Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Επιστροφή στις υγιεινές διατροφικές μας συνήθειες.» Σχολικό έτος 39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

2 Ξεκινώντας… Υπεύθυνος εκπαιδευτικός :Ελένη Σαλογιάννη
Συνεργαζόμενοι: Μαρία Αμπλά, Αλέξης Παπαγεωργίου, Ουρανία Σφήκα Τάξη: Γ΄ Τμήμα: -

3 Οργανώσαμε την τάξη μας σε ομάδες εργασίας ανάλογα με τις προγραμματισμένες εβδομαδιαίες δραστηριότητες γύρω από το πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Χωριστήκαμε σε ομάδες: τους συλλέκτες πληροφοριών (σύμβολο τους το μυαλό ) τους παρουσιαστές θεμάτων (σύμβολο τους το μικρόφωνο ) και τους ακροατές (σύμβολο τους ο καναπές) Ανάλογα με την όρεξη μας και το θέμα οι ομάδες εναλλάσσονταν.

4 ΝΑ ΄ ΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…

5 ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ…
Αφορμή για να ασχοληθούμε με το θέμα της υγιεινής διατροφής ήταν η μεγάλη ποσότητα συσκευασμένων φαγητών που «κυκλοφορούσαν» την ώρα του διαλείμματος.

6 Η Δραση μαΣ… Ξεκινήσαμε το πρόγραμμά με τη σύνταξη και το μοίρασμα ερωτηματολογίων σχετικά με την υγιεινή διατροφή. Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι μας αρέσει να τρώμε και τι όχι τόσο.

7 ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Συνεχίσαμε το πρόγραμμά μας προσπαθώντας να εξηγήσουμε που πάει όλη αυτή η τροφή και έτσι ανακαλύψαμε το πεπτικό σύστημα.

8 ΑΦΙΣΕΣ Φτιάξαμε τους δικούς μας ανθρώπους από χαρτί ανάλογα με τις τροφές που κατανάλωναν και τις κατηγοριοποιήσαμε σε υγιεινές και ανθυγιεινές.

9 ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δημιουργήσαμε δικά μας φύλλα εργασίας σχετικά με τη διατροφή και τα συνδέσαμε με διάφορα γραμματικά φαινόμενα π.χ. εξασκηθήκαμε στην προστακτική μέσα από νοστιμότατες συνταγές.

10 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Αφού ασχοληθήκαμε με το ψωμί και την παρασκευή του και αφού συγκεντρώσαμε όσες περισσότερες συνταγές μπορούσαμε, καλέσαμε όλο το σχολείο για να τους διαβάσουμε «Το πιο γλυκό ψωμί». Τα «πρωτάκια» μας βοήθησαν στην δραματοποίηση.

11 ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΡΩΙΝΟ Οργανώσαμε υγιεινό πρωινό μέσα στην τάξη μας. Κάθε παιδί έφερε κάτι υγιεινό και το μοιράστηκε με τους συμμαθητές του.

12 ΔΙΑΒΑΣΜΑ Διαβάσαμε όσα περισσότερα βιβλία μπορούσαμε σχετικά με τη διατροφή.

13 ΦΡΟΥΤΑ Μας μοίρασαν φρούτα μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το πρόγραμμα κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία . Αφού μιλήσαμε για αυτά… ύστερα τα φάγαμε.

14 ΓΑΛΑ «ΠΡΩΤΟ» Επισκεφτήκαμε την ελληνική βιομηχανία γάλακτος «Πρώτο» και είδαμε με ποιο τρόπο φτάνει το γάλα στα σπίτια μας.

15 Μας επισκέφθηκαν… Ειδικός διατροφολόγος από τη Νομαρχία που μας μίλησε για τη Μεσογειακή Διατροφή και τις ομάδες τροφίμων. Ακούσαμε, μάθαμε αλλά και ρωτήσαμε πολλά.

16 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Μας μίλησαν σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία, αλλά και πώς οι τροφές που τρώμε επηρεάζουν ακόμα και το αίμα μας αφού το γεμίζουν με πολύτιμα συστατικά όπως το σίδηρο.

17 Η παρουσίασή μας… Στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου, παρουσιάσαμε στους μαθητές του σχολείου μας το παραμύθι με τίτλο «Το πιο γλυκό ψωμί». Φτιάξαμε αφίσες με θέμα την υγιεινή και ανθυγιεινή διατροφή.

18 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τέλος, σε διαγωνισμό αφίσας με τον τίτλο «Τρέφομαι Σωστά … Μεσογειακά!» κερδίσαμε το 3ο βραβείο!!! Συμμετείχαν οι Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεις του σχολείου μας.

19 Ας αξιολογηθούμε… Μέσα από το πρόγραμμα καταφέραμε: Να διακρίνουμε τις αρνητικές συνέπειες του «γρήγορου φαγητού». Να κατανοήσουμε την επεξεργασία τροφής στον ανθρώπινο οργανισμό. Να γνωρίσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής διατροφής. Να ασκηθούμε στον τρόπο συλλογής πληροφοριών και να αποκτήσουν γνώση μετά από έρευνα. Να κατανοήσουμε την επεξεργασία τροφής από τον ανθρώπινο οργανισμό.

20 ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ…. Ντο ντομάτα και ντολμάς, Ρε ρεβίθι και κουκί
Μι το μήλο να μη λείπει, Φα φασόλια και φακές Σολ σολφέζ και σολομός, Λα λαζάνια και κιμά Σι σαλάτα και χυμός Φτου κι απ’ την αρχή στο ντο! Ντο μι μι, μι σολ σολ, ρε φα φα, λα σι σι Ντο μι μι, μι σολ σολ, ρε φα φα, λα σι σι!

21 Τέλος με περισσότερες ζωγραφιές!!!


Κατέβασμα ppt "39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google