Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διαβίωση στη Φύση – Μικροί Κατασκηνωτές Περιβαλλοντική Ομάδα Δημοτικού Σχολείου Νέας Χηλής Στ1 τάξη Υπεύθυνη προγράμματος: Ελένη Δελίδου Υπεύθυνη τμήματος:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διαβίωση στη Φύση – Μικροί Κατασκηνωτές Περιβαλλοντική Ομάδα Δημοτικού Σχολείου Νέας Χηλής Στ1 τάξη Υπεύθυνη προγράμματος: Ελένη Δελίδου Υπεύθυνη τμήματος:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διαβίωση στη Φύση – Μικροί Κατασκηνωτές Περιβαλλοντική Ομάδα Δημοτικού Σχολείου Νέας Χηλής Στ1 τάξη Υπεύθυνη προγράμματος: Ελένη Δελίδου Υπεύθυνη τμήματος: Μαρία Βαλκάνη Επιμέλεια – δημιουργία cd: Ελένη Δελίδου Συνέχεια

2 Θεματικές ενότητες Θεωρητικό υπόβαθρο Εκπαιδευτικές δραστηριότητες Συνεργασία με άλλους φορείς

3 Με το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης Με το Σύλλογο Διατήρησης Βιοποικιλότητας ΙΑΣΙΩΝ Με το Δημοτικό Κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης Με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ)

4 Η Λέκτορας του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του Δ.Π.Θ. Δρ. Χατζάκη Μαρία Παρουσίασε στους μαθητές/τριες, τη βιοποικιλότητα των αρθρόποδων που ζουν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας και είναι πιθανό να συναντήσουν όσοι διαβιώνουν στη φύση. Αναφέρθηκαν τα είδη τους και ο τρόπος ζωής τους και επισημάνθηκε ότι τα ζωάκια αυτά όντας απαραίτητα μέλη του οικοσυστήματος, χρησιμοποιούν ενίοτε «όπλα», όπως δηλητήρια, προκειμένου να βρίσκουν την τροφή τους καθημερινά και να προστατεύονται από τους εχθρούς τους και όχι για να επιτεθούν στον άνθρωπο. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή όσα ειπώθηκαν και συμμετείχαν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης. Συμπέρασμα: «Τα ζώα δεν ασχολούνται με εμάς, εμείς ασχολούμαστε με αυτά. Γι’ αυτά το σημαντικό είναι να βρίσκουν την τροφή τους και να φυλάγονται από τους εχθρούς. Ας μην αποτελέσουμε εμείς έναν από αυτούς!» Ευχαριστούμε πολύ την κ. Χατζάκη που μας έκανε να δούμε με άλλο μάτι τους μόνιμους κατοίκους της φύσης.

5 Με το Σύλλογο Βιοποικιλότητας «ΙΑΣΙΩΝ» Η συνεργασία αυτή είχε ως σκοπό την απόκτηση βιωματικών εμπειριών από τους μαθητές/τριες στην καλλιέργεια παραδοσιακών προϊόντων και την ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίησή τους στη φύση και τα προϊόντα της. Η συνεργασία ήταν άριστη και οι μαθητές/τριες επέδειξαν ιδιαίτερη συνέπεια και υπευθυνότητα στο έργο που ανέλαβαν. Παρακολουθούσαν καθημερινά τους σπόρους και τους πότιζαν όταν έκριναν ότι χρειάζονται νεράκι. Ήταν χαρούμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής των σπόρων στην τάξη τους και συχνά καλούσαν άλλους δασκάλους ή μαθητές για να τους δείξουν «τη σοδειά τους». Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του Συλλόγου ΙΑΣΙΩΝ για όλα όσα μας έμαθαν και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στο τμήμα «εκπαιδευτικές δραστηριότητες»

6 Με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κύριο μέλημα ενός κατασκηνωτή είναι η ασφάλειά του. Αυτό σημαίνει ότι αναπόσπαστο μέρος της κατάρτισής του είναι και οι πρώτες βοήθειες. Ο κάθε κατασκηνωτής θα πρέπει να γνωρίζει αφενός την πρόβλεψη αλλά και την αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων για τον εαυτό του και αφετέρου την παροχή πρώτων βοηθειών σε άλλους σε απρόσμενες καταστάσεις. Η συνεργασία μας με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, στέφθηκε με επιτυχία αφού όχι μόνο καθήλωσε τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αλλά τους έδωσε και τη δυνατότητα να εξασκηθούν σε ανθρώπινη κούκλα κάνοντας καρδιοανπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡ.ΠΑ), μαθαίνοντας τη σημαντικότερη παροχή βοήθειας αφού με την ΚΑΡΠΑ σώζουν μια ανθρώπινη ζωή. Όπως προαναφέρθηκε το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν πολύ μεγάλο και ευχαριστούμε γι’ αυτό το ΕΚΑΒ και ιδιαίτερα τον κ. Κεσσάτη Αθανάσιο, Διασώστη και εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ, για τις πολύτιμες γνώσεις που μας μετέδωσε. Ευχαριστούμε επίσης το ΕΚΑΒ για τη διάθεση ενός ασθενοφόρου στο σχολείο μας, σε ελεύθερο χρόνο, ώστε τα παιδιά να το δουν, να γνωρίσουν τον εξοπλισμό του και τη χρησιμότητά του και κυρίως να εξοικειωθούν με την εικόνα του και τη σειρήνα του. Φωτογραφίες από αυτή τη συνεργασία μπορείτε να δείτε στο τμήμα «εκπαιδευτικές δραστηριότητες».

7 Με το Δημοτικό Κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης Η διαμονή μας στο κάμπινγκ αναβλήθηκε για τις 9- 10 Ιουνίου 2012.


Κατέβασμα ppt "Διαβίωση στη Φύση – Μικροί Κατασκηνωτές Περιβαλλοντική Ομάδα Δημοτικού Σχολείου Νέας Χηλής Στ1 τάξη Υπεύθυνη προγράμματος: Ελένη Δελίδου Υπεύθυνη τμήματος:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google