Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
Η επιφάνεια εργασίας των MS Windows XP Λέξεις Κλειδιά: Επιφάνεια εργασίας, Εικονίδια άμεσης πρόσβασης Κάδος ανακύκλωσης Πλήκτρο έναρξης Γραμμή εργασιών Η επιφάνεια εργασίας μας στα Ms Windows XP περιέχει: Εικονίδια άμεσης πρόσβασης σε αρχεία και εφαρμογές Τον κάδο ανακύκλωσης Το πλήκτρο έναρξης Τη γραμμή εργασιών Την περιοχή προγραμμάτων σε μόνιμη εκτέλεση

2 ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
Η επιφάνεια εργασίας των MS Windows XP Λέξεις Κλειδιά: Επιφάνεια εργασίας, Εικονίδια άμεσης πρόσβασης Κάδος ανακύκλωσης Πλήκτρο έναρξης Γραμμή εργασιών Τα εικονίδια που τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας μας επιτρέπουν την άμεση πρόσβαση σε αρχεία και εφαρμογές. Όπως και στο συμβατικό μας γραφείο μπορούμε να έχουμε αντικείμενα πάνω στο γραφείο για άμεση πρόσβαση ή στα συρτάρια μας.

3 ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
Η επιφάνεια εργασίας των MS Windows XP Λέξεις Κλειδιά: Επιφάνεια εργασίας, Εικονίδια άμεσης πρόσβασης Κάδος ανακύκλωσης Πλήκτρο έναρξης Γραμμή εργασιών Στον κάδο ανακύκλωσης μεταφέρουμε ότι δε χρειαζόμαστε είτε σέρνοντας τα αντικείμενα στον κάδο, είτε επιλέγοντας τα αντικείμενα και πατώντας το πλήκτρο delete. Όπως και στην πραγματικά ζωή αυτά που έχουμε πετάξει μπορούμε να τα επαναφέρουμε αρκεί να μην έχουμε αδειάσει τα σκουπίδια. Η πρόσβαση στον κάδο ανακύκλωσης γίνεται διπλοπατώντας το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού.

4 ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
Η επιφάνεια εργασίας των MS Windows XP Λέξεις Κλειδιά: Επιφάνεια εργασίας, Εικονίδια άμεσης πρόσβασης Κάδος ανακύκλωσης Πλήκτρο έναρξης Γραμμή εργασιών Από το πλήκτρο της έναρξης έχουμε πρόσβαση σε μια σειρά δυνατοτήτων αλλά και στα «συρτάρια» μας όπου θα βρούμε τα προγράμματα που έχουν εγκατασταθεί στον υπολογιστή μας. Σβήσιμο υπολογιστή Αποσύνδεση υπολογιστή Περιοχή άμεσης πρόσβασης Περιοχή προγραμμάτων που έχουμε τρέξει πρόσφατα Συγκεκριμένες περιοχές του σκληρού δίσκου Παραμετροποίηση υπολογιστή Εγκατεστημένα προγράμματα

5 ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
Η επιφάνεια εργασίας των MS Windows XP Λέξεις Κλειδιά: Επιφάνεια εργασίας, Εικονίδια άμεσης πρόσβασης Κάδος ανακύκλωσης Πλήκτρο έναρξης Γραμμή εργασιών Από το πλήκτρο της έναρξης και επιλέγοντας Σβήσιμο έχουμε τρεις επιλογές

6 ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
Η επιφάνεια εργασίας των MS Windows XP Λέξεις Κλειδιά: Επιφάνεια εργασίας, Εικονίδια άμεσης πρόσβασης Κάδος ανακύκλωσης Πλήκτρο έναρξης Γραμμή εργασιών Από το πλήκτρο της έναρξης και επιλέγοντας Αποσύνδεση έχουμε δύο επιλογές

7 ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
Η επιφάνεια εργασίας των MS Windows XP Λέξεις Κλειδιά: Επιφάνεια εργασίας, Εικονίδια άμεσης πρόσβασης Κάδος ανακύκλωσης Πλήκτρο έναρξης Γραμμή εργασιών Από το πλήκτρο της έναρξης έχουμε άμεση πρόσβαση και σε αρχεία ή εφαρμογές που επιλέγουμε. Στη λίστα αυτή προσθέτουμε αρχεία ή εφαρμογές σέρνοντάς εδώ το αρχείο ή την εφαρμογή με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού πατημένο. Για να καταργήσουμε από τη λίστα αρχείο ή εφαρμογή πατάμε το δεξί πλήκτρο πάνω στο αντικείμενο και επιλέγουμε «Κατάργηση από τη λίστα».

