Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
6η Ενότητα:Τρόποι Μεταφοράς Πιάτων
Advertisements

5η Ενότητα: Προετοιμασία Τραπεζαρίας (Mise un place)
4η Ενότητα:Καθαρισμός.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΜΠΟΥΦΕ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Π. Μαυρογένης Υλικό μέρος και Λογισμικό των συστημάτων μηχανογράφησης των χώρων εστίασης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Αναφέρει το Υλικό μέρος των συστημάτων μηχανογράφησης.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ
Ενότητα: 1 - Τεχνολογία του Φλαμπέ
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα ενεργητικό ηλιοθερμικό σύστημα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Σάντουιτς.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Γεώργιος Απλαδάς Χειμερινό
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενότητα: 18.1 - Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 18.1 - Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο 1 - Πεπόνι με χάμ (Melon with ham)

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: Αναφέρει την απαραίτητη προετοιμασία για την παρασκευή των εδεσμάτων. Ακολουθεί τη σωστή διαδικασία για την εκτέλεση των συνταγών τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. Περιγράφει τον τρόπο παρουσίασης των παρασκευών. Ετοιμάζει τα εδέσματα σύμφωνα με την πρότυπη συνταγή. Παρασκευές: Πεπόνι με χάμ (Melon with ham).

Προετοιμασία εστιατορίου: Καθάρισμα, στρώσιμο εστιατορίου. Ετοιμασία τρόλεϊ. Παρασκευές: Πεπόνι με χάμ (Melon with ham).

Πεπόνι με χάμ (Melon with ham) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ 1 πεπόνι 2 φέτες Χαμ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 1 πιάτο επιδορπίου. 1 πιατάκι ψωμιού. 1 Μαχαιροπίρουνο επιδορπίου. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ Καθαρίζετε και κόβετε το πεπόνι σε φέτες. Τοποθετείτε τα υλικά στον δίσκο ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Τοποθετούνται οι φέτες πεπονιού στο πιάτο επιδορπίου. Ο τραπεζοκόμος σερβίρει το πιάτο από τη δεξιά πλευρά του πελάτη το οποίο συνοδεύεται με ψωμί και χαμ (plate service).

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε την απαραίτητη προετοιμασία για την παρασκευή των εδεσμάτων. Αναφέρετε τη σωστή διαδικασία για την εκτέλεση της συνταγής, Πεπόνι με χάμ (Melon with ham), τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. Περιγράψετε τον τρόπο παρουσίασης της παρασκευής.