είναι σχετικά με το θέμα μας Συνθέτουμε κείμενα με τις πληροφορίες που μας ενδιαφέρουν. Διαβάζουμε τα κείμενα για να δούμε αν βγάζουν νόημα και αν έχουν λογική σειρά.

8 Που να ψάξω; Google  Τα αποτελέσματα από την google περιλαμβάνουν όλους τους όρους αναζήτησης και ταξινομούνται ανάλογα με την εγγύτητα μεταξύ των όρων αναζήτησης

9 Το ήξερες αυτό; Google scholar http://scholar.google.gr
είναι μία online με ελεύθερη πρόσβαση μηχανή αναζήτησης που επιτρέπει στους χρήστες να ψάξουν ψηφιακά αντιγράφα επιστημονικών άρθρων. περιλαμβάνει ακαδημαϊκό και επιστημονικό περιεχόμενο, διατριβές κ.λ.π.

10 Πολύ ενδιαφέρον site http://academic.research.microsoft.com/
Εμφανίζει επιστημονικά άρθρα ανά επιστημονικό κλάδο και ανά υποκατηγορία.

11

12 Και αυτό https://repository.kallipos.gr/
Το Αποθετήριο «Κάλλιπος» είναι ένας ιστότοπος συλλογής συγγραμμάτων, βοηθημάτων και μαθησιακών αντικειμένων, τα οποία είτε έχουν δημιουργηθεί από μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.

13

14 Πάντα χρειάζεται μία εγκυκλοπαίδεια
Britannica  Πρόκειται για την online έκδοση της εγκυκλοπαίδειας Britannica. Παραθέτει αποτελέσματα από τη γνωστή εγκυκλοπαίδεια, από αξιολογημένες πηγές του Διαδικτύου αλλά και από άρθρα πολλών τίτλων περιοδικών. Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων με βαρύτητα στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες.

15

16 βιβλία

17 Σε συνεργασία με τους καθηγητές που έχουν αναλάβει το project βρίσκουμε σχετικά βιβλία
Στη βιβλιοθήκη του 1ου ΕΠΑΛ Δάφνης Στο Δήμο Δάφνης Στο Ευγενίδειο Ίδρυμα Στη βιβλιοθήκη του σπιτιού μας

18 εφημερίδες περιοδικά

19 Αναζητούμε πληροφορίες ακόμα και στις εφημερίδες και τα περιοδικά που έχουμε σπίτι μας ή που βρίσκουμε σε φιλικά σπίτια Κρατάμε τα αποκόμματα και τα βάζουμε στον ατομικό μας φάκελο.

20 συνεντεύξεις

21 Ρωτάμε γονείς, συγγενείς, γνωστούς και φίλους αν γνωρίζουν κάτι για το θέμα της ερευνητικής μας εργασίας Προσεγγίζουμε κάποιον οργανισμό αν έχει σχέση με την εργασία και μιλάμε με τους ανθρώπους που γνωρίζουν κάτι για το θέμα μας.

22 επικοινωνία αλληλοϋποστήριξη σεβασμός
μην ξεχνάτε ότι πρέπει μέσα στην ομάδα να υπάρχει:  συνεργασία   επικοινωνία  αλληλοϋποστήριξη   σεβασμός 

23 Η παρουσίαση θα ανέβει στο site του σχολείου


Κατέβασμα ppt "Που και πως ψάχνουμε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google