Τούμπα Ακριβή Κατερίνα Σίτοβα Πριλλο Πέτρο Σκαρλίδου Ελένη Α3

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μη μας από-ρίπτετε…. Επαναχρησιμοποιήστε μας!!!
Advertisements

Στο σχολείο Κάθε μέρα στο σχολείο, η δασκάλα ζητάει από τα παιδιά να διαβάσουν από το βιβλίο και να γράψουν στο τετράδιο. Τα παιδιά διαβάζουν από το βιβλίο.
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
Ταξιδεύοντας … με τον καλύτερο μου φίλο …
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε.
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ…ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ
Άρης το σαλιγκάρι Άντον Κρινγκς.
Βιωματικά αυτογνωσίας
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΜΠΟΥΡΤΖΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α2 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΚΕΙΜΕΝΑ.
Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου
Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…
Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.
ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ
«Η γιαγιά και το Τζίνι».
Ευγένιος Τριβιζάς.
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
Μια βόλτα στο θέατρο Σπύρος Ρουμελιώτης Α’3.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Παρουσίαση του βιβλίου …………..
ΚΥΡΤΣΙΔΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ  Τίτλος: τα κοριτσάκια με τα ναυτικά  Συγγραφέας: Ελένη Δικαίου  Εκδοτικός οίκος: Πατάκη  Έτος έκδοσης: 1991.
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ Λεβεντούλα Καματάκη Ε2
Πολιτιστικό Πρόγραμμα “Εμπιστεύομαι – Δεν εμπιστεύομαι” Μαθαίνω να ζω με τους άλλους 6 ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου Τάξεις Δ1 & Δ2 Σχολικό έτος
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
1Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ.
Αράχνη Οι αράχνες είναι όντα τα οποία δεν είναι και τόσο φιλικά μεταξύ τους, είναι πως να το κάνουμε ….αντικοινωνικές. Αν προσπαθήσετε να βάλετε δύο αράχνες.
Ευγένιος Τριβιζάς Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ.
Η ΜΟΜΟ!!.
Μην τολμήσεις και μιλήσεις γιατί θα σου κάνουμε χειρότερα! Πρέπει να μας φοβάσαι!
Σέβομαι το περιβάλλον 1.φυτά 2.ζώα Στόχος: να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές που δείχνουν σεβασμό στο περιβάλλον, στη φύση και στα πλάσματα της φύσης.
Ζωρζ Σαρή Δημήτρης.Σ Σχολ. 1 ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας Τάξη Ε
 Το βιβλίο αυτό μιλάει για ένα παιδί τον ντεντέκτιβ Κλούζ που ανακαλύπτει ενα φάντασμα που στοιχειώνει τον επιστάτη του σχολείου.  Τι γίνεται στο.
ΘΑΛΕΙΑ ΣΤΑΘΑΤΟΥ Σεπτέμβρης 2015 E2. Κ ΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ Ζωρζ Σαρή.
 Ήταν κάποτε, μία παρέα παιδιών που συναντήθηκε σε μια όμορφη παραλία. Ενώ τα παιδιά συζητούσαν, άκουσαν βήματα. Κρύφτηκαν πίσω από τα αρμυρίκια, γιατί.
Ευγένιος Τριβιζάς  Είναι το πιο ωραίο τσίρκο που υπάρχει στον κόσμο. Το λένε Φραμπουλίνο Φραμπουλόζο Φετουτσίνι.  Εκεί υπήρχε ένας μάγειρας που ήταν.
Σεπτέμβρης 2015 ΣΤ’2.. Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Ζωρζ Σαρή.
Το βιβλίο αυτό έλεγε για τρία παιδιά τα οποία ήταν ο Διονύσης, η Ηλέκτρα και η Άννα που μια μέρα κανόνισαν να πάνε για μπάνιο. Όμως όταν χαλάρωναν άκουσαν.
Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Γ3. Σελίδα 31, άσκηση 3 Ποιο είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από την προσπάθεια των Αποστόλων-για την οποία έχουμε μιλήσει μέχρι.
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ σε νέες περιπέτειες
ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ. ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ Λίγα λόγια για την συγγραφέα Γεννήθηκε στη Νεάπολη Λακωνίας, από δεκαεπτά ετών, όμως, ζει στην Αθήνα. Έμαθε βιβλιοθηκονομία.
Ερμηνεία γελοιογραφίας
ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Το αγαπημένο μου ζώο Το αγαπημένο μου ζώο είναι ο σκύλος. Το όνομα του είναι Ρωμαίο. Είναι σκυλάκι μεσαίου μεγέθους, περίπου 10 κιλά. Είναι μόνο 3 χρονών.
Είσαι της επιστήμης το καμάρι, είσαι της τεχνικής ο Παρθενών… Από το ποίημα «Λιλιπούπολη»
Δημήτρης Φωτεινός 17/9/15 ΣΤ2.
Πώς λέμε ΟΧΙ; Βιβλίο σελ.58-61
Ευγένιος Τριβιζάς.
ΣΤΑΥΡΟΣ Τεμπελησ 17/9/2015 ΣΤ΄2.
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ ΛΑΟΥΡΑ.
Απόσπασμα από το βιβλίο : «Ο ταύρος που έπαιζε πίπιζα».
Ευσταθία Μπολιεράκη ε
ΤΑΣΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015 Ε2.
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΩΤΑ 24/9/2015 Ε’1.
ΝΙκοΣ ΚαζαντζΑκηΣ 18/02/ /10/1957
Αγγελική-Νίκη Φλώρου Σεπτέμβρης 2015.
Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ Η συνέχεια της ιστορίας
Περιπέτεια στη Σκουπιδανία
Κωνσταντινα Τζουμανεκα
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Παρουσίαση του βιβλίου από τον Χάρη Φιλιππίδη Ε1’
Ούρδας Ιωάννης Παιδιά ας μιλήσουμε για οικοσυστήματα Οικοσυστήματα τι είναι πάλι αυτό.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τούμπα Ακριβή Κατερίνα Σίτοβα Πριλλο Πέτρο Σκαρλίδου Ελένη Α3 Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ Τούμπα Ακριβή Κατερίνα Σίτοβα Πριλλο Πέτρο Σκαρλίδου Ελένη Α3