8 ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
Η επιφάνεια εργασίας των MS Windows XP Λέξεις Κλειδιά: Επιφάνεια εργασίας, Εικονίδια άμεσης πρόσβασης Κάδος ανακύκλωσης Πλήκτρο έναρξης Γραμμή εργασιών Από το πλήκτρο της έναρξης έχουμε άμεση πρόσβαση και σε αρχεία ή εφαρμογές που τελευταία χρησιμοποιήσαμε. Η λίστα αυτή δημιουργείται και ενημερώνεται αυτόματα από τον υπολογιστή με βάση τα αρχεία ή εφαρμογές που ανοίξαμε. Πρώτο στη λίστα είναι το τελευταίο αρχείο ή εφαρμογή που τρέξαμε.

9 ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
Η επιφάνεια εργασίας των MS Windows XP Λέξεις Κλειδιά: Επιφάνεια εργασίας, Εικονίδια άμεσης πρόσβασης Κάδος ανακύκλωσης Πλήκτρο έναρξης Γραμμή εργασιών Από το πλήκτρο της έναρξης έχουμε άμεση πρόσβαση και σε συγκεκριμένα σημεία του υπολογιστή ή του σκληρού δίσκου. Επιλέγοντας την περιοχή τα έγγραφά μου μεταφερόμαστε στο σημείο του σκληρού δίσκου που αποθηκεύουμε τις εργασίες μας. Επιλέγοντας την περιοχή οι εικόνες μου μεταφερόμαστε στο σημείο του σκληρού δίσκου που αποθηκεύουμε τις εικόνες μας. Επιλέγοντας την περιοχή η μουσική μου μεταφερόμαστε στο σημείο του σκληρού δίσκου που αποθηκεύουμε τα τραγούδια μας. Επιλέγοντας την περιοχή ο υπολογιστής μου βλέπουμε το υλικό του υπολογιστή μας.

10 ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
Η επιφάνεια εργασίας των MS Windows XP Λέξεις Κλειδιά: Επιφάνεια εργασίας, Εικονίδια άμεσης πρόσβασης Κάδος ανακύκλωσης Πλήκτρο έναρξης Γραμμή εργασιών Από το πλήκτρο της έναρξης έχουμε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του υπολογιστή. Στον πίνακα ελέγχου κάνουμε πλήρη παραμετροποίηση του υπολογιστή μας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας.

11 ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
Η επιφάνεια εργασίας των MS Windows XP Λέξεις Κλειδιά: Επιφάνεια εργασίας, Εικονίδια άμεσης πρόσβασης Κάδος ανακύκλωσης Πλήκτρο έναρξης Γραμμή εργασιών Από το πλήκτρο της έναρξης έχουμε πρόσβαση στη βοήθεια και στην αναζήτηση αρχείων και φακέλων. Το λειτουργικό σύστημα έχει τη δυνατότητα να μας βοηθήσει σε εργασίας που επιθυμούμε να κάνουμε μέσω της βοήθειας και υποστήριξης. Από το σημείο αυτό μπορούμε επίσης να κάνουμε αναζήτηση σε αρχεία και φακέλους με βάση το όνομα, το μέγεθος ή και την ημερομηνία δημιουργίας των αρχείων.

12 ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
Η επιφάνεια εργασίας των MS Windows XP Λέξεις Κλειδιά: Επιφάνεια εργασίας, Εικονίδια άμεσης πρόσβασης Κάδος ανακύκλωσης Πλήκτρο έναρξης Γραμμή εργασιών Τέλος από το πλήκτρο της έναρξης και την επιλογή Όλα τα προγράμματα, έχουμε πρόσβαση στα «συρτάρια μας» όπου θα βρούμε όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα.

13 ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
Η επιφάνεια εργασίας των MS Windows XP Λέξεις Κλειδιά: Επιφάνεια εργασίας, Εικονίδια άμεσης πρόσβασης Κάδος ανακύκλωσης Πλήκτρο έναρξης Γραμμή εργασιών Η γραμμή εργασιών είναι η τελευταία γραμμή της οθόνης όπου βλέπουμε τις εφαρμογές που εκτελούνται στη μνήμη RAM. Στο δεξί μέρος της γραμμής εργασιών, υπάρχει το εικονίδιο εναλλαγής γλώσσας εισαγωγής κειμένου, τα προγράμματα που τρέχουν μόνιμα στη μνήμη RAM καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του υπολογιστή (όπως το αντιιικό πρόγραμμα) και η ημερομηνία και ώρα του συστήματος.


Κατέβασμα ppt "ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google