Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (1920 – 1970)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γρηγόρης Γαλατερός και Γιώργος Γκέκα
Advertisements

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ και ΜΕΛΕΤΩΝ (ποσά χωρίς ΦΠΑ)
ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑ.
1ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ.
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΗΝΑΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ.
Σχολικό Έτος Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Άγιος Παύλος» Υπεύθυνη καθηγήτρια : Σταυρούλα Μαυρομματάκη.
Ο Ιουστινιανός μεταρρυθμίζει τη διοίκηση και τη νομοθεσία
Έργα και προτάσεις έργων στον Δήμο Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος Δήμαρχος Παρουσίαση έργων του ΕΠΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλονίκη,
«Tα σκουπίδια μας Δεν είναι σκουπίδια»
ΦΥΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Η Φυλή,ή αλλιώς όπως την αποκαλούσαν παλιά Χασιά,βρίσκεται στην Νομαρχία Δυτικής Αττικής και στους πρόποδες της Πάρνηθας.Υπάρχουν αρκετά έθιμα.
Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών - Δίκτυα Ύδρευσης
ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Διαχείριση εργασιακού άγχους στην EDUCACONSULT M&J Consulting Παρντουμπίτσε, Δημοκρατία της Τσεχίας
Σεμινάρια ενημέρωσης νέων αιρετών ΥΠΕΣ-ΚΕΔΕ-ΕΕΤΑΑ, Ιούνιος - Ιούλιος 2014.
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Τι είναι η κομποστοποίηση Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία.
Μέμα Κλαουδάτου Project Manager ΟΠΣ ΔΠ 5 Οκτωβρίου 2010
Να το κατάλαβαν άραγε;; Δεν τρίτωσε απλώς το κακό, ή το καλό, που μπορεί ο καθένας να το πάρει όπως θέλει, αλλά…. ΤΕΤΑΡΤΩΣΕ!! Για μένα πάντως, το βλέπω.
Καλές Πρακτικές Προέλευση Καλών Πρακτικών : Ελλάδα, Περιφέρεια Θεσσαλίας Όρια Περιφερειακών Ενοτήτων Λαρίσης και Μαγνησίας “Η Ανασύσταση της Λίμνης Κάρλας.
Τεχνολογία Α΄ Γυμνασίου
Ενδοοικογενειακή Βία Λύσεις-Αντιμετώπιση
ΕΡΓΟ : ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΗΣ ΣΑΜΟΥ Το εν λόγω έργο αποτελεί τις τελικές εργασίες προκειμένου να καταστεί λειτουργικό το έργο του Βιολογικού.
ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΚΤΙΝΩΝ
ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΜΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ,74 € ΕΚΠΤΩΣΗ: 20 % ΠΟΣΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΦΠΑ: ,77 € ΑΝΑΔΟΧΟΣ:
Ο νερουλάς Δ΄ τάξη Ενότητα 2η Ρώτα το νερό τι τρέχει Χριστούλα Λουκά.
ΕΡΓΟ : ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΑΘΕΟΣ ΠΡ/ΣΜΟΣ : ,00 € (με ΦΠΑ) ΕΚΠΤΩΣΗ : 4,07 % μέση έκπτωση ΠΟΣΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ : ,19 € (με ΦΠΑ) ΑΝΑΔΟΧΟΣ :
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
ΙΣΤΟΡΙΑ.
Αδριάνειο Υδραγωγείο-Αχαρνικός οχετός
ΕΡΓΟ : ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΑΜΟΥ ΠΡ/ΣΜΟΣ : ,00 € (με ΦΠΑ) ΕΚΠΤΩΣΗ : 4,27 % μέση έκπτωση ΠΟΣΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ : ,44 € (με ΦΠΑ) ΑΝΑΔΟΧΟΣ.
20 ΣΤΑΔΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ
ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΤΣΑΣ ΓΙΑΝΝΑ ΜΠΕΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΗ
Η ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ
Εικαστικά:Μιχαήλ Άγγελος
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Δράσεις προς χρηματοδότηση : Προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης ή/και επιτόπιας μηχανικής.
ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ…
Δεκαπενθήμερο Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση, Οκτωβρίου 2015 «Προσβάσιμο Εκπαιδευτικό και Εποπτικό Υλικό για αμβλύωπες Μαθητές» Βουγιουκλίδης.
ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Παραδείγματα BP.
Η καταγραφή και ανάλυση ατυχημάτων ως εργαλείο στήριξης αποφάσεων για την επιλογή παρεμβάσεων στο Ε.Ο. Δίκτυο της Π.Δ.Ε. με στόχο τη βελτίωση της οδικής.
Παρεμβάσεις στο Νομό Χαλκιδικής Π.Ε.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑριθμόςΠροϋπολογισμός (εκ €) Δημόσια Έργα ,9 Επενδυτικά Σχέδια ,8.
Η υδατική κατάσταση της Κύπρου. Ανομβρία Ανομβρία!  Ένα φυσικό φαινόμενο που ταλαιπωρεί συχνά τον τόπο μας.  Φέτος, δυστυχώς, είναι και πάλι η χρονιά.
ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ Σημειώσεις βασισμένες στο N. Nugent (2010) The Government and Politics of the European Union, 7 th edition.
Πατήστε για προσθήκη κειμένου Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Eγγειοβελτιωτικά έργα και επιπτώσεις στο περιβάλλον Ενότητα 1 : Εκπόνηση μελέτης Ευαγγελίδης.
Άσκηση 01 Μια νεοσύστατη εταιρεία τηλεπικοινωνιών πρόκειται να εισαγάγει μια νέα υπηρεσία προστιθέμενης αξίας για τους χρήστες της. Το προϊόν είναι υψηλής.
BENETIA KAI BYZANTIO Η Βενετία των Ελλήνων.
Η Δια Βίου Μάθηση στις Σέρρες
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α. Ε
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Το λιμάνι της Τεργέστης
Ανάλυση και σχεδιασμόσ πληροφοριακών συστημάτων
Τα δημοσια εργα.
Αύγουστος 2009 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
2010 Μηνιαίο ημερολόγιο Μπορείτε είτε να εκτυπώσετε αυτό το πρότυπο για να το χρησιμοποιήσετε ως ημερολόγιο τοίχου είτε να αντιγράψετε τη σελίδα ενός μήνα.
Η ΖΗΜΙΑ ΕΓΙΝΕ.
3.4. Τοπική αυτοδιοίκηση Οι σύγχρονες τάσεις διοικητικής οργάνωσης ευνοούν την αποκέντρωση της πολιτικής εξουσίας σε κατώτερες βαθμίδες της Διοίκησης,
Ημερολόγιο ακαδημαϊκού έτους
Πρόταση υιοθέτησης προγραμματικής συμφωνίας για την υλοποίηση έργων
ΧΑΡΑΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ: Στοχεύει στη συντομότερη διοχετευση του νερού από τη θέση των υδατ.πόρων στις υδροληψίες Συνήθης παροχή υδροληψίας qν = 6, 9, 12 lt/sec.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟΙ Ο.Ε.Υ. Ο.Τ.Α.
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
TI ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ; Το σίδερο είναι μια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για να ισιώνει υφάσματα και ιδιαίτερα ρούχα. Για αυτή την διαδικασία του σιδερώματος.
Τεχνολογία και Επιστήμη
ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΙΡΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (1920 – 1970) ΛΟΓΚΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Πολιτικός Μηχανικός M.Sc. Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (1920 – 1970) ΚΑΒΑΛΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2013

