Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παραδοσιακά Επαγγέλματα
Advertisements

Οικογενειακή Φωτογραφία
Αλήθεια, πως διαλέγω μια φωτογραφική μηχανή;
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΗΘΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Η ευρεία έννοια της μόδας στην ενδυμασία
ΥΠΟΘΕΜΑ: Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογία
Η ενδυμασία στο Βυζάντιο
Επαγγέλματα που χάνονται στο χρόνο.
Γυναικεία αυτοπεποίθηση
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΤΑ ΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΑΣ ……
ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ.
Ρόλοι κατοίκων: ● Άντρες :γεωργοί, πολιτικοί αρχηγοί, θρησκευτικοί ηγέτες, στρατιώτες, σύζυγοι έπαιρναν μέρος σε όλες τις δημόσιες τελετές ● Γυναίκες:
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
 1 η υποομάδα: φθινόπωρο Αγγελακοπούλου Μαρία Κόκκας Ηλίας Κοντογιάννης Δημήτρης Μπέλλου Μαρία Σταυροθεόδωρος Στέφανος.
Κεφάλαιο 8 Η νέα οικονομία 8.1 Η μετάβαση από την παλιά στη νέα οικονομία. 8.2 Η έννοια και το περιεχόμενο της νέας ψηφιακής οικονομίας. 8.3 Οι κυριότερες.
ΣΗΜΕΡΑ, ακριβώς από αυτή την στιγμή Ωρα Ωρα 10:54:06 p.m.10:54:06 p.m. ΞΑΝΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΖΩ Είναι μια απόφαση… Είναι η δική μου απόφαση….
5Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΤΖΗΠΛΑΤΩΝ Α4 1ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Ν
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Οι νόμοι του Σόλωνα Πεισίστρατος
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ
Κώστα νομίζω η μέρα δεν είναι καλή σήμερα. Κοίταξε τον ουρανό
του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
Ασπρόμαυρη Φωτογραφία
1o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Εκπαιδευτικές επιλογές μετά το Γυμνάσιο
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες:
επαγγέλματα που χάθηκαν
ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ.
Ενημερωτική Ημερίδα Εκπαιδευτικών ΣΕΠ
Εθνικό Δίκτυο Σχολείων «Βιομηχανική Κληρονομιά» Πιλοτικό Πρόγραμμα Συντονιστικός Φορέας ΚΠΕ Νάουσας Θέμα: η Βιομηχανική Κληρονομιά στην Νάουσα και… στον.
Ερευνητική εργασία «Φύλα και επαγγέλματα»
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Μία βόλτα στο χωριό Κοντιά: αφορμή για έρευνα
! Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ!☺☻.
Financial Planning Η εξέλιξη στον χρηματο-ασφαλιστικό χώρο
Η ιστορία και η εξέλιξη της
Project Φωτογραφία Γενικό Λύκειο Βάρδας Σχολικό έτος
Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
Εργασία Λογοτεχνίας “Η γυναίκα στην σύγχρονη εποχή” Από τους μαθητές:
ΨΗΦΙΑΚΗ & ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ
Η θέση της γυναίκας στη θρησκεία (Χριστιανισμός, Ισλάμ, Ινδουϊσμός, Βουδισμός) Ερευνητική εργασία του τμήματος Β3 του 2ου ΓΕΛ Μεγάρων Σχολικό Έτος
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Θέμα: «Η κοινωνική θέση της γυναίκας και η θέση της στη θρησκεία»
Τότε και τώρα. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιλογή του θέματος του Project έγινε από εμάς τους μαθητές, που επικράτησε ανάμεσα σε 3 θέματα. Οι λόγοι που επιλέξαμε το θέμα.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ " ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ " Εξέταση στο μάθημα της τεχνολογίας Σχολικό έτος Υπεύθυνη καθηγήτρια : κ. Μαυροματάκη.
Η δύναμη της εικόνας Και φέτος στις 7 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
Photography Εισαγωγή στην Φωτογραφία
Συνθήκες Διαβίωσης Στη Ζίτσα
Τα επαγγέλματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας;
Σχολικό Έτος 2015/16 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : κυρία Μαυρομματάκη
ΕλληνογαλλικΗ σχολΗ ΠειραιΑ « ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ "
ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
«Ο κόσμος μου μέσα από το φακό»
ΦΥΛΛΟ.
Η σχέση της ενδυμασίας με τη χειραφέτηση της γυναίκας
Διδακτικοί στόχοι Το κεφάλαιο αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ότι κάθε κοινωνία οργανώνεται με βάση συγκεκριμένους κοινωνικούς κανόνες, οι οποίοι προσδιορίζουν.
Η δουλειά των ονείρων μου…
1ο ΓΕΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Τμήμα: Α4 Σχ. Έτος: Β΄τετράμηνο
Κοκκινομηλιώτη Ελένη Μαθητές Γ΄ τάξης Γυμνασίου Κασσιώπης
Ι΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 3η Συνάντηση Οκτώβριος 2013
Η δύναμη της εικόνας Και φέτος στις 7 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Η οικογενειακή φωτογραφία αποτυπώνει οικογενειακές στιγμές και καταδεικνύει την εκάστοτε κοινωνική, οικονομική, πολιτική κατάσταση, χρησιμοποιώντας την επιστήμη και τεχνολογία της κάθε εποχής.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Θα αναλύσουμε τις οικογενειακές φωτογραφίες στην παλαιότερη αλλά και στη σύγχρονη εποχή Θα συγκρίνουμε την παλιά με την σύγχρονη φωτογραφία

