Α' Παγκόσμιος Πόλεμος και Αίτια

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.
Advertisements

ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
6.7. Ο Τριακονταετής Πόλεμος ( )
28. Κοινωνία και κράτος στον Μεσοπόλεμο
Ενότητα 31 Τα αίτια, η έκρηξη και τα μέτωπα του Α΄ Παγκόσμιου πολέμου
A’ Παγκόσμιος πόλεμος.
Ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος
Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.
Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.
O ΨυχροΣ ΠολεμοΣ.
Ένταση στα Βαλκάνια..
Η κατάσταση πριν από τους βαλκανικούς πολέμους
Πολύκαρπος Κυπριανού. Μερικά λόγια για τους καταστροφικούς τυφώνες: Οι τυφώνες είναι καταστροφικοί γιατί κατασπαράζουν ότι βρουν μπροστά τους. Ένας.
Μικρασιατική εκστρατεία
Η Μικρασιατική εκστρατεία και η καταστροφή
Οι Έλληνες αντιμέτωποι με τους κατακτητές
H ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Κεφάλαιο Γ΄ Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και οι άμεσες επιπτώσεις του Οι ανταγωνισμοί των Μεγάλων Δυνάμεων ( )
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
Η κατάκτηση της ελληνικής χερσονήσου
H Βαλκανική χερσόνησο, πριν από τους Βαλκανικούς πολέμους
Οι Θάλασσες της Ευρώπης
Όλοι μαζί μια αγκαλιά, όλοι μαζί μια ένωση.
Ο Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ( )
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ
Χριστούγεννα Το 2015 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες και να αφήσει στο παρελθόν τις πίκρες. Να βλέπουμε μπροστά και να χαμογελάμε!
Νομίσματα Ευρωπαϊκών Χωρών
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ
ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ.
Το 1908, εθνικιστές Τούρκοι αξιωματικοί -που θα γίνουν γνωστοί με το όνομα Νεότουρκοι- καταλαμβάνουν την εξουσία στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και.
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 Η Ελλάδα πολεμά τον φασισμό.
Οι βαλκανικοί πόλεμοι ( )
ΓΕΓΟΝΟΝΤΑ ΤΟΥ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
20. Φιλικές σχέσεις και συγκρούσεις με τους Βούλγαρους
Φιλικές σχέσεις και συγκρούσεις με τους Βουλγάρους και τους Ρώσους
Παρουσίαση των γεγονότων του
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Μάθημα 7ο H Μεσόγειος τον 20ο αιώνα
Μάθημα 5 Οι Μεγάλες Δυνάμεις στη Μεσόγειο, 17ος - 19ος αι. -Ανάπτυξη εμπορίου στη Μεσόγειο με πρωτεργάτες τη Βρετανία και την Ολλανδία -Ανταγωνισμός Βρετανίας-Γαλλίας.
Εργασία Κειμένων Θέμα: Στράτης Μυριβήλης και Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος
28η Οκτωβρίου.
Γωγώ και Άννα.  Πρωτεύουσα: Βουδαπέστη  Εκτίμηση 2009 :  Νόμισμα : φλορίνια.
Η κρίση στα Βαλκάνια Ενότ. 4η κεφ. 6 ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013.
Η κατάκτηση της ελληνικής χερσονήσου. Στα τελευταία μαθήματα της Έ τάξης γνωρίσαμε ποια ήταν τα προβλήματα που συγκλόνιζαν τη Βυζαντινή αυτοκρατορία.
Αυτό το αεροδρόμιο, είχε το πλεονέκτημα της εγγύτητας με το σιδηροδρομικό δίκτυο και το σιδηροδρομικό σταθμό (μόλις 200 μέτρα μακριά). Μετά τη γερμανική.
ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ.
ΟΙ ΤΥΦΩΝΕΣ ΚΑΤΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΑΝΤΥ. Μάθημα: Γεωγραφία Η 29 η Αυγούστου 2005 ήταν μία καταστροφική ημέρα για την πολιτεία της Λουϊζιάνα, γιατί χτυπήθηκε από.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ.
Η Ελλάδα στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος «Ο Ολοκληρωτικός Πόλεμος»
Νεοελληνική Ισοτρία Συνάντηση 9η 23/11/2016
Ο όρος Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ελληνικό κόσμο κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Αναφέρεται όχι μόνο στις περιοχές του σύγχρονου.
H ευρωπαϊκή ενοποίηση. Από την ΕΟΚ στην ΕΕ
«Η χώρα μου η Ευρώπη!!!» (ταξίδι γνωριμίας)
Γιώργος Κοντογιάννης Τάξη: Γ΄ Τμήμα: 1 Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζάχου Μ.
Το διεθνές περιβάλλον τις παραμονές του απελευθερωτικού αγώνα
Ανατολικο ζητημα κριμαϊκοσ πολεμοσ
Χιροσιμα.
Το συνέδριο της Βιέννης
ΟΥΓΓΑΡΙΑ Μαρίνα Κύρκα.
Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι.
Αντικειμενικοί ιστορικοί
Συνάντηση ΠΑΣΕΓΕΣ – ΕΑΣ Θεσ/νικη
Ευρωπαϊκή Ένωση.
Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος O Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, επίσης γνωστός ως ο Μεγάλος Πόλεμος (αγγλ. Great War, γαλλ. Grande Guerre), ήταν μια σύγκρουση που διήρκεσε.
Η Ιστορία της Σοκολάτας
Η κρίση και οι απώλειες της αυτοκρατορίας κατά τον 11ο αιώνα
Ο Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Η κατάκτηση της ελληνικής χερσονήσου εν.2 κεφ. 1 Ούρδας Ιωάννης 2013.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Α' Παγκόσμιος Πόλεμος και Αίτια Ο Α' Παγκοσμιος πολεμος ή επισης γνωστος με το προσωρινο(απ' ότι απεδειχθη απο τα μετεπειτα ιστορικα τεκταινομενα) προσωνυμιο ως ο ''Μεγαλος Πολεμος'' διηρκησε 4 χρονια (Αυγουστος 1914 - Νοεμβριου 1918).Οι γεννεσιουργες αιτιες οι οποιες οδηγησαν σ' αυτη τη παγκοσμια διενεξη ηταν ο ιμπεριαλισμός (η πολιτική επέκτασης των βιομηχανικά αναπτυγμένων κρατών σε βάρος άλλων), ο εθνικισμός, ο μιλιταρισμός(ο υπερτονισμός των στρατιωτικών αξιών). Αφορμη για τη διεξαγωγη αυτης τς αιματηρης συγκρουσης σταθηκε η δολοφονια του διαδοχου του αυστριακου θρονου (Φραγκίσκος Φερδινάνδος) στο Σαραγεβο τς Βοσνιας απο ενα νεαρο Σερβο εθνικιστη. Οι συνεπειες του πολεμου ηταν καταστροφικες ιδιαιτερα για την πληγησα Ευρωπη. Ο πολεμος αφησε πισω του περιπου 8.000.000 νεκρους, περιπου 20.000.000 τραυματιες τεράστιες υλικες καταστροφες, καταρακωμενες οικονομιες κ.α