Στις αρχές του 16ου αιώνα η άνυδρη χερσόνησος της Παναγίας υδροδοτήθηκε με τα νερά που πηγάζουν από την περιοχή της Παλιάς Καβάλας.

Το έργο αυτό ύδρευε την πόλη της Καβάλας μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.

Μέχρι το 1928 η πόλη υδρευόταν από τις παρακάτω πηγές: Από τις πηγές Παλιάς Καβάλας Από δύο κοινά πηγάδια στην θέση Κιουτσούκ–Ορμάν Από ένα σωληνωτό πηγάδι όχι μεγαλύτερο από 30 -35 μέτρα στην θέση Καρά – Ορμάν.

Το 1923 με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος της ύδρευσης συστήθηκε, «Ειδικό Ταμείο Υδρεύσεως, εξυγιάνσεως Καβάλας», το οποίο καταργήθηκε το 1945 αφού περιήλθε στο Δήμο Καβάλας.

Το 1928 κατασκευάσθηκε το νέο υδραγωγείο της πόλης, με υδροληψία από τρεις νέες γεωτρήσεις στην περιοχή Τεκίρ – Μπουνάρ, βάθους 50 περίπου μέτρων, των οποίων η ανόρυξη έγινε το 1927 κοντά σε μια προϋπάρχουσα.

Τα αντλητικά συγκροτήματα εγκαταστάθηκαν σε απόσταση 150μ Τα αντλητικά συγκροτήματα εγκαταστάθηκαν σε απόσταση 150μ. από το αρχικό αντλιοστάσιο κοντά στη γεώτρηση που κατασκευάσθηκε το 1911.

Μετά την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων αντλητικών συγκροτημάτων με νέα ηλεκτροκίνητα βελτιώθηκε η κατάσταση σημαντικά, όμως η έλλειψη νερού ήταν και πάλι έντονη.

Παράλληλα κατασκευάζονται μια σειρά από έργα που σκοπό είχαν την βελτίωση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης.

Ο Δήμος Καβάλας προέβη κατά τα τέλη του έτους 1958 με αρχές του 1959 στην εκτέλεση δύο νέων γεωτρήσεων σε μικρή απόσταση από την Φρ. Ι. Η δεύτερη γεώτρηση έγινε σαν εφεδρική της πρώτης.

Τον Οκτώβριο του 1963 ανατέθηκε στον Πολιτικό Μηχανικό κ. Λ Τον Οκτώβριο του 1963 ανατέθηκε στον Πολιτικό Μηχανικό κ. Λ. Κορτέση η εκπόνηση της μελέτης του εξωτερικού Υδραγωγείου μετά από την υποβληθείσα απ’ αυτόν, προς τον Δήμο, έκθεσης στην οποία ανέπτυσσε τις απόψεις του για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος της ύδρευσης και τα αναγκαία να εκτελεσθούν έργα.

Προέκυψε ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση και οικονομικά εφικτή για τις δυνατότητες του Δήμου Καβάλας ήταν αυτή των γεωτρήσεων στην περιοχή Αμυγδαλεώνα – Δάτου.

Το 1968 με την με αριθμό 164/1968 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και με την 62/25-4-1968 απόφαση του Συμβουλίου του Νομαρχιακού Ταμείου Νομού Καβάλας ανατέθηκε στον κ. Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο η εκπόνηση της «Προκαταρκτικής Εκθέσεως δια την κατασκευήν του Εξωτερικού και Εσωτερικού Δικτύου Υδρεύσεως Δήμου Καβάλας».

Η σύμβαση της οριστικής μελέτης υπογράφηκε σε εκτέλεση της με αριθμό 156/22-8-1968 απόφασης του Συμβουλίου του Νομαρχιακού Ταμείου Καβάλας και παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 1968.

Τα έργα ξεκίνησαν αμέσως και ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο του 1973 με την έναρξη λειτουργίας του νέου Κεντρικού Αντλιοστασίου Ύδρευσης.