H συμπεριφορά του σύγχρονου άνθρώπου μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία του Έλλειψη άσκησης Κακή διατροφή Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
Advertisements

Βίκυ Καψή Λήδα Κωστή Α2 γυμνασίου
«Εξαρτήσεις…τις χρειάζομαι;»
«ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΒΑΡΟΥΣ»
Δείγμα: μαθητές του σχολείου μας
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Το κάπνισμα σκοτώνει! Σταματήστε το ΤΩΡΑ!
NΑΡΚΩTΙΚΑ MAΝΘΟΣ.
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ (ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ)
Μικρή και μεγάλη κυκλοφορία
Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΕΦΗΒΙΚΟΣ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
Ερευνητικη εργασια: «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ εξαρτησεισ»
Πηνελόπη Γρηγοροπούλου Παθολόγος Παθολογική Κλινική ΓΝΑ «Ελπίς»
ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ Αρχοντάκη Στέλλα
Ατομική Εργασία :Κάπνισμα
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ…ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ «ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ» Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μυστακίδου Στυλιανή.
Μία εργασία του Μιχάλη Θάνου για το μάθημα της Βιολογίας ΒΠΠΓ Α΄2
Συμπεριφορά και όρεξη. Stress Κατά τη διάρκεια του stress: Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα.
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗΣ
Καπνός και αλκοόλ jpeg.jpg.
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.
ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Α) ορισμός Β) αιτίες διαταραχών της ομοιόστασης
ΑΙΜΟΦΟΡΑ ΑΓΓΕΙΑ.
Η μεταβολή του εισπνεόμενου αέρα μπορεί να επηρεάσει τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού Μπορεί να μεταβληθεί με: Ατμοσφαιρικούς ρύπους Προκαλούν.
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ -ΑΛΚΟΟΛ ΠΑΘΟΓΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
4.4 Τρόπος ζωής και ασθένειες
Κάπνισμα & Εφηβεία Ομάδα Α’.
Θετικά και Αρνητικά του καφέ στην υγεία
Το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία!
Διαταραχές από χρήση Ψυχοδραστικών ουσιών
ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ
Βιολογία Γ ’ Γυμνασίου. Ομοιόσταση Η ικανότητα των οργανισμών να διατηρούν το εσωτερικό τους περιβάλλον ( σύσταση και ποσότητα υγρών, θερμοκρασία, pH.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞ Η εργασία πραγματοποιήθηκε από τις φοιτήτριες: ΜΑΤΣΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΜΙΡΙΔΟΥ ΑΜΑΛΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΛΕΛΙΑ.
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
 Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών λιπιδίων.  Είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων του.
Σχολ.Ετος: Τμήμα:Α5 Ομάδα 2 η YOLOWERS 1.Χατζηασλάν Βασιλική 2.Χατζίκος Δημήτρης 3.Τοπάλ Φιλιώ 4.Φουρκαλάς Γιώργος 5.Τσάτσου Ραφαέλα.
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
«Ναρκωτικά-ποτό-κάπνισμα και οι επιδράσεις τους στην κοινωνία και τον αθλητισμό» Λυκειακές Τάξεις Κυριακίου Ερευνητική Εργασία Β’ Λυκείου Β’ Τετραμήνου.
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
ΑΝΤΙ-ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ Ερευνητική εργασία Ονόματα: Αραβιάκη Ειρήνη Γερακιανάκης Μιχάλης Παπαδάκη Αναστασία Πετράκης Σπύρος Πονήρη Αθηνά.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΙΟΡΕΛΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ. Η Υγεία είναι ο παράγοντας που μετράει την φυσική, ψυχολογική ή ακόμα και την πνευματική κατάσταση ενός ζώντος οργανισμού.
ΟΝΟΜΑ: ΕΠΩΝΥΜΟ: ΣΧΟΛΕΙΟ: …………………… ΤΑΞΗ: Α2 HMEΡOMHNIA: 28/4/09
ΑΛΚΟΟΛ: Ο «αθώος» φίλος του ανθρώπου
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
ΚΑΛΙΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Α1 4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
Τι Υπάρχει μέσα σε ένα Τσιγάρο;
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!
ΓΕΛ. ΖΑΓΟΡΑΣ ΤΑΞΗ Α’ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ στα πακέτα των τσιγάρων
ΕθισμοΣ στο καπνισμα Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται συνήθως σε.
Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΕΘΙΣΜΟΙ.
Λοβοτομή – Εξαρτησιογόνες ουσίες
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ Εργασία της μαθήτριας Δούβαλη Ευδοξίας
Παγκρεατικές Ορμόνες και Άσκηση
Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:
ΟΠΙΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ Οι οπιούχες ουσίες περιέχουν το όπιο, την ρητίνη που
ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Η μάστιγα της εποχής μας.
Κοτσορώνη Γεωργία Κατσακιώρη Αναστασία
Project Α’ Τετραμήνου Θέμα: Εξάρτηση Από Το Τσιγάρο
ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Αγκαζαριάν Μαρία Παπαδημητρίου Χριστίνα Πολυχρόνη Χαρά Μακρή Εύη Ρέτζιου Αθηνά.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 6ο ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
Ερευνητική Εργασία Θέμα: Το ντόπινγκ στον αθλητισμό Συνέπειες στην ψυχική και σωματική υγεία του αθλητη Σελ.1.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

