Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΣΤΟΡΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΣΤΟΡΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΣΤΟΡΙΑ

2 Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ Το 527 μ.Χ. έγινε αυτοκράτορας ο Ιουστινιανός . Ο Ιουστινιανός αντιμετώπιζε προβλήματα διοίκησης , εσωτερικά και απειλή από τους εχθρούς του.

3 Ο Τριβωνιανός Ο Ιουστινιανός για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα είπε στον νομοθέτη του τον Τριβωνιανό να κωδικοποιήσει τους παλιούς ρωμαϊκούς νόμους και να ορίσει τους λογοθέτες υπεύθυνους για την εφαρμογή των νόμων .

4 Ο Καππαδόκης Ενώ ο Ιουστινιανός είπε στον Καππαδόκη να καταργήσει τα προνόμια των Δήμων και να απαγορεύσει στους μεγαλοκτηματίες να παίρνουν τα κτήματα των μικροϊδιοκτητών γειτόνων τους για χρέη που τους όφειλαν , φορολόγησε τους πολίτες ανάλογα με τα εισοδήματα τους και οργάνωσε τη λειτουργία της αγοράς , των λιμανιών και των εμπορικών δρόμων και επέβαλε δασμούς για τα εισαγόμενα προϊόντα .

5 Τα έργα του Ιουστινιανού
Όλα αυτά τα μέτρα ικανοποίησαν τον λαό και γι’ αυτό ο Ιουστινιανός έκανε μερικά έργα . Οργάνωσε το στρατό με βυζαντινούς στρατιώτες , συντήρησε και βελτίωσε τους δρόμους που ένωναν την πρωτεύουσα με επαρχίες και μεγάλες πόλεις της αυτοκρατορίας, έκοψε χρυσά <<βυζαντινά>> νομίσματα τα οποία κυκλοφόρησαν σε όλον τον κόσμο και με αυτό γίνονταν οι συναλλαγές και έφερε από την Κίνα το μυστικό του μεταξοσκώληκα

6 Εικόνες από τα έργα του Ιουστινιανού

7 TEΛΟΣ Μπούζι Σελίνα


Κατέβασμα ppt "ΙΣΤΟΡΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google