Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Περιβαλλοντική εργασία «Θάσος: Το Δάσος που επιπλέει» Β ΤΑΞΗ 2011-2012.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Περιβαλλοντική εργασία «Θάσος: Το Δάσος που επιπλέει» Β ΤΑΞΗ 2011-2012."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Περιβαλλοντική εργασία «Θάσος: Το Δάσος που επιπλέει» Β ΤΑΞΗ 2011-2012

2 Σκοπός  Η γνωριμία με το δάσος και μέρος της βιοποικιλότητάς του.  Η κατανόηση της σχέσης ζωής δάσους και κοινωνία.  Η ευαισθητοποίηση στις συνέπειες των καταστροφών.

3 Κριτήρια επιλογής του θέματος  Η δυνατότητα βιωματικής προσέγγισης του θέματος γιατί υπάρχει εύκολη πρόσβαση στους χώρους και στις πηγές πληροφόρησης.  Οι καταστροφές απέραντων δασικών εκτάσεων στην Ελλάδα αλλά και στον τόπο μας.  Η ευκαιρία μέσω της υλοποίησης του προγράμματος, της σύνδεσης του σχολείου με την τοπική κοινωνία, φορείς, ειδικούς, υπηρεσίες.  Η δυνατότητα εύκολης σύνδεσης με πολλά γνωστικά αντικείμενα.

4 Στόχοι Μετά την υλοποίηση του προγράμματος οι μαθητές είναι σε θέση :  Να περιγράφουν ορισμένα βασικά είδη από την χλωρίδα και την πανίδα του γειτονικού δάσους.  Να εκτιμήσουν τη σημασία των δασικών οικοσυστημάτων για τη ζωή στον πλανήτη.  Να αναφέρουν τους κινδύνους που απειλούν το δάσος.  Να περιγράφουν τρόπους, μέτρα πυροπροστασίας, με εμφάνιση στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση επικίνδυνων σχετικών καταστάσεων.  Να επικοινωνούν με διάφορους τρόπους ( συνέντευξη, μηνύματα, συζήτηση κλπ )  Να εξοικειωθούν με τεχνολογικά μέσα ( φωτογραφική μηχανή, Η / Υ ).

5 Θέματα με τα οποία ασχοληθήκαμε O Το δάσος και οι ωφέλειές του. O Η πόλη μου το δάσος. Πώς λειτουργεί το σύστημα δάσος. O Το δάσος πηγή ζωής.

6 Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας  Δ Δ εντροφύτευση σ την α υλή τ ου σ χολείου μ ας

7  Επίσκεψη στο δασαρχείο

8 «Ξεκινώντας» Πρώτη γνωριμία με το δάσος και τα δάση της περιοχής μου O Σφραγισμένα χείλη, τεντωμένα αυτιά... ( Σιωπηλό μονοπάτι ) O Πυξίδα μου η φύση ( Μαθαίνω να προσανατολίζομαι μες το δάσος ) O Εσένα πώς σε λένε ; ( Παιχνίδι γνωριμίας με τα ζώα και τα φυτά της περιοχής μας )

9 «Περπατώ,περπατώ μες το δάσος»

10 Οι μικροί ορειβάτες ανεβαίνουν στο βουνό...

11

12

13  Φτιάξαμε φυτολόγιο...

14 Το δάσος στη λογοτεχνία και στη μυθολογία  Βιβλία που έχουν σχέση με το δάσος.  Παραμύθια μες το δάσος.  Μύθοι του Αισώπου.  Θεά Άρτεμις, η Δάφνη, οι Δρυάδες και ο μύθος της αρπαγής της Περσεφόνης.  Τρυφερές ιστορίες από το βιβλίο « Το Αλφαβητάρι της φύσης », της Μαρίας Φραγκιά.

15  Ζώα του δάσους υπό εξαφάνιση... ( αγριόγιδο, λύγκας, τσακάλι, μαυρόγυπας, καφέ αρκούδα, λύκος - συνέντευξη - κόκκινο ελάφι )  Ζώα που ζουν στα δάση του τόπου μου. Ταυτότητα των ζώων.

16 Εικονογραφημένα μηνύματα

17

18

19

20

21

22 Μαζί με τους πυροσβέστες...

23 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ  Αιτίες  Φωτιά στο δάσος - Συνέπειες της πυρκαγιάς Χαρακτηρισμός εικόνων  Ερωτηματολόγιο Μετά τη φωτιά  Ζωγραφιές

24 8 Ιουνίου 2012


Κατέβασμα ppt "Περιβαλλοντική εργασία «Θάσος: Το Δάσος που επιπλέει» Β ΤΑΞΗ 2011-2012."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google