Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου
Δημοτικό Σχολείο Νέας Φώκαιας Εργασία Ε τάξης

2 Η αρχη Με αφορμή τo βιβλίο «Η Φάρμα του διαδικτύου» αποφασίσαμε να γράψουμε μια ιστορία. Διαλέξαμε το θέμα «Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός» και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια ιστορία. Η δασκάλα μας στο μάθημα ΤΠΕ διάλεξε ένα εργαλείο web 2.0 το storyjumper.

3 ΠωΣ δουλεψαμε Χωριστήκαμε σε ομάδες. Ανά δύο ή τρία άτομα. Πριν ξεκινήσουμε την ιστορία μας αποφασίσαμε ποια είναι τα βασικά κομμάτια μιας ιστορίας. Τα καταγράψαμε και μετά με κλήρωση η κάθε ομάδα ανέλαβε ένα τμήμα της ιστορίας. Με αυτό τον τρόπο συμμετείχαμε και τα δύο τμήματα της Ε σε αυτή τη διαδικασία. Το κάθε τμήμα έφτιαξε τη δική του ιστορία.

4 Γιατί διαλεξαμε το storyjumper
To  Storyjumper είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο δημιουργίας βιβλίων και εικονογράφησής τους. Δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη του να φτιάξει τις δικές του ιστορίες εύκολα και γρήγορα χρησιμοποιώντας έτοιμα πρότυπα είτε ξεκινώντας από το μηδέν. Για τη εικονογράφηση της ιστορίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες σκηνές και εικόνες είτε να ανεβάσουμε φωτογραφίες της επιλογής μας από το δικό μας υπολογιστή.

5 Γιατί διαλεξαμε το storyjumper

6 Γιατί διαλεξαμε το storyjumper

7 Εισαγωγη στην εφαρμογη
Σε ένα φυλλομετρητή ιστού γράφουμε την διεύθυνση και μας εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη.

8 Εισοδοσ χρηστη Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με δύο τρόπους
Αν έχουμε λογαριασμό πατάμε Login και δίνουμε τα στοιχεία μας Αν δεν έχουμε λογαριασμό πατάμε Sign up και κάνουμε εγγραφή.

9 Βασικη οθονη τησ εφαρμογησ
Αυτή είναι το κεντρικό σκηνικό της εφαρμογής. Στα αριστερά υπάρχουν 4 μενού, Text Props, Scenes, Photos. Στο κέντρο είναι οι σελίδες του βιβλίου μας. Αυτό είναι το κεντρικό σκηνικό της εφαρμογής. Στα αριστερά υπάρχουν 4 μενού, Text Props, Scenes, Photos. Στο κέντρο είναι οι σελίδες του βιβλίου μας.

10 1η επιλογη τεχτ. Το Κειμενο
1η επιλογη τεχτ. Το Κειμενο Στα αριστερά της εφαρμογής υπάρχουν 4 επιλογές. 1η Επιλογή ΤΕΧΤ Με αυτή την επιλογή διαλέγουμε το πλαίσιο στο οποίο θα γράψουμε το κείμενο της ιστορίας μας.

11 Διαμορφωση κειμενου Στο κείμενο έχω το δικαίωμα να επιλέξω τη γραμματοσειρά, το μέγεθος των γραμμάτων , το χρώμα τους καθώς και αν είναι έντονα, πλάγια και υπογραμμισμένα. Τέλος αν δεν το χρειαζόμαστε μπορούμε να το διαγράψουμε.

12 Διαμορφωση κειμενου Επίσης σαν αντικείμενο μπορώ να του αλλάξω μέγεθος από τις άκρες, να το μεγαλώσω ή να το μικρύνω και να το μετακινήσω. Όπως και όλα τα αντικείμενα που θα εισάγω.

13 2η επιλογη ΟΙ Χαρακτηρεσ
2η επιλογη ΟΙ Χαρακτηρεσ Μπορούμε να διαλέξουμε χαρακτήρες, αντικείμενα, ότι θέλουμε από κάποια ήδη έτοιμα.

14 Αναζήτηση ηρωα Γράφουμε στο πλαίσιο search. Χρειάζεται να γράψω στα αγγλικά το αντικείμενο που θέλω να αναζητήσω. Για παράδειγμα αν θέλω να βρώ εικόνες με σκύλο γράφω τη λέξη dog.

15 Διαλεγω τον ηρωα Με τα βελάκια μπορώ να επιλέξω αν ο ήρωας θα είναι μπροστά ή πίσω από ένα άλλο αντικείμενο. Μπορώ να του αλλάξω μέγεθος, να τον μεγεθύνω, να του αλλάξω προσανατολισμό καθώς και να τον αντιγράψω.

16 3η Επιλογη ΣκηνικΟ Διαλέγω σκηνικό από τα έτοιμα, ή αναζητώ κάποιο ή ψάχνω από τα έτοιμα από την επιλογή more Scenes.

17 4η Επιλογη Φωτογραφιεσ Αναζητώ εικόνες στο διαδίκτυο ή στον υπολογιστή μου.

18 Ξεφυλλιζοντασ το βιβλιο
Στο κάτω μέρος υπάρχουν με τη σειρά οι εικόνες από τις σελίδες του βιβλίου

19 Μπορούμε να προσθέσουμε μια σελίδα, να αντιγράψουμε ή να διαγράψουμε μια σελίδα

20 Το Εξωφυλλο μασ Μπορούμε να διαλέξουμε χρώμα και σχέδιο στο εξώφυλλο του βιβλίου.

21 Αποθηκευση Κάθε φορά όταν γράφουμε κάτι, σωστό είναι να το αποθηκεύσουμε. Πατάμε save & close

22 Μόλις αποθηκεύσουμε την ιστορία μας εμφανίζετε σαν βιβλίο έτοιμο να το ξεφυλλίσουμε.

23 Για να επιστρέψουμε στο βιβλίο και να μπορούμε να το διαμορφώσουμε διαλέγουμε τη λέξη Edit.
s

24 Μειονεκτηματα Ένα βασικό μειονέκτημα είναι ότι η υπηρεσία είναι δωρεάν για 30 μέρες, μετά ζητείται από τους χρήστες εγγραφή και πληρωμή ενός ποσού. Επίσης ένα άλλο μειονέκτημα είναι η χρήση των αγγλικών στην αναζήτηση των αντικειμένων που δυσκολεύει τα μικρότερα παιδιά.

25 Όταν ολοκληρωθεί η εργασία σας μπορείτε να την μοιραστείτε διαδικτυακά.
Αυτό ήταν καλή αρχή στο να φτιάξατε και εσείς τη δική σας ιστορία!!! Ώρα να σας δείξουμε και τις δικιές μας ιστορίες....!!!

26 Η ιστορια απο το Ε1 Για να δείτε την ιστορία στο διαδίκτυο πατήστε εδώ.

27 Η ιστορια απο το Ε2 Για να δείτε την ιστορία στο διαδίκτυο πατήστε εδώ.

28 Σας ευχαριστούμε πολύ που μας παρακολουθήσατε!
Σας ευχαριστούμε πολύ που μας παρακολουθήσατε!


Κατέβασμα ppt "Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google