Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Περιπέτεια στη Σκουπιδανία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Περιπέτεια στη Σκουπιδανία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Περιπέτεια στη Σκουπιδανία
Της μαθήτριας Μαριέφη Μπαλή, Ε1, 3ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδας

2 Τίτλος βιβλίου Περιπέτεια στη Σκουπιδανία Συγγραφέας Κατερίνα Μουρίκη Εκδότης Ψυχογιός Εικονογράφος Πέγκυ Φούρκα Κεντρικός ήρωας Αλίκη Δευτερεύοντα πρόσωπα Ο Νικόλας, ο Μιχάλης ,η Μιράντα ,ο Άρης ,η Νάντια Τόπος αφήγησης Σκουπιδανία Χρόνος αφήγησης Στο όνειρο της Αλίκης Αξιοσημείωτη φράση

3 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η παρέα των επτά – έξι φίλων κι ένας σκύλος για την ακρίβεια –θα μας οδηγήσουν στο Κέντρο Διαχείρισης Απορριμμάτων . Όλα άρχισαν από τότε που ο Μιχάλης η αδερφή του η Αλίκη , ο Άρης , η Νάντια , ο Νικόλας και η Μιράντα αποφασίζουν να κάνουν τη δικιά τους εφημερίδα για τους κινδύνους που απειλούν τη Γη μας . Για αυτό αποφάσισαν να πάνε στο Κέντρο Διαχείρισης Απορριμμάτων που δούλευε η νονά του Άρη , έτσι θα έπαιρναν πληροφορίες για την εφημερίδα τους . Την ημέρα που ξεκίνησαν να πάνε σε αυτό το κέντρο βρέθηκαν σε μια πολύ βρομερή πόλη τη Σκουπιδανίας . Εκεί οι άρχοντες της Σκουπιδανίας προσπάθησαν να βγάλουν από μέσα τους την αγάπη για το περιβάλλον . Αλλά όλα αυτά έγιναν στο όνειρο της Αλίκης , ενώ στην πραγματικότητα δεν υπήρχε καμιά Σκουπιδανία και έμαθαν πράγματα στο κέντρο αυτό όπως για την ανακύκλωση και για την προστασία του περιβάλλοντος .

4 Ποιος ήρωας του βιβλίου θα ήθελες να είσαι και γιατί;
θα ήθελα να είμαι η Αλίκη γιατί έχει πολλή πλάκα και ήταν αστεία .Αλλά μερικές φορές ήταν λίγο περίεργη και ζαβολιάρα . Γιατί επέλεξες αυτό το βιβλίο ; Επέλεξα αυτό το βιβλίο γιατί έχει πολλή πλάκα , είναι ωραίο αλλά και γιατί μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα για το περιβάλλον . Γιατί προτείνεις αυτό το βιβλίο ; Προτείνω αυτό το βιβλίο γιατί έχει πολλή πλάκα αλλά και γιατί μαθαίνεις πολλά πράγματα από αυτό . Με πια επίθετα θα χαρακτήριζες τον αγαπημένο σου ήρωα ; Ο αγαπημένος μου ήρωας είναι η Αλίκη και είναι αστεία , καλή, ανυπόμονη , κάποιες φορές όμως λίγο εκνευριστική και επίμονη .


Κατέβασμα ppt "Περιπέτεια στη Σκουπιδανία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google