ΛΟΝΔΙΝΟ Περιγραφή του Λονδίνου Περιγραφή του Λονδίνου Μια από τις σπουδαιότερες και ομορφότερες πόλεις του κόσμου Μια από τις σπουδαιότερες και ομορφότερες.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι Κλιματικές αλλαγές σε συσχέτιση με Μυθολογικά και θρηκευτικά γεγονότα.
Advertisements

ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!. Το ρετιρέ του κτιρίου La Βelle Εpoque στο Μονακό που πουλήθηκε στην αστρονομική τιμή των 240 εκατ. ευρώ έχει.
Η Πρωτεύουσα της Κύπρου
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (Η.Π.Α)
ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Η Ελεύθερη και χανσεατική πόλη του Αμβούργου, είναι η δεύτερη σε πληθυσμό μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Έχει κατοίκους στο.
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΖΟΥ ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΑΤΟΥ
Οι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης
¨ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ¨
ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΫ
Η ΧΑΒΑΗ Η Χαβάη αποτελεί ηφαιστειογενές νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο συνεχίζει να αυξάνει σε έκταση λόγω της συνεχιζόμενης ροής λάβας, ειδικότερα από.
Λονδινο (Εργασια απο την πελαγια σκουφαριδη)
Μαρία Μπελούμπαση Άρτεμις Παγάνη
Ινδια Ελεάννα Λυδία.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ.
Πολύκαρπος Κυπριανού. Μερικά λόγια για τους καταστροφικούς τυφώνες: Οι τυφώνες είναι καταστροφικοί γιατί κατασπαράζουν ότι βρουν μπροστά τους. Ένας.
ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΑΜΠΑΣ ΦΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Τομείς παραγωγής της Ευρωπαϊκής Οικονομίας
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ AGEL Agel - η επόμενη εταιρεία δισεκατομμυριούχος.
Καραζαφείρη Αρχοντία Τριαντάφιλλος Ζιλιλής Καραγεώργη Κερασία Ανθή Πέτρου.
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΑΝΑΗ ΚΑΡΒΟΥΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ.
Βιέννη Από την μαθήτρια: Άνναμπελ Ντέι. Γενικά στοιχεία για την πόλη Μέχρι την αρχή του 20 ου αιώνα ήταν η χώρα που μιλούσε τα πιο πολλά γερμανικά στον.
Χαβάη Τα νησιά Χαβάη βρίσκονται στον Ειρηνικό, έχουν πληθυσμό και πρωτεύουσά τους τη Χονολουλού με κατοίκους.
Ραφαήλ Θάνος, Παύλος Απλακίδης, Παρασκευή Ευγενίου, Μαριάννα Βίσνια
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΝ.
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
Ευρωπαϊκή Ένωση.
Χώρες της Ευρώπης Μαρία Μπαλωμένου Γ’3.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
Παγκόσμιος Χάρτης.
H βιομηχανία και η βιοτεχνία στην Ευρώπη
Η Πόλη της Πάφου Θέση Ιστορία Πληθυσμός Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Η καθημερινή ζωή των Ρωμαίων
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ να περιγράψει κανείς αυτή την πόλη. Είναι το πιο φωτεινό σημείο του πλανήτη Γη, αφού μαζί με τα εκατομμύρια φώτα του, λάμπουν και οι χιλιάδες.
Η Γαλλία και το Παρίσι. Παρίσι Το Παρίσι γνωστό και ως η Πόλη του Φωτός από τότε που φωτίστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού το 1828, είναι.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Εργατικό Δυναμικό Στο εργατικό δυναμικό, ή στον οικονομικό ενεργό πληθυσμό συμπεριλαμβάνονται άτομα που μπορούν και επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραγωγική.
Τα αξιοθέατα της Μεγάλης Βρετανίας!!!. Βρετανικό Μουσείο Το Βρετανικό Μουσείο είναι μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού στο Λονδίνο. Οι συλλογές.
Ευρωπαϊκές Πόλεις. Ευρώπη Η Ευρώπη είναι μία από τις 5 Ηπείρους. Βρίσκεται στο Βόρειο Ημισφαίριο και το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται στην Εύκρατη ζώνη.
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
Τσεχία. Γεωγραφία Συνορεύει με: ● Πολωνία ● Γερμανία ● Αυστρία ● Σλοβακία Χώρα κεντρικής Ευρώπης με έκταση τ.χλμ.
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Μια εργασία του μαθητή Ρώσση Λάζαρου στο μάθημα της Γεωγραφίας ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Σχ. Έτος
Τα αξιοθέατα της Βραζιλίας. Το άγαλμα του Χριστού Λύτρωτη Το Άγαλμα του Χριστού είναι ψήλο άγαλμα το οποίο εικονίζει τον Ιήσου Χριστό με απλωμένα τα χέρια.
Το ομόσπονδο κρατίδιο (Laender) της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ Εργασία στο μάθημα της γεωγραφίας από την μαθήτρια Αιμιλία Γκιζά Τμήμα: Β’1 Σχολικό έτος:
Το ομόσπονδο κρατίδιο (Laender) της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας
Αγγλία.
Αγγλία Παναγιώτα Μαριάννα.
ΒΙΕΤΝΑΜ.
ΕργασΙα με θεμα: «ολλανδια»
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
MAGNA GRECIA ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.
Αγγλία.
ΜΕΞΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ PROJECT
Εργασία στη Γεωγραφία Δανία Δημήτρης Πάσχος Β4.
Παρουσίαση: «ονοματεπώνυμο σπουδαστών»
3. Η αστική αποκατάσταση.
3. Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία, μια υπερδύναμη του αρχαίου κόσμου
ΕΛΛΑΔΑ Μια εργασία του μαθητή: Αλέξανδρου Παπαγεωργίου
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ ΠΕΝΥ ΤΖΕΦΕΡΕΜΗΝΑΙΟΥ
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ Μαθήτριες: Καλλιόπη Βασάλου, Μαρίνα Κορέτα, Αναστασία Νικόλα, Μαρινόη Βιτουλαδίτη.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Β΄2.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΛΟΝΔΙΝΟ Περιγραφή του Λονδίνου Περιγραφή του Λονδίνου Μια από τις σπουδαιότερες και ομορφότερες πόλεις του κόσμου Μια από τις σπουδαιότερες και ομορφότερες πόλεις του κόσμου