ΟικογενειακEς φωτογραφΙες - ΠαλιOτερη εποχH Οι φωτογραφίες ήταν μία σπάνια αποτύπωση της οικογένειας. Η σπανιότητά τους οφειλόταν τόσο στο μεγάλο κόστος, όσο και στο γεγονός ότι τις έβγαζαν επαγγελματίες φωτογράφοι. Οι χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις έβγαζαν μία όλοι μαζί.

ΟικογενειακEς φωτογραφιες - ΠαλιOτερη εποχH Διακρίνουμε την οικονομική κατάσταση και την κοινωνική τάξη από τις ενδυμασίες.

Οι φωτογραφίες ήταν ασπρόμαυρες και οι εικονιζόμενοι σε αυτές ήταν στημένοι και δεν χαμογελούσαν στον φακό. Όταν καλούσαν τον φωτογράφο να τους τραβήξει μια φωτογραφία, ντυνόντουσαν με τα καλά τους ρούχα και παπούτσια και μαζεύονταν όλη η οικογένεια μαζί.

Υπήρχε ιεραρχία στον τρόπο που καθόντουσαν τα πρόσωπα. Λόγω των αντιλήψεων και των στερεοτύπων της εποχής, ο άντρας ήταν πάντα καθιστός, ενώ η γυναίκα, που βρισκόταν σε υποδιαίστερη θέση, στεκόταν πάντα όρθια. Αν όχι ο άντρας, τότε το σημαντικότερο ή το τιμώμενο πρόσωπο της οικογένειας καθόταν στην μέση.

Οικογενειακeς φωτογραφiες – Σyγχρονη εποχh Καθώς περνούσαν τα χρόνια η φωτογραφία εξελίχθηκε ραγδαία μέσα στις δεκαετίες. Σήμερα καθένας βγάζει μόνος του τις φωτογραφίες του την ώρα και την στιγμή που επιθυμεί εκείνος. Οι φωτογραφίες είναι πλέον έγχρωμες και οι φωτογραφικές μηχανές είναι μικρές, ελαφριές, με πολύ προσιτή τιμή για το κοινό.

Οικογενειακeς φωτογραφiες – Σyγχρονη εποχh Όλοι πλέον έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν μία φωτογραφική μηχανή που μπορούν να την χρησιμοποιούν στις προσωπικές στιγμές τους. Από το ’80 μάλιστα άρχισαν να κυκλοφορούν στην διεθνή αγορά οι πρώτες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Γι’ αυτό το λόγο το επάγγελμα του πλανόδιου φωτογράφου έχει πλέον επαλειφθεί.

Στις μέρες μας οι άνθρωποι βγάζουν πολύ συχνά ερασιτεχνικές φωτογραφίες. Έτσι έχει πια καταργηθεί η ιεραρχία των θέσεων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην χρειάζονται να στήνονται, όταν βγάζουν φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες τώρα είναι πιο αυθόρμητες και μπορούμε να τις βγάλουμε κάθε στιγμή της ημέρας.

Παλια – Συγχρονη εποχη : Συμπερασματα Οι σύγχρονες φωτογραφίες είναι αυθόρμητες σε αντίθεση με τις παλιές που είναι στημένες και τα πρόσωπα είναι συναισθηματικά συγκρατημένα.  

Οι άνθρωποι βγάζουν φωτογραφίες πολύ πιο συχνά και έχουν τις δικές τους φωτογραφικές μηχανές. Δεν περιμένουν να περάσει ο πλανόδιος φωτογράφος πια, καθώς το επάγγελμα έχει εκλείψει.

Σήμερα οι άνθρωποι που βγάζουν φωτογραφίες δεν φορούν απαραίτητα τα καλά τους ρούχα, όπως συνήθιζαν κάποτε. Τώρα όλες οι κοινωνικές τάξεις, βγάζουν πολύ συχνά φωτογραφίες ανεξάρτητα με το εισόδημα τους.  

Στις σύγχρονες φωτογραφίες δεν υπάρχει πλέον η νοοτροπία ότι οι άντρες είναι πάντα καθιστοί και οι γυναίκες βρίσκονται σε υποδιέστερη θέση. Έχει καταργηθεί πια η συγκεκριμένη ιεραρχία.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΑΔΑ Project: Φωτογραφία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Πλεύρη Μαρία 1Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΑΔΑ Project: Φωτογραφία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Πλεύρη Μαρία Κεραμάρη Κωνσταντίνα Λεντζάκη Φανή-Νικολέτα Μηλαδοπούλου Εύα Πάλλα Βάσω Ρεφούλια Λουκία Σχολικό έτος 2011-2012