Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 1 η υποομάδα: φθινόπωρο Αγγελακοπούλου Μαρία Κόκκας Ηλίας Κοντογιάννης Δημήτρης Μπέλλου Μαρία Σταυροθεόδωρος Στέφανος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " 1 η υποομάδα: φθινόπωρο Αγγελακοπούλου Μαρία Κόκκας Ηλίας Κοντογιάννης Δημήτρης Μπέλλου Μαρία Σταυροθεόδωρος Στέφανος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  1 η υποομάδα: φθινόπωρο Αγγελακοπούλου Μαρία Κόκκας Ηλίας Κοντογιάννης Δημήτρης Μπέλλου Μαρία Σταυροθεόδωρος Στέφανος

3  2 η υποομάδα: χειμώνας Λούγγου Φάνη Ντορίνα Ντόντα Σαμαρά Ελένη

4  3 η υποομάδα: άνοιξη Βλάχος Χρήστος Καμπέρης Κωνσταντίνος Πράπα Άννα Σίσκου Μαρία Τζιαστούδη Εύα

5  4 η υποομάδα: καλοκαίρι Παυλίδη Γεωργία Πράπα Αγγελική Σιδέρης Θανάσης Χονδροδήμος Θανάσης

6  ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ 1)Συμμετοχή όλων των μελών της ομάδας 2)Αμοιβαία ειλικρίνεια και κατανόηση 3)Σεβασμός μεταξύ των μελών της ομάδας 4)Υπευθυνότητα των συμμετεχόντων της ομάδας 5)Επικοινωνία και αλληλοβοήθεια μεταξύ των μελών 6)Εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη της ομάδας

7

8

9

10

11

12

13

14

15 ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ  Ομηρική εποχή  Κλασσική εποχή  Βυζάντιο  Διαφωτισμός  Σύγχρονη εποχή

16 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

17  Ο πολυσήμαντος ρόλος της γυναίκας και η σημερινή της θέση στην κοινωνία φωτίζεται καλύτερα μετά από την αναζήτηση της διαδρομής της μέσα από το πέρασμα των αιώνων. Η παρακολούθηση του ρόλου της και ο εντοπισμός της θέσης της διαφαίνεται μέσα από τους αγώνες της.

18  Συγκεκριμένα διερευνώντας την πορεία της από την ομηρική κοινωνία μέχρι σήμερα διαπιστώνουμε ότι έχει αλλάξει σημαντικά ο τρόπος αντιμετώπισής της καθώς και τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που της αντιστοιχούν.

19  Επιπρόσθετα, η ανάπτυξη των πόλεων και η δημιουργία των πρώτων αστικών κέντρων έδωσαν νέα ώθηση στο ρόλο των γυναικών.

20  Αλλά και η συμμετοχή τους σε εμπορικές συντεχνίες βελτίωσε την οικονομική και κατ’ επέκταση και την κοινωνική τους θέση.

21  οι επιπτώσεις του καλβινισμού και του πουριτανισμού που εμφανίστηκαν αργότερα και επέφεραν ισχυρό πλήγμα στη θέση των γυναικών, ευτυχώς ξεπεράστηκαν εύκολα.

22  Οι αρχές της ισότητας είχαν καθολικό αντίκρισμα για τις γυναίκες αποτέλεσαν θεμέλιο για τη σημερινή τους χειραφέτηση.

23  Η ζωή των γυναικών στο Βυζάντιο επηρεαζόταν από τους νόμους και τις συνήθειες της εποχής, που την ήθελαν κατώτερη από τον άντρα. Όμως σύμφωνα με την επίδραση του Χριστιανισμού και την πάροδο του χρόνου η θέση τους βελτιώθηκε και η παρουσία τους στην κοινωνική ζωή του Βυζαντίου ήταν σημαντική.

24  Στη συνέχεια, στην Κλασσική εποχή η γέννηση ενός θηλυκού μέλους στην οικογένεια θεωρούνταν ανώφελο και επιπρόσθετα έξοδο για τον οίκο. Ακόμη δεν είχαν δικαίωμα εγγραφής στους καταλόγους των πολιτών. Όπως και δεν είχαν δικαίωμα κατοχής εγγείου ιδιοκτησίας και επομένως και κληρονομιάς, το οποίο ήταν βασικό κριτήριο για την ιδιότητα του πολίτη.

25  Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν μεταβληθεί και η θέση της γυναίκας έχει αλλάξει πάνω στην κοινωνική σκακιέρα. Η γυναίκα πλέον εργάζεται βγάζοντας τα δικά της χρήματα και δεν διστάζει να διεκδικήσει όλα όσα θέλει.

26


Κατέβασμα ppt " 1 η υποομάδα: φθινόπωρο Αγγελακοπούλου Μαρία Κόκκας Ηλίας Κοντογιάννης Δημήτρης Μπέλλου Μαρία Σταυροθεόδωρος Στέφανος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google