Γενική περιγραφή του Λονδίνου Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως και της Αγγλίας, στα νοτιοανατολικά της οποίας βρίσκεται. Εκτείνεται εκατέρωθεν του ποταμού Τάμεση, όπου βρίσκεται και το λιμάνι του, ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Επί δύο χιλιετίες ήταν σημαντικός οικισμός. Η ιστορία του ανάγει την ίδρυσή του στους Ρωμαίους. Από την ίδρυσή του το Λονδίνο παραμένει πρωταγωνιστής σε σημαντικά κινήματα και φαινόμενα της παγκόσμιας ιστορίας, όπως η Βιομηχανική Επανάσταση και η Αναγέννηση της Γοτθικής Αρχιτεκτονικής. Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως και της Αγγλίας, στα νοτιοανατολικά της οποίας βρίσκεται. Εκτείνεται εκατέρωθεν του ποταμού Τάμεση, όπου βρίσκεται και το λιμάνι του, ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Επί δύο χιλιετίες ήταν σημαντικός οικισμός. Η ιστορία του ανάγει την ίδρυσή του στους Ρωμαίους. Από την ίδρυσή του το Λονδίνο παραμένει πρωταγωνιστής σε σημαντικά κινήματα και φαινόμενα της παγκόσμιας ιστορίας, όπως η Βιομηχανική Επανάσταση και η Αναγέννηση της Γοτθικής Αρχιτεκτονικής.πρωτεύουσαΗνωμένου ΒασιλείουΑγγλίας ΤάμεσηΡωμαίουςΒιομηχανική ΕπανάστασηΓοτθικής ΑρχιτεκτονικήςπρωτεύουσαΗνωμένου ΒασιλείουΑγγλίας ΤάμεσηΡωμαίουςΒιομηχανική ΕπανάστασηΓοτθικής Αρχιτεκτονικής

Θέση και Οικονομία Λονδίνου Με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα, αποτελεί την 37η μεγαλύτερη σε έκταση αστική περιοχή στον κόσμο. Με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα, αποτελεί την 37η μεγαλύτερη σε έκταση αστική περιοχή στον κόσμο. Η μητροπολιτική περιοχή του Λονδίνου παράγει περίπου το 30% του ΑΕΠ της Μεγάλης Βρετανίας (ή κατά υπολογισμούς 669 δισεκατομμύρια δολάρια το 2005.) Η μητροπολιτική περιοχή του Λονδίνου παράγει περίπου το 30% του ΑΕΠ της Μεγάλης Βρετανίας (ή κατά υπολογισμούς 669 δισεκατομμύρια δολάρια το 2005.)ΑΕΠ Μεγάλης ΒρετανίαςΑΕΠ Μεγάλης Βρετανίας Περισσότερο από το 85% του εργατικού δυναμικού (3,2 εκατομμύρια) εργάζονται στον τομέα των υπηρεσιών εργαζόμενοι απασχολούνται στη βιοτεχνία και στον οικοδομικό τομέα στο Μείζον Λονδίνο. Περισσότερο από το 85% του εργατικού δυναμικού (3,2 εκατομμύρια) εργάζονται στον τομέα των υπηρεσιών εργαζόμενοι απασχολούνται στη βιοτεχνία και στον οικοδομικό τομέα στο Μείζον Λονδίνο.

Ιστορικά κτήρια «Το μάτι του Λονδίνου» και το «Ηλιοβασίλεμα πάνω από τον Ποταμό Τάμεση, με τη Γέφυρα του Λονδίνου» είναι κάποια από τα πιο θεαματικά αξιοθέατα του κόσμου. «Το μάτι του Λονδίνου» και το «Ηλιοβασίλεμα πάνω από τον Ποταμό Τάμεση, με τη Γέφυρα του Λονδίνου» είναι κάποια από τα πιο θεαματικά αξιοθέατα του κόσμου.

Ψυχαγωγία και ελεύθερος χρόνος Στο Λονδίνο διεξάγονται σημαντικά φεστιβάλ, όπως το ετήσιο καρναβάλι στο Νότινγκ Χιλ, που αποτελεί το μεγαλύτερο πλανόδιο καρναβάλι στον κόσμο και λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι. Στο Λονδίνο διεξάγονται σημαντικά φεστιβάλ, όπως το ετήσιο καρναβάλι στο Νότινγκ Χιλ, που αποτελεί το μεγαλύτερο πλανόδιο καρναβάλι στον κόσμο και λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι.καρναβάλιΝότινγκ ΧιλκαρναβάλιΝότινγκ Χιλ Στη βρετανική πρωτεύουσα μπορεί κανείς να βρει εστιατόρια με ποικιλία εδεσμάτων, δεδομένης της πολυπολιτισμικότητας της πόλης. Στη βρετανική πρωτεύουσα μπορεί κανείς να βρει εστιατόρια με ποικιλία εδεσμάτων, δεδομένης της πολυπολιτισμικότητας της πόλης.