ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Χρήστος Τομαράς Βασίλης Σωτηρακόπουλος
Advertisements

Καρέτα-καρέτα.
Μαρί-Ελένη Περαντινού ΒΔ’3 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Άννα-Μαρία Ξενοφώντος και Κορίνα Χρίστου E΄τάξη 6/11/13
Η ΦΩΚΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥΣ-ΜΟΝΑΧΟΥΣ!!!
Φώκια Monachus Monachus
Διονύσης Νίκος Βασίλης
Kαφέ αρκούδα Είναι ζώο σωματώδες με μεγάλη μυϊκή δύναμη, ιδιαίτερα στο λαιμό και στα άκρα. Έχει τριγωνικό κεφάλι, κυκλικά μικρά αφτιά και μικρά μάτια.
“Ο λύκος των παραμυθιών και ο λύκος της φύσης ”
Ενδημικά Ζώα / Πουλιά Του Τόπου Μας
ΛΥΔΙΑ, ΕΡΡΙΚΑ, ΘΑΛΕΙΑ, ΗΡΩ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Σοφία Κατερίνα.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας
Πολλά ζώα σιγά-σιγά εξαφανίζονται!
Ευέλικτη ζώνη Θέμα: Ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση στην Ελλάδα
Η θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα
Xελώνα Kαρέτα (caretta caretta)
Το κοαλα ένα απειλούμενο ζώο.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΑΦΝΗ.
ΦΩΚΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ
ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ   ΚΑΡΕΤΤΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ Η Καρέττα - Καρέττα είναι ένα παλιό και μεγάλο ερπετό που κατάγεται από τους δεινοσαύρους. Ζει στη θάλασσα για.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ.
Ζώα υπό εξαφάνιση Γιάννης και Λυδία.
ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ Οι καμηλοπαρδάλεις δεν ανήκουν όλες σε ένα είδος αλλά χωρίζονται σε έξι ξεχωριστούς γενετικούς πληθυσμούς, από τους οποίους πολλοί πρέπει.
Τα αγαπημένα μας είδη ζώων
ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ
54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤ’2
ΡΟΖ ΔΕΛΦΙΝΙ.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΛΥΔΙΑ ΕΥΑ.
Ζώα υπό εξαφάνιση Φώκια Μονάχους-Μονάχους Δελφίνι Κοάλα Πολική αρκούδα
ΛΕΥΤΕΡΗΣ + ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Δ΄2
Το Γιγαντιαίο Πάντα Το Πάντα είναι ένα ζώο το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη υπό εξαφάνιση.
Λευκή Τίγρης.
ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ Δ’2.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δάφνη +Ηλίας.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Γ 2 ΤΑΞΗ.
 Δημοτικό Σχολείο Ελευθερών  Σχ. έτος :  Συντονιστής : Αποστολίδης Χρήστος.
Τα αγαπημένα μου ζώα Λύκος
Χελώνα καρέτα -καρέτα.
ΜΑΡΑ ΜΕΛΙΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
OΡΚΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΥΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΪΖΟΥ.
ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΝΝΑ.
Η ΛΕΥΚΗ ΤΙΓΡΗ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ.
Θηλαστικά που δεν γεννούν μικρά
Διάφορα, παράξενα και ενδιαφέροντα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Ερευνητική εργασία 3ου τριμήνου
Η μεσογειακή φώκια Μονάχους Μονάχους Κ. Α. Ρ. Ε3
ΤΣΑΚΑΛΙ Στέλλα – Εμμανουήλ Δ2.
Θαλάσσια ζώα Τα θαλάσσια κήτη, επίσημα καλούμενα κητώδη είναι μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά άριστα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον τους, στα οποία περιλαμβάνονται.
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
Παρουσίαση για τις πολικές αρκούδες
Παναγιώτης Παναγίδης Γ’1
Εργασία Σχ έτος: Λίλα -Ελένη
1η ομάδα : Αλκυόνες Το φυσικό μας περιβάλλον αποτελείται εκτός από τη χλωρίδα και από την πανίδα, στην οποία ανήκουν πολλά είδη άγριων ζώων (πολική.
Δελφίνια Μια παρουσίαση από τις:
Τα οικοσυστήματα.
Τα ζώα που ζουν κοντά μας
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ
ΓΕΩΡΓΙΑ & ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤ2 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
Το αγαπημένο μου σπάνιο ζωάκι
Τα Πάντα Για Τα Πάντα Το Πάντα ζει στα βουνά της Κίνας, μέσα σε δάση με υψόμετρο από ως μέτρα. Δεν κατεβαίνει πιο χαμηλά γιατί συναντά ανθρώπους.
ΤΣΙΠΟΥΡΑ Η τσιπούρα μπορεί να φτάσει τa 70 cm, συνήθως την συναντάμε μέχρι 40cm.  Όταν ξεπεράσει τα 25cm, το φύλλο της από αρσενικό γίνεται θηλυκό. Την.
Η φύση είναι το σπίτι μας
Ποιος είναι ωκεανογράφος;
ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΥ ΓΙΑΠΑΛΗ ΜΕΛΙΝΑ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
Αγριόγατος.
22. Η χλωρίδα και η πανίδα της Ελλάδας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος

Γιγάντιο Πάντα Το πάντα είναι είδος σε κίνδυνο ,τρέφεται κατά 99% με μπαμπού, ζουν 239 πάντα σε αιχμαλωσία εντός της Κίνας και άλλα 27 έξω από την χώρα η ουρά του γιγαντιαίου πάντα, με μήκος 10-15 εκ , είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην οικογένεια των Αρκτικών, το γιγαντιαίο πάντα ζει περίπου 20 χρόνια στην φύση και 30 χρόνια στη αιχμαλωσία,

Λευκή τίγρη Οι λευκές τίγρεις έχουν εξαφανιστεί στη φύση από το 1958 και πλέον υπάρχουν μόνο σε ζωολογικά πάρκα. Φτάνει σε βάρος τα 300 κιλά . Είναι πολύ καλοί κολυμβητές και τα δυνατά νύχια τους βοηθούν να σκαρφαλώνουν σε δέντρα. Το θηλυκό γεννά 2 με 3 μικρά μετά από κύηση 3½ μηνών. Ζει έως 16 χρόνια στην φύση αλλά πολύ περισσότερο κάτω από την ανθρώπινη φροντίδα. Τα τελευταία 100 χρόνια ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά 95%. Ο πληθυσμός τους στη φύση εκτιμάται σε 3.000-5.000 άτομα.

Φώκια Μονάχους – Μονάχους Οι φώκιες οι δακτυλιωτές είναι μικρά ζώα, που φτάνουν μόνο το 1,4 μ. σε μήκος και ζυγίζουν γύρω στα 90,7 κιλά. Αναπαρίσταται σε αρχαία Ελληνικά νομίσματα και αναφέρεται σε αποσπάσματα του Ομήρου που την περιγράφουν να λιάζεται σε αμμουδερές ακτές. Ωστόσο, σήμερα η μεσογειακή φώκια θεωρείται το πιο απειλούμενο είδος στην Ευρώπη.

ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ Ο λευκός καρχαρίας είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος καρχαρίας που βρίσκεται στα παράκτια νερά κοντά στην επιφάνεια σε όλους τους σημαντικούς ωκεανούς. Φθάνει σε μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων[1] και ζυγίζει συνήθως μέχρι 2.240 χιλιόγραμμα.[3] Τρέφεται με μια ποικιλία άλλων θαλάσσιων ζώων συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, πτερυγιόποδων και θαλασσοπουλιών και θηλαστικών, Στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού παρατηρείται στις περιοχές: Κέρκυρα[5], Κόρινθο, παράλια Ιονίου, Αιγαίο (Θερμαϊκός Κόλπος, Θάσος, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη), μέχρι τα τουρκικά παράλια στον Βόσπορο, αλλά και στην Κύπρο.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα ζώα Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα ζώα Παιδιά, γνωρίζετε ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα είδη ζώων κινδυνεύουν με εξαφάνιση; Θα έχετε ακούσει ότι απειλείται η χελώνα Καρέτα-καρέτα, ή η φώκια Μονάχους-μονάχους. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και άλλα πολλά ζώα, που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Διεθνείς και ευρωπαϊκές οργανώσεις προσπαθούν να προστατεύσουν τα είδη που απειλούνται, οι κυβερνήσεις των κρατών φτιάχνουν νόμους για την προστασία των ζώων, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι όλοι οι πολίτες να μάθουν την αξία τους και να μπουν στη διαδικασία να τα προστατεύουν