Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

TA MΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "TA MΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 TA MΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Φωτεινή Δ’ Τάξη Μάθημα Πληροφορικής Σχολικό Έτος Σχολείο 10.Π.Σ.Ρ.

2 Αλιάκμονας  Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος.

3 Αχελώος Είναι ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας. Πηγάζει από την οροσειρά της Πίνδου και συγκεκριμένα από το όρος Λάκμος (Περιστέρι), ΝΔ του Μετσόβου και μετά από μια διαδρομή 220 χιλιομέτρων εκβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος. 

4 Έβρος Γνωστός και ως Μαρίτσα, είναι ο τρίτος σε μέγεθος ποταμός της ΝΑ Ευρώπης και ο κυριότερος ποταμός της Βαλκανικής Χερσονήσου, με συνολικό μήκος περίπου 530 χλμ. 

5 Πηνειός Λέγεται και Σαλαβριάς και βρίσκεται στη Θεσσαλία. Οι πηγές του βρίσκονται στην Πίνδο και το συνολικό του μήκος είναι 250 χλμ.

6 Nέστος Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο ποτάμι της Ελλάδας, ενώ ο ρους του οριοθετεί τα σύνορα ανάμεσα στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η συνολική του πορεία καλύπτει 243 χλμ, 130 από τα οποία βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος. 

7 Στρυμόνας Έχει συνολικό μήκος 392 χλμ, από τα οποία 274 βρίσκονται σε βουλγαρικό έδαφος και 118 σε ελληνικό.

8 Θύαμις Ο Θύαμις ή Καλαμάς είναι ο μεγαλύτερος (σε μήκος) ποταμός της Ηπείρου και ο έβδομος μεγαλύτερος της Ελλάδας. Θύαμις είναι το αρχαίο όνομά του, ενώ Καλαμάς λεγόταν στο παρελθόν ο μεγαλύτερος παραπόταμός του, αλλά με το πέρασμα του χρόνου οι δύο ονομασίες 

9 Άραχθος Είναι ο όγδοος μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας. Έχει μήκος 110 χιλιόμετρα. Πηγάζει από τη βόρεια Πίνδο και εκβάλλει στον Αμβρακικό κόλπο. 

10 Αλφειός Είναι ο πιο σημαντικός ποταμός της Πελοποννήσου. Λέγεται και Ρουφιάς, που προέρχεται από λαϊκή παρετυμολογία μετά από πολλές μεταπτώσεις…

11 Και έτσι τελειώνω την παρουσίαση μου
ΓΝΩΡΙΖΕΙΣΣ ΟΤΙ … Τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας σε μήκος είναι 10 και είναι τα: Αλιάκμονας, Αχελώος, Έβρος, Πηνειός, Νέστος Στρυμόνας, Θύαμις, Άραχθος και ο Αλφειός. Και έτσι τελειώνω την παρουσίαση μου

12 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "TA MΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google