Δέλτα Νέστου                      Το δέλτα του Νέστου βρίσκεται στην βορειοανατολική Ελλάδα στα διαμερίσματα της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στη διευρυμένη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Advertisements

ΤΗΣ ΚΥΡΤΣΙΔΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗΣ.  Στο νοτιοανατολικό άκρο του νομού Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία, ο ποταμός Έβρος σχηματίζει ένα εκτεταμένο Δέλτα, διεθνούς.
Επιμελήτρια: Μαρία Γαϊτανίδου
(Μαθητές της Ε’ Τάξης) Microsoft office power point 2003
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ Ε΄ ΤΑΞΗ
Δημήτρης Τσολακίδης Χριστίνα Κορκολή
Παραδοσιακοί Χοροί της Μακεδονίας
Ο ρόλος του Φορέα Διαχείρισης στην προστασία και ανάδειξη του
Θάνος Τράχος ΒΙΣΤΟΝΙΔΑ.
Αγριόγιδο. Είναι ορεσίβιος τύπος και μάλιστα ιδιαίτερα ευκίνητος
Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΩΟΣ Λουίζα Σμυρνή.
ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ
‘‘Ο περίφημος ποταμός Νέστος’’.
Αλεξανδρούπολη.
Νίκος Σαρδέλης Δημήτρης Στρατής
Αντιγόνη Ψάλτη ΣΤ΄1 Εύη Φιλίππου ΣΤ΄1
Η Ορνιθοπανίδα της ΝΑ Λακωνίας Ένας κρίσιμος δείκτης για το περιβάλλον
ΒΟΛΒΗ ΚΡΙΣΕΛΑ.
ΑΧΕΛΩΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΗΣ.
ΣΤΕΦΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΗΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
Αξιός ποταμός – Γαλλικός ποταμός
Τα ποτάμια της Ελλάδας Της μαθήτριας Μουχταρίδου Δήμητρας Μαρίας του τμήματος Ε1 του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς. 26 διαφάνειες με σημαντικές πληροφορίες.
Πανίδα Το σύνολο των ζωικών ειδών μιας συγκεκριμένης περιοχής.
Προστατευόμενες περιοχές της Κέρκυρας. Για τον χαρακτηρισμό των περιοχών ως προστατευόμενων σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία ( ν. 1650/86, όπως ισχύει.
H Βαλκανική χερσόνησο, πριν από τους Βαλκανικούς πολέμους
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ
Λίμνες της Ελλάδος Κερκίνη, Βιστωνίδα και Βόλβη
Λίμνη Κερκίνη.
 Κυρτσίδου Σεβαστή  Το δάσος μαζί με τα αρμυρίκια δίνουν στον επισκέπτη την εντύπωση μιας άγριας τροπικής βλάστησης, ιδιαίτερα στο τέλος της άνοιξης,
ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ.
Ε’ τάξη Δασ. : Τασία Τσίλη (Μαθητές της Ε’ Τάξης)
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες της Γης
Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, συνολικής έκτασης 45 τ.χλμ με μέγιστο μήκος 12,5 και μέγιστο πλάτος 7 χλμ.. Στη λίμνη αυτή εκβάλουν τρεις.
Τα ποτάμια της Μακεδονίας
Το Δέλτα του Έβρου Το Δέλτα του Έβρου αποτελεί υγρότοπο διεθνούς σημασίας προστατευόμενο από τη σύμβαση RAMSAR. Οι φυσικές ή τεχνητές περιοχές αποτελούμενες.
Ένα παιχνίδι για τα ζώα των ελληνικών δασών .
ΑΛΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ | ΤΑΞΗ Α1
Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου
ΘΡΑΚΗ ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΚΟΛΙΑΣ 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – τάξη Δ1.
Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ.
Το 19 ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης σας παρουσιάζει…. Τα ποτάμια της Μακεδονίας Αγγίτης Αλιάκμονας Αξιός Βενετικός Γαλλικός Εδεσσαίος Ενιπέας Λουδίας Νέστος.
5 ΠΟΤΑΜΙΑ Βασίλης Α. Ιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΟΥ.” ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β 'ΤΑΞΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ.
Επίσκεψη στο Δέλτα Αξιού
Ευκαιρία ή εμπόδιο για την ανάπτυξη;»
Συγκέντρωση υλικού-επιμέλεια: Πόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου
Οικοσυστήματα Ελλάδας
5ο δημοτικό Σχολείο Καβάλας Τμήμα Δ2
Σημαντικοί Υγροβιότοποι της Ελλάδας
Project Β’ τετραμηνο Θέμα : Γνωρίζοντας τον τόπο μου (Γεωγραφικό στίγμα) Έτος 2016 – 2017 Υπεύθυνος καθηγητής : Χαρουλα Κουτουπα Ομάδα : Καρδαράς Πέτρος.
Η περιβαλλοντική ομάδα του ΓΕΛ Οιχαλίας, κατά το σχολ
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες
TA MΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΙΑΠΩΝΙΑ.
Ζωική Ποικιλότητα Ενότητα 5. Ορνιθοπαγίδα Μεσογείου
Λιμνοθάλασσα Κοτύχι Δάσος Στροφυλιάς
Ορνιθοπανίδα Μεσογείου
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
Τι είναι υδροβιότοπος Υδροβιότοπος ή υγρότοπος ονομάζεται κάθε περιοχή που καλύπτεται εποχικά ή μόνιμα από ρηχά νερά, ή που δεν καλύπτεται ποτέ από νερά,
O Καύκασος.
Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου
Τα ποτάμια και οι λίμνες της Ευρώπης
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες της Γης
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ Α1.
Οι λίμνες της Ελλάδας (β΄ μέρος)
EΙΣΑΓΩΓΗ Η Ελλάδα διακρίνεται από μεγάλη ποικιλία κλιματικών τύπων. Το γεωμορφολογικό ανάγλυφο είναι πολυσχιδές και το γεωλογικό υπόθεμα πολύμορφο. Η ποικιλία.
ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΟΝΙΔΑ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΗΣ.
Η προστασία του περιβάλλοντος στην Π.Ε. Σερρών
22. Η χλωρίδα και η πανίδα της Ελλάδας
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δέλτα Νέστου                      Το δέλτα του Νέστου βρίσκεται στην βορειοανατολική Ελλάδα στα διαμερίσματα της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στη διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης. Στο Δέλτα υπάρχουν 32 κοινότητες. Ο ποταμός Νέστος πηγάζει από το όρος Ρήλα στη Βουλγαρία και εκβάλλει στο Θρακικό πέλαγος, απέναντι από το νησί της Θάσου. Το συνολικό μήκος του Νέστου είναι 234 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 140 βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος.

 ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ Στο Δέλτα του Νέστου γύρω από το ποτάμι και τις εκβολές του υπάρχουν πολλοί υγροβιότοποι, το μοναδικό στην Ελλάδα παραποτάμιο δάσος, γνωστό ως Μεγάλο Δάσος, πολυάριθμες λιμνοθάλασσες, αμμοθίνες, οι επτά λίμνες της Χρυσούπολης και τα πανοραμικά Τέμπη του Νέστου. Το δέλτα του Νέστου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η μεγάλη του σημασία έχει αναγνωριστεί με σειρά διεθνών αποφάσεων και συνθηκών, μεταξύ των οποίων και από την ειδική συνθήκη RAMSAR (“Συνθήκη για την προστασία υγροτόπων διεθνούς σημασίας, ιδιαίτερα ως βιοτόπων υδρόβιων πουλιών”).

ΠΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ Στο Δέλτα υπάρχουν ακόμη πληθυσμοί βίδρας, τσακαλιού αγριόγατας και λύκου. Όμως η καφετιά αρκούδα, το ελάφι και το ζαρκάδι έχουν εκλείψει εδώ και 50 χρόνια.Υπάρχει επίσης πολύ πλούσια ορνιθοπανίδα. Έως τώρα έχουν παρατηρηθεί περισσότερα από 310 είδη που είναι μεταναστευτικά και 120 είδη διαχειμάζοντα. Στη φωλεάζουσα ορνιθοπανίδα συμπεριλαμβάνονται 4-5 ζευγάρια Κραυγαετού στο παραποτάμιο δάσος, 1 ζευγάρι του Θαλασσαετού, 80% του Ευρωπαικού πληθυσμού της Αγκαθοκαλημάνας (30-35 ζευγάρια ), αποικίες Ερωδιών, Σταχτοτσικνιά, Πορφυροτσικνιά, Λευκοτσικνιά, Κρυπτοτσικνιά, καθώς επίσης αποικίες Ποταμογλάρων και Νανογλάρων, Νεροχελίδονων, Τουρλίδας, περίπου 90 ζευγάρια Λευκοπελαργού και έως τα 500 ζευγάρια Μαυροκέφαλου γλάρου.