Edit the text with your own short phrases. To change the sample image, select the picture and delete it. Now click the Pictures icon in the placeholder.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΜΠΟΥΖΗ
Advertisements

ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ ΣΤ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ
ΤΙΓΡΗΣ Το μεγαλύτερο αιλουροειδές του πλανήτη μας.Το μήκος του φτάνει τα 3 μέτρα και το βάρος του τα 300 κιλά. Έχει το χαρακτηριστικό  κιτρινοκόκκινο τρίχωμα.
ΟΜΑΔΑ 1 ΕΡΗΜΟΣ ΣΑΧΑΡΑ.
Τα Τροπικά Δάση Φίλιππος Παλαιολόγος.
Make it easier to change the pictures: use the Selection Pane to temporarily hide a Picture Placeholder. (Home tab, Select, Selection Pane). Click the.
Ένα ταξίδι από τις Άνδεις στον Αμαζόνιο
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠO ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Το σύνολο των φυτών μιας συγκεκριμένης περιοχής
ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΜΠΟΥΖΗ
Ζώνες βλάστησης.
ΣΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΡΙΝΑ ΑΑΡΤΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑ
Τροπική ζώνη.
Κλιματικέσ ζωνεσ ΜΑΡΘΑ.
ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ Φυσιολογικά, τα ερημικά οικοσυστήματα υπάρχουν εκεί όπου η βροχόπτωση είναι πολύ χαμηλή Τα ερημικά οικοσυστήματα χαρακτηρίζονται από: Άγονα.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
«Ο πνεύμονας της Γης κινδυνεύει»
Πεδιάδες, βοσκοτόπια, έρημοι του πλανήτη
Μεσογειακή Βλάστηση.
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Σχ
Φυσικό περιβάλλον: Βιόσφαιρα
ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ.
Η Αξία του Δάσους Τι είναι το δάσος διαφόρων φυτών (κυριαρχούν τα δέντρα) διαφόρων ζώων Είναι σύνολο: διαφόρων φυτών (κυριαρχούν τα δέντρα)
Σαβάνες Σαβάνες.
ΡEΕΣ ΟΙ ΩΡΑΙΕΣ Εργασία από τις μαθήτριες: Ελένη Παπαγεωργίου Έλλη Παπακωνσταντίνου Σοφία Πέρρου Όρσα Στάικου Ανθή Τούμπα Ντανιέλα Φεράρου Ελίνα Χαρέμη.
ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.
Γεωγραφία Το φυσικό περιβάλλον.
Β 4.4 Τα πλεονεκτήματα της ζωής στα βουνά
ΚΑΖΜΙΡΑ ΤΡΕΤΣΙΑΚ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΣΤΕΡΗΣ Σχολικό έτος Γ / ΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ Καθηγητής : Κατσοπρινάκης Σταύρος.
ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ: ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΗΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι θα μελετήσουμε σ’ αυτή την ενότητα (Α) Βασικές έννοιες. Έννοιες που συνδέονται.
Κεφ. 34 Το φυσικό περιβάλλον και η θέση της Ασίας ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013.
Συναντούνται στη ζώνη που βρίσκεται μεταξύ του γεωγραφικού πλάτους των 10 μοιρών στο νότιο ημισφαίριο και του γεωγραφικού πλάτους των 25 μοιρών στο βόρειο.
Από τους: Παρασκευή Καραγιώργη Μάγου και Παρασκευή Καραγιώργη Μάγου και Μιχάλη Μάγο Μιχάλη Μάγο Η Αμαζονία.
Κεφ. 11 Ζώνες βλάστησης..
Κεφάλαιο 11 Ζώνες βλάστησης. Βλάστηση Βλάστηση είναι ο τρόπος ανάπτυξης των φυτών μιας περιοχής. Σε κάθε περιοχή της Γης η βλάστηση δεν είναι η ίδια.
Εργασία στο μάθημα της Α.Α Ομάδα : Καψάλη Φωτεινή Μπαζούκη Βικτώρια Νούνη Ελισάβετ Γιανακάκης Χρήστος Ρουκάς Δημήτρης.
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΧΡΥΣΑ. ΤΑΞΗ Α, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΧ. ΕΤΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΣΟΠΡΙΝΑΚΗΣ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Μάριος Μηνάς Κανόνης Κωνσταντίνος Γιαννακάκης
Μεσογειακη βλαστηση Μάθημα Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
Οικοσυστήματα Ελλάδας
Ο κυκλος του νερου Φωτεινη ΖΕΡΒΑ Α.Μ:4210 Ο Κύκλος του νερού.
ΚΑΙΡΟΣ ΚΛΙΜΑ.
Το κλίμα.
ΟΜΑΔΑ Γ΄ Φύλλο εργασίας
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
Η παρουσίαση του κύκλου του νερού
5 Ιουνίου – Ημέρα Περιβάλλοντος
ΔΑΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ο κύκλος του νερού.
Η ζωή στα τροπικά δάση Δημιουργία: Ζάρκος Δημήτριος Μίσσιου Γεωργία
ΖΟΥΓΚΛΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΛΟΥΧΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ,
Η ζωή στα τροπικά δάση
ΟΜΑΔΑ Α΄ Φύλλο εργασίας
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
5 από τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΤΟΥΜΑΝΗΣ ΤΜΗΜΑ Α4 ΣΧ. ΕΤΟΣ
Οι κλιματικές ζώνες της Γης
Εργασία Γ΄ τριμήνου Γεωγραφίας
7. Η κατανομη των ηπειρων και των ωκεανων
Οικοσυστήματα Οικοσύστημα είναι το σύνολο:
Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!!
ΕΡΗΜΟΣ ΚΑΛΑΧΑΡΙ Παρουσίαση.
Τίτλος πτυχιακής εργασίας
Παράγοντες που επηρεάζουν το ΚΛΙΜΑ της Ευρώπης
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis. Σε ποιες περιοχές χωρίζεται η Ασία; Ποιες είναι οι δύο μεγάλες οροσειρές της Ασίας; Ποιοι είναι οι πιο.
Γεωγραφία Γ΄ Ενότητα.
25. Αλλαγές στην επιφάνεια της Γης
Διάταξη τίτλου Υπότιτλος.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Edit the text with your own short phrases. To change the sample image, select the picture and delete it. Now click the Pictures icon in the placeholder to insert your own image. The animation is already done for you; just copy and paste the slide into your existing presentation. Σαβάνα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΒΑΝΑ: Μεγάλη πεδινή έκταση στις χώρες των τροπικών περιοχών, με υψηλή και αδρή ποώδη βλάστηση ύψους 3-4 μ. και περισσότερο, συγκροτημένη από δημητριακά φυτά, διάσπαρτα δέντρα (ακακίες, μπαομπάμπ, αρτόκαρποι, φοίνικες κ.ά.) ή και μικρές συστάδες δέντρων και αγκαθωτών θάμνων. Όλα τα φυτά της σαβάνας είναι προσαρμοσμένα στην αντιμετώπιση της ξηρασίας. Οι σαβάνες αποτελούν εκτεταμένους βοσκότοπους. Είναι διαδομένες προς Β και Ν από τις παρακείμενες προς τον ισημερινό ζώνες των δασών με αειθαλή δέντρα, όπου το κλίμα χαρακτηρίζεται από την εναλλαγή της ξηρής (χειμερινής) και της υγρής (θερινής) εποχής του έτους (ιδιαίτερα στην Αφρική όπου καλύπτουν το 30% και περισσότερο της συνολικής έκτασής της). Στην υγρή εποχή των βροχών, η βλάστηση αναπτύσσεται γρήγορα, η ροή του νερού στα ποτάμια αυξάνεται απότομα, ενώ στην ξηρή εποχή, που παρατείνεται από 3 έως 10 μήνες, το χόρτο καίγεται (ξεθωριάζει), τα περισσότερα δέντρα και οι θάμνοι αποβάλλουν το φύλλωμά τους, η στάθμη του νερού στα ποτάμια χαμηλώνει σε μεγάλο βαθμό. Η κόμη των δέντρων της σαβάνας έχει, τις πιο πολλές φορές, σχήμα ομπρέλας και ιδίως στις ακακίες. Υπάρχουν σαβάνες που η δημιουργία τους οφείλεται στην εντατική υλοτόμηση των τροπικών δασών και στις πυρκαγιές. Ο ζωικός κόσμος της ζώνης των σαβάνων, αποτελείται κυρίως από οπληφόραμ. από την επιφάνεια της θάλασσας και που χρησιμεύουν επίσης σαν βοσκότοποι, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται τα μεγαλύτερα σε όγκο χερσαία ζώα (ελέφαντες, ιπποπόταμοι, ρινόκεροι, καμηλοπαρδάλεις κ.ά.). Στον τύπο της βλάστησης της σαβάνας ανήκουν και τα κάμπος και τα λιάνος, όπως ονομάζονται οι πεδινές αυτές εκτάσεις, άλλες στεπώδεις και άλλες πλούσιες σε βλάστηση, που βρίσκονται στη Ν. Αμερική σε υψόμετρο από την επιφάνεια της θάλασσας και που χρησιμεύουν επίσης σαν βοσκότοποι. Στις σαβάνες ζουν κυρίως φυλές βοσκών. Η άγονη γη, τα ελάχιστα βοσκοτόπια και η μόνιμη έλλειψη νερού αναγκάζουν τους ανθρώπους, να μετακινούνται συνεχώς αναζητώντας γόνιμη γη για τα κοπάδια τους. Yπάρχουν όμως κι άλλοι κίνδυνοι, όπως η συνεχής διαμάχη με τους γειτονικούς νομαδικούς λαούς. Στις μεταξύ τους, συχνά αιματηρές συγκρούσεις, στην προσπάθειά τους να αρπάξουν ο ένας τα ζώα του άλλου, χρησιμοποιούν παραδοσιακά όπλα όπως, τόξα, βέλη και λόγχες, ενώ την εμφάνισή τους κάνουν πλέον και τα αυτόματα όπλα.

ΠΟΥΠΟΥΝΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ

ΤΕΛΟΣ ΠΟΥΠΟΥΝΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