Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εκπαιδευτικό μάθημα Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εκπαιδευτικό μάθημα Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εκπαιδευτικό μάθημα Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost http://support.ebsco.com/training/resources.php

2 Καλωσήρθατε στο εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost, στο οποίο θα μάθετε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε και να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δωρεάν προσωπικό σας φάκελο (Το δικό μου EBSChost) που επιτρέπει στους χρήστες να επεκτείνουν τη χρήση των αποτελεσμάτων αναζήτησης του EBSCOhost πέρα από την τρέχουσα συνεδρία τους. Οι λογαριασμοί προσωπικών φακέλων προσαρμόζονται εύκολα και μπορούν να δημιουργηθούν από οποιονδήποτε χρήστη έχει πρόσβαση στο EBSCOhost.

3 Εκτός από τα αποτελέσματα αναζήτησης, οι χρήστες της υπηρεσίας Το δικό μου EBSCOhost μπορούν να αποθηκεύουν Εικόνες, Βίντεο, Μόνιμους συνδέσμους προς Αναζητήσεις, Αποθηκευμένες αναζητήσεις, Ειδοποιήσεις αναζητήσεων, Ειδοποιήσεις περιοδικού και Ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας το δωρεάν πρόγραμμα Page Composer (Σύνθεση σελίδας) της EBSCO. Ενώ βρίσκονται στον Προσωπικό φάκελο, οι χρήστες μπορούν να εκτυπώσουν, να στείλουν μέσω ηλ. ταχυδρομείου, να αποθηκεύσουν ή να εξάγουν αποτελέσματα αναζήτησης, εικόνες ή βίντεο.

4 Το δικό μου EBSCOhost επιτρέπει επίσης στους χρήστες να δημιουργούν τους δικούς τους προσαρμοσμένους φακέλους εντός του φακέλου Το δικό μου EBSCOhost. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να οργανώνετε τα άρθρα που αποθηκεύετε κατά τη διάρκεια της έρευνάς σας, τοποθετώντας τα σε διαφορετικούς φακέλους. Απλώς κάντε κλικ στο σύνδεσμο Νέο, δώστε όνομα στο φάκελό σας και κάντε κλικ στο Αποθήκευση.

5 Ο προσαρμοσμένος σας φάκελος προστίθεται στην ενότητα Οι προσαρμογές μου. Επιλέξτε άρθρα από την περιοχή Ο φάκελός μου, κάντε κλικ στο Αντιγραφή σε ή Μετακίνηση σε και επιλέξτε τον προσωπικό φάκελό σας από το αναπτυσσόμενο μενού για να αντιγράψετε ή να μετακινήσετε τα άρθρα.

6 Δημιουργήστε ένα φάκελο Το δικό μου EBSCOhost κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Εγγραφή. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Δημιουργία νέου λογαριασμού, συμπληρώστε τα πεδία και κάντε κλικ στο Υποβολή. Μόλις γίνουν αποδεκτά τα δεδομένα που πληκτρολογήσατε, θα συνδεθείτε αυτόματα ως χρήστης προσωπικού φακέλου.

7 Όταν διεξάγετε μία Βασική ή Προηγμένη Αναζήτηση, μετά τη σύνδεσή σας στον προσωπικό σας φάκελο, μπορείτε να αποθηκεύσετε συγκεκριμένα αντικείμενα της λίστας αποτελεσμάτων στο φάκελό σας κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Προσθήκη σε φάκελο στα αριστερά της λωρίδας συνάφειας κάθε άρθρου. Αυτά τα αποθηκευμένα αποτελέσματα μπορείτε να τα εξετάσετε με μεγαλύτερη προσοχή κάποια στιγμή στο μέλλον, καθώς και να τα εκτυπώσετε, να τα στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να τα αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.

8 Εάν κάνετε κλικ στο Ειδοποίηση/Αποθήκευση/Κοινοποίηση και, στη συνέχεια, κάνετε κλικ στους συνδεόμενους όρους δίπλα στο Προσθήκη αναζήτησης σε φάκελο, μπορείτε να προσθέσετε ένα μόνιμο σύνδεσμο αναζήτησης στον προσωπικό σας φάκελο, τον οποίο μπορείτε να αποστείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να αποθηκεύσετε ή να επιλέξετε προκειμένου να κάνετε την αναζήτηση στο μέλλον και ο οποίος θα εμφανίζει όλα τα νέα αποτελέσματα που έχουν προστεθεί στη βάση δεδομένων.

9 Αφού κάνετε κλικ στο Ιστορικό αναζήτησης κάτω από το πεδίο Εύρεση, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις αναζητήσεις ώστε να μπορείτε να τις ανακτήσετε για μελλοντική χρήση. Μπορείτε, επίσης, να εκτυπώσετε το ιστορικό αναζήτησης κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Εκτύπωση ιστορικού αναζήτησης.

10 Από τη σελίδα Λεπτομέρειες έκδοσης των περισσότερων περιοδικών που παρουσιάζονται στη βάση δεδομένων όπου πραγματοποιείτε την αναζήτηση, μπορείτε να δημιουργήσετε μία Ειδοποίηση περιοδικού, η οποία αποθηκεύεται στον προσωπικό σας φάκελο Το δικό μου EBSCOhost έως ότου τη διαγράψετε. Οι Ειδοποιήσεις περιοδικών ειδοποιούν αυτόματα μέσω ηλ. ταχυδρομείου κάθε φορά που ένα καινούργιο τεύχος της συγκεκριμένης έκδοσης προστίθεται στη βάση δεδομένων, ώστε να μην χρειάζεται να ελέγχετε διαρκώς τη βάση δεδομένων για τα νέα τεύχη.

11 Η ενότητα Το δικό μου EBSCOhost περιλαμβάνει επίσης μία χρήσιμη εφαρμογή Χρέωσης εκ των υστέρων που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το χρόνο χρήσης του EBSCOhost για τη χρέωση των πελατών σας εκ των υστέρων. Μπορείτε να εκτυπώσετε ή να αποστείλετε μέσω ηλ. ταχυδρομείου τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην αναφορά για το χρόνο χρήσης στους παραλήπτες που θα ορίσετε εσείς.

12 Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Βοήθεια για να προβάλετε το πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα Βοήθειας.

13 Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη Διαδικτυακή τοποθεσία υποστήριξης της EBSCO http://support.ebsco.com


Κατέβασμα ppt "Εκπαιδευτικό μάθημα Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google