H συμπεριφορά του σύγχρονου άνθρώπου μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία του Έλλειψη άσκησης Κακή διατροφή Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ & ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Εξαρτησιογόνες ουσίες Εξαρτησιογόνες ουσίες: Νικοτίνη Καπνός (Νικοτίνη) των τσιγάρων Αλκοόλ Αλκοόλ στα οινοπνευματώδη ποτάΝαρκωτικά Καφεΐνη Καφεΐνη στο καφέΦάρμακα ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ & ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Εξαρησιογόνες ουσίες Διαταράσσουν την ομοιόσταση του οργανισμού Επηρεάζουν τη λειτουργίατου νευρικού συστήματος Επηρεάζουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος Μεταβάλουν τον τρόπο με τον οποίο Μεταβάλουν τον τρόπο με τον οποίο:ΣυμπεριφέρεταιΣκέφτεταιΑισθάνεται Η συστηματική χρήση της από τα άτομα προκαλεί τη σταδιακή μείωση των αποτελεσμάτων της χρήστης για να πετύχει τα ίδια αποτελέσματα αυξάνει τη δόση Ο χρήστης για να πετύχει τα ίδια αποτελέσματα αυξάνει τη δόση ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ & ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Εθισμός Προκαλείται από την παρατεταμένη χρήσημιας εξαρτησιογόνας ουσίας Προκαλείται από την παρατεταμένη χρήση μιας εξαρτησιογόνας ουσίας Ανικανότητα των χρηστώνελέγξουν την επιθυμία τους να χρησιμοποιήσουν τις ουσίες αυτές Ανικανότητα των χρηστών να ελέγξουν την επιθυμία τους να χρησιμοποιήσουν τις ουσίες αυτές Ψυχική εξάρτηση χρήστης αισθάνεται έντονη την επιθυμία να επαναλάβειτη χρήση σε σύντομα χρονικά διαστήματα Ο χρήστης αισθάνεται έντονη την επιθυμία να επαναλάβει τη χρήση σε σύντομα χρονικά διαστήματα Με αυτό τον τρόπο μετριάζει τη δυσφορία και το άγχος που αισθάνεται ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ & ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Σωματική εξάρτηση Ο χρήστης σταματάει τη χρήση της εξαρτησιογόνας ουσίας εμφανίζει συμπτώματα αντίθετα από εκείνα που προκαλεί η συγκεκριμένη ουσία Ο χρήστης σταματάει τη χρήση της εξαρτησιογόνας ουσίας αλλά εμφανίζει συμπτώματα αντίθετα από εκείνα που προκαλεί η συγκεκριμένη ουσία Καφεΐνη διεγερτική ουσίααν σταματήσει προκαλεί υπνηλία Π.χ. Η Καφεΐνη είναι διεγερτική ουσία αλλά αν σταματήσει κανείς τη χρήση προκαλεί υπνηλία σύνδρομο στέρησης οδηγήσει μέχρι το θάνατο Στις σοβαρότερες περιπτώσεις προκαλείτε σύνδρομο στέρησης που μπορεί να οδηγήσει μέχρι το θάνατο Αν σταματήσει ο χρήστης τη χρήσηο οργανισμός του θα επανέλθει σταδιακά αλλά θα βιώσει δύσκολες καταστάσεις Αν σταματήσει ο χρήστης τη χρήση ο οργανισμός του θα επανέλθει σταδιακά αλλά θα βιώσει δύσκολες καταστάσεις Το κάπνισμα και το αλκοόλ σκοτώνουν αργά και σιωπηλά ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ & ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

ΣΤΕΡΟΕΙΔΗ π.χ Χοληστερόλη θετικός ρόλος συστατικό των μεμβρανών Αποτελεί συστατικό των μεμβρανών των ζωικών κυττάρων Αρνητικός Ρόλος αρτηριοσκλήρυνση Προκαλεί αρτηριοσκλήρυνση Αναβολικά στεροειδήτα παίρνουν για να αυξήσουν την μυϊκή του μάζα Αναβολικά στεροειδή τα παίρνουν για να αυξήσουν την μυϊκή του μάζα