1 Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ Σε ένα μακρινό νησί οι κάτοικοί του πίστευαν ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν γρουσουζιά και ευθύνονται για όλες τις συμφορές και τις ατυχίες που τους συμβαίνουν.

2 Τότε αποφάσισαν να εξοντώσουν όλες τις μαύρες γάτες για να ζήσουν μια ζωή χωρίς προβλήματα. Έτσι εξόντωσαν όλες τις μαύρες γάτες με δηλητήρια και άλλους απάνθρωπους τρόπους. Όμως μια μαύρη γάτα δεν καταφέρνουν να την εξοντώσουν και η γάτα αυτή καταβάλλει πολλές προσπάθειες γιατί είναι αποφασισμένη να παραμείνει ζωντανή και να επαναφέρει ξανά το είδος της μαύρης γάτας.

Συγχρόνως προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι οι μαύρες γάτες δεν φέρνουν γρουσουζιά. Τελικά η μαύρη γάτα μετά από τόσες προσπάθειες καταφέρνει να πετύχει τον στόχο της δηλαδή να επιζήσει. Ενώ εκείνη παντρεύτηκε μια άσπρη γάτα και έκαναν πολλά μικρά γατάκια και επανήλθε ξανά το είδος. Επίσης οι κάτοικοι του νησιού κατάλαβαν ότι είχαν άδικο που κατηγορούσαν τις μαύρες γάτες ότι είναι γρουσούζικες.

3 Το βιβλίο αυτό μας μεταφέρει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές και να κάνουμε διακρίσεις στο χρώμα και σε οτιδήποτε άλλο όπως οι κάτοικοι του νησιού οι οποίοι πίστευαν ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν γρουσουζιά και είναι υπεύθυνες για ότι συμβαίνει.

5 ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΙΤΛΟΥ Ο τίτλος του βιβλίου << η τελευταία μαύρη γάτα>> πήρε το όνομα αυτό γιατί μας μιλάει για ένα μακρινό νησί που οι κάτοικοί του θέλουν να εξοντώσουν τις μαύρες γάτες γιατί πιστεύουν ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν γρουσουζιά.Έτσι με διάφορους τρόπους σκοτώνουν όλες τις μαύρες γάτες αλλά παραμένει μια η τελευταία μαύρη γάτα και προσπαθεί να επιζήσει με διάφορους τροπους καταβάλλοντας πολλές προσπάθειες με την βοήθεια και άλλων γατών διαφορετικού είδους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 6 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Κάθομαι τώρα στην τσίγκινη σκεπή της παράγκας, εκεί που άρχισε η περιπέτειά μου, και αγναντεύω την ψαροταβέρνα, την απέραντη θάλασσα, το χωματόδρομο, τους περαστικούς.

8 2. Σκαρφάλωσα στον κορμό του υπέροχου δένδρου σχεδόν αμέσως ένιωσα κάτι γλοιώδες να υγραίνει την κοιλιά μου και τις πατούσες των ποδιών μου. Περίερους κορμούς είχαν αυτά τα τροπικά ψαροκοκαλόδεντρα.

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 10 ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Γκαρτσιέλα : είναι η πιο όμορφη από τις γάτες. Ντολόρες : έχει την πιο ωραία ουρά από όλους.

11 Μεταξονούρης, Σαλταπίδας, Νιαουρίνος, Γκιουζέπι, Ραμσή, Αραπίνα, Σαρδανάπαλος και Μπιζού :οι πρώτες γάτες που εξαφανίστηκαν

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ Ο Ευγένιος Τριβιζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε νομικά και οικονομικά και είναι καθηγητής εγκληματολογίας στην Αγγλία. Είναι γνωστός ως συγγραφέας βιβλίων για παιδιά από τεσσάρων χρονών και πάνω. Όλα του τα έργα τα χαρακτηρίζει πρωτοτυπία και μεγάλη φαντασία.

5 Έχει γράψει περίπου 150 βιβλία μεταξύ των οποίων μυθιστορήματα, παραμύθια, θεατρικά έργα, αλφαβητάρια, διηγήματα, κόμικς, εκπαιδευτικά βιβλία, ενώ έχει συνεργαστεί και με παιδικά περιοδικά. Από τα πιο γνωστά του έργα είναι η Φρουτοπία και το "Νησί των πυροτεχνημάτων".