Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

28η Οκτωβρίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "28η Οκτωβρίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 28η Οκτωβρίου

2 ΕπΕτειοΣ του «ΟΧΙ» Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα Δικτάτορα που έφερε τίτλο Πρωθυπουργού, Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία.

3 Η ΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟ ΕΛΛΗ

4

5

6 Τα ιστορικΑ γεγονΟτα του ΕλληνοϊταλικΟΥ πολΕμου
Η ιταλική εισβολή υποχρεώνει την Ελλάδα να υποχωρήσει στα μέσα του Νοεμβρίου του Ακολουθεί μια ηρωική ελληνική αντεπίθεση κατά την οποία ελευθερώνονται όλα τα εδάφη υπό ιταλική κατοχή. Παράλληλα τα ελληνικά πλοία έπλητταν πολλές φορές τα ιταλικά πλοία και προστάτευαν τις ελληνικές ακτές. Η ελληνική πολεμική αεροπορία με τη βοήθεια της Βρετανίας , υποστήριξε επάξια τις χερσαίες επιχειρήσεις. Οι ελληνικές νίκες κατά της φασιστικής Ιταλίας και του Μουσολίνι, έδωσαν μια σταλιά ελπίδας όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

7 ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΕΠΛΕΚΑΝ ΜΕΡΑ-ΝΥΚΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.
ΑΛΛΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ. ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ. Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΔΕΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΛΑΣΜΟ.

8

9

10 Οι ΓερμανοΙ ΕναΣ δεΥτεροΣ εχθρΟΣ για τουΣ Ελληνεσ
Οι ΓερμανοΙ ΕναΣ δεΥτεροΣ εχθρΟΣ για τουΣ Ελληνεσ Οι Γερμανοί κάμπτουν τη γενναία αντίσταση των Ελλήνων στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα ενώ ταυτόχρονα ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος συνεχίζεται. Παράλληλα τα ελληνικά στρατεύματα στην Αλβανία διαλύονται. Οι Γερμανοί προχωρούν προς τη Νότια Ελλάδα. Στις 27 Απριλίου του 1941 οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Αθήνα. Η Ελλάδα δεν γονατίζει όμως σε αυτό τον εχθρό. Ο λαός υπομένει καρτερικά όλα τα βασανιστήρια των Γερμανών. Στις 30 Μαΐου, δύο φοιτητές κατεβάζουν τη σημαία των Ναζί και ανεβάζουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ στην Ακρόπολη. Το Δεκέμβριο του 1943, οι Γερμανοί καίνε τα Καλάβρυτα και εκτελούν περίπου κατοίκους.

11 Εισβολή των Γερμανών στην Αθήνα

12 Ομαδικές εκτελέσεις

13 Στρατόπεδα συγκέντρωσης

14 Νεκροί Έλληνες

15 Η υποστολή της σημαίας των ναζί από την Ακρόπολη

16 Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Οι Έλληνες αντιστέκονται σθεναρά. Το ηθικό τους δεν κάμπτεται…..

17 …συνεχίζουν τον αγώνα παρά τα σκληρά αντίποινα των Γερμανών…

18 …και η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ήρθε
…και η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ήρθε. Τα γερμανικά στρατεύματα αποχωρούν από την Ελλάδα

19 Η Ελλάδα πανηγυρίζει τη ΝΙΚΗ

20


Κατέβασμα ppt "28η Οκτωβρίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google