Κεντρικές Δυνάμεις και Συμμαχίες Αντάντ ονομάζεται η συμμαχία Γαλλίας, Μεγάλης Βρετανίας και Ρωσίας. Μετά την έκρηξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου η συμμαχία επεκτάθηκε με την εισδοχή της Σερβίας και του Βελγίου. Αργότερα συνασπίστηκαν μαζί τους και η Ιαπωνία (1914), η Ιταλία (1915), η Ρουμανία (1916), η Ελλάδα (μετά από εισβολή και παραβιάζοντας την ουδετερότητά της), καθώς και οι Η.Π.Α. (1917). Οι Κεντρικές δυνάμεις αποτελούνταν από τη Γερμανία και την Αυστρία. Αργότερα προσχώρησαν η Οθωμανική αυτοκρατορία και η Βουλγαρία.

Συμμετέχουσες χώρες...

Χαρακώματα Τα χαρακώματα είναι μια οχυρωματική τεχνική που χρησιμοποιήθηκε κατά πολύ στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο που ονομάστηκε και πόλεμος των χαρακωμάτων. Στην ουσία είναι μεγάλα και δαιδαλώδη χαντάκια στην επιφάνεια της γης, οχύρα χαρα στα συρματοπλέγματα και τα σακιά με άμμο που χρησιμοποιούνταν για προφύλαξη απο τον εχθρό. Μέσα σε αυτά ζούσαν και πολεμουσαν οι στρατιωτες για μηνες, οπου η ζωη ηταν δυσκολη και κακης ποιοτητας.

Η ανακωχή των Χριστουγέννων Την εβδομάδα των Χριστουγέννων του 1914 σε πολλά μέτωπα έγιναν ανεπίσημες ανακωχες μεταξυ Γαλλων, Αγγλων και Γερμανών. Οι αντίπαλοι στρατιώτες εκείνες τις μέρες ήρθαν σε επαφή ειρηνικά και αντάλλαξαν δώρα, ενθύμια, τραγούδησαν τα κάλαντα μαζί, έπαιξαν ποδόσφαιρο και τέλος έβγαλαν φωτογραφίες. Ήταν ένα μοναδικο φαινομενο, καθως δεν επαναληφθηκε ποτε ξανα

Μερικές ακόμη εικόνες...

The End Εργασία των μαθητών (Ομάδα Ιστορικοί): Μάρκογλου Χαρη, Μπουλιόπουλου Γιώργου, Μπερμπέρη Δημήτρη, Μουρατίδου Ελένης-Ροζα