ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Οι ερωτήσεις συντάχθηκαν από τους μαθητές των τμημάτων ΣΤ1, ΣΤ2, ΣΤ3, με την αντίστοιχη καθοδήγηση από την εκπαιδευτικό. Το ερωτηματολόγιο.
Advertisements

ΔΙΚΤΥΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ PHILOXENIA 2011 ORGANIC PRODUCTS CLUSTER MORIHOVOU SQ. 1 THESSALONIKI ΔΙΚΤΥΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.
ΠΡΩΙΝΟ : Το πρώτο γεύμα της ημέρας
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Εβδομάδα Υγιεινής Διατροφής
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑΣ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ
Η διατροφή της Κολοτούμπα…   Στα κεράσια λέμε ναι Στα αχλάδια λέμε ναι Στα σταφύλια λέμε ναι Στα πεπόνια λέμε ναι Όχι λέμε στα λίπη Όχι στα γαριδάκια.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Π.Α.Ε ΦΩΣΤΗΡΑΣ Κ-17 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
τρώω καλύτερα ζω καλύτερα
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Καλημέρα στην ζωή με … υγιεινό πρόγευμα!
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Σαλατες - Salads.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:5 ΤΟ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
Λευκωσία, Ιούλιος 2015 «Το κυπριακό παραδοσιακό πρόγευμα σε σύγκριση με το σύγχρονο πρόγευμα: επιλέγουμε ένα υγιεινό τρόπο να ξεκινήσουμε τη μέρα μας!»
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
ΥΠΕΡΤΑΣΗ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
Σάντουιτς.
Διαρρύθμιση στο μπουφέ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΡΟΦΩΝ- ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ- ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: Αναφέρει και αναλύει τις διάφορες κατηγορίες φαγητών και πότων του αμερικανικού προγεύματος. Περιγράφει τον τρόπο παράθεσης για το αμερικανικό πρόγευμα.

Χυμοί Φρούτων: Πορτοκάλι Γκρέιπφρουτ Ανανάς Μήλο Ντομάτα, κ.ά. 1.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΜΠΟΥΦΕ) Χυμοί Φρούτων: Πορτοκάλι Γκρέιπφρουτ Ανανάς Μήλο Ντομάτα, κ.ά.

Ροφήματα: Καφές φίλτρου Στιγμιαίος Τσάι Σοκολάτα Καπουτσίνο, κ.ά 1.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΜΠΟΥΦΕ) Ροφήματα: Καφές φίλτρου Στιγμιαίος Τσάι Σοκολάτα Καπουτσίνο, κ.ά

Αλείμματα ψωμιού: Βούτυρο Μαρμελάδα Μέλι, κ.ά. 1.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΜΠΟΥΦΕ) Αλείμματα ψωμιού: Βούτυρο Μαρμελάδα Μέλι, κ.ά.

Διάφορα είδη αρτοποιίας: Φρυγανιές Ψωμάκια Κρουασάν, κ.ά 1.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΜΠΟΥΦΕ) Διάφορα είδη αρτοποιίας: Φρυγανιές Ψωμάκια Κρουασάν, κ.ά

Δημητριακά: Πόριτς Κόρνφλεϊκς Μούσλι, κ.ά 1.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΜΠΟΥΦΕ) Δημητριακά: Πόριτς Κόρνφλεϊκς Μούσλι, κ.ά

Διάφορα είδη αλλαντικών: Σαλάμι Χαμ Μορταδέλα, κ.ά 1.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΜΠΟΥΦΕ) Διάφορα είδη αλλαντικών: Σαλάμι Χαμ Μορταδέλα, κ.ά

Ζεστά Κρέατα : Μπέικον Ζαμπόν, Λουκάνικο, κ.ά 1.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΜΠΟΥΦΕ) Ζεστά Κρέατα : Μπέικον Ζαμπόν, Λουκάνικο, κ.ά

1.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΜΠΟΥΦΕ) Διάφορα είδη τυριών: Κεφαλοτύρι Χαλλούμι Φέτα Αναρή, κ.ά

1.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΜΠΟΥΦΕ) Διάφορες παρασκευές αυγών: Τηγανιτά Ταραχτά Βραστά Ποσέ Διάφορες ομελέτες.

1.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΜΠΟΥΦΕ) Τηγανίτες (Pancakes)

1.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΜΠΟΥΦΕ) Καπνιστά Ψάρια: Σολομός, Ρέγγα, Πέστροφα, κ.ά

1.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΜΠΟΥΦΕ) Φρέσκα φρούτα: Μήλα Καρπούζι Πεπόνι, κ.ά

1.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΜΠΟΥΦΕ) Κομπόστα: Ροδάκινα, Αχλάδια, Χρυσόμηλα, κ.ά

2.ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ (ΜΠΟΥΦΕ) 2.ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ (ΜΠΟΥΦΕ) Καλωσορίζουμε τον πελάτη Ρωτούμε τον αριθμό ατόμων Συνοδεύουμε τους πελάτες και τους υποδεικνύουμε το τραπέζι τους. Πλησιάζουμε τον πελάτη από τα αριστερά και ρωτάμε ευγενικά αρχίζοντας από τις κυρίες για την επιλογή τους σε ζεστό ρόφημα και χυμό. Σερβίρουμε το χυμό από τα δεξιά του πελάτη και τον τοποθετούμε από πάνω από το μαχαίρι του πρώτου.  

2.ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ (ΜΠΟΥΦΕ) 2.ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ (ΜΠΟΥΦΕ) Σερβίρουμε το ζεστό ρόφημα ως εξής: Τοποθετούμε την καφετιέρα ,τσαγιέρα ή γαλατιέρα δεξιά από το φλιτζάνι. (τοποθετούμε μικρά πιατάκια για την καφετιέρα , τσαγιέρα η γαλατιέρα για να μην στάζουν λεκέδες στο τραπέζι). Ο πελάτης σερβίρεται μόνος από το μπουφέ Συμπληρώνουμε καφέ ή τσάι από τα δεξιά του πελάτη. Αποκομίζουμε από τα δεξιά του πελάτη.  

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Ποιες οι κατηγορίες του Αμερικανικού προγεύματος και τι περιλαμβάνει η κάθε κατηγορία; Να περιγράψετε τον τρόπο παράθεσης του Αμερικανικού προγεύματος.