Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά της Ελένης Δικαίου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ιστορίες Καθημερινής Επισφάλειας νο2.
Advertisements

Η ηλεκτρονική παρουσίαση του λογοτεχνικού της Ζωρζ Σαρρη αποτελεί μια καινοτομία στο μάθημα του λογοτεχνικού. Η παρουσίαση αυτή παρουσιάστηκε την ημέρα.
Ταξιδεύοντας … με τον καλύτερο μου φίλο …
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ…ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ
Παρουσίαση του βιβλίου Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
YOUR LOGO ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣΠΟΥΔΩΝ Θ. Στεφανίδου – Τιβερίου Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας.
ΤΜΗΜΑ AΠ Δ. Στράτου και Δ. Σαμίου Η συμβολή τους στην Ελληνική παράδοση « Αντικριστός ».
Οι Πυξ Λαξ (ονομασία προερχόμενη από την αρχαιοελληνική γλώσσα που σημαίνει με γροθιές και κλωτσιές) ήταν ελληνικό έντεχνο / εναλλακτικό συγκρότημα, που.
Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ Κωστής Δ.. Eminem ► Σήμερα θα σας μιλήσω για τον Eminem, ο οποίος είναι τραγουδιστής.
Μαργαρίτα Λυμπεράκη
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου
Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…
ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, «ΝΑ ‘ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕ!»
Σεφέρης.
Τα φώτα χαμηλώνουν και η προβολή ξεκινάει. Οι εικόνες θα εναλλάσσονται αυτόματα και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα (αν παρόλα αυτά πάει κάτι στραβά αρκεί.
ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ
ΛΙΤΣΑ ΨΑΡΑΥΤΗ ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ.
ΟΙ ΔΙΑΛΑΜΠΑΔΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
Λεωνίδας Κραλίδης 8/12/2013 1ο Πρότυπο Πειρ. Θεσ/νίκης
Οδυσσέας Ελύτης Ο ποιητής του Αιγαίου
Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΑΘΛΗΤΗΣ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Γιατί και πως μετακινούνται οι άνθρωποι της Εποχής του Χαλκού;
Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Βιβλιοπαρουσίαση Άντρεα Σπύρου Ε’1.
Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος του Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων, της Σχολής Νηπιαγωγών Αθηνών και διπλωματούχος του London.
Οδυσσέας Ελύτης Πρώτο Πειραματικό Δημοτικό σχολέιο Θεσσ/νικης
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΛΟΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δ’ ΤΑΞΗ
Παρουσίαση του βιβλίου …………..
ΚΥΡΤΣΙΔΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ  Τίτλος: τα κοριτσάκια με τα ναυτικά  Συγγραφέας: Ελένη Δικαίου  Εκδοτικός οίκος: Πατάκη  Έτος έκδοσης: 1991.
1Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ.
Έλληνες Λογοτέχνες: Ζωρζ Σαρή
ΑΓΓΕΛΙΚΗ βαρελλα ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ.
Αγγελική Βαρελλά.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΛΓΑ Είναι Κυριακή πρωί και η Όλγα έχει ξυπνήσει. Πηγαίνει στη μαμά της και την ρωτάει αν μπορεί να πάει στον φούρνο.
Η ζωή σε άλλους τόπους Αιολική γη Ηλίας Βενέζης. 2 Σμύρνη-Στίχοι τραγουδιού Σμύρνη Μουσική: Α. Καλδάρας Στίχοι Πυθαγόρας Τραγούδι: Γ. Νταλάρας Η Σμύρνη.
Σαν παραμύθι Νίκη Π. Ποιος είναι ο τίτλος του παραμυθιού; Νίκη Π.
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ …
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.  Συγγραφικό έργο Συγγραφικό έργο  Συνοπτική εργογραφία Συνοπτική εργογραφία  Απήχηση του έργου του στο εξωτερικό Απήχηση του έργου.
Ο ζωγράφος Θεόφιλος. Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ ή Θεόφιλος Κεφαλάς ή Κεφάλας όπως ήταν το πραγματικό του όνομα (Βαρειά Λέσβου,1870; – Βαρειά Λέσβου, 24 Μαρτίου;
Ζωρζ Σαρή Δημήτρης.Σ Σχολ. 1 ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας Τάξη Ε
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Ενότητα 3.1: Μορφή Γραπτού Κειμένου Αγγελική Γιαννικοπούλου Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική.
Σεπτέμβρης 22/9/2015 Ε΄ 2. Λίτσα Ψαραύτη  Στη Σάμο τη περίοδο του Β΄ παγκόσμιου πολέμου μια οικογένεια αναγκάζεται να αφήσει το νησί και να πάρει το.
1 ο Π.Σ.Π.Τ.Δ.Ε.Α.Π.Θ. ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Στ’2.
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ ( ). Βιογραφία Ο Γιώργος Σεφέρης (φιλολογικό ψευδώνυμο του Γιώργου Σεφεριάδη) γεννήθηκε στη Σμύρνη. Είχε δύο μικρότερα αδέρφια.
ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ. ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ Λίγα λόγια για την συγγραφέα Γεννήθηκε στη Νεάπολη Λακωνίας, από δεκαεπτά ετών, όμως, ζει στην Αθήνα. Έμαθε βιβλιοθηκονομία.
Βιβλιοπαρουσίαση Αντρέας Πεμπέτσιος E΄2.
Ζητείται Ελπίς Αντώνης Σαμαράκης
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΤ΄1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.
Δημήτρης Φωτεινός 17/9/15 ΣΤ2.
Ευγένιος Τριβιζάς.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Οδυσσεας Ελυτης.
29/9/15 Ε΄2 Χρhστος Μπaτζιος.
ΤΑΣΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015 Ε2.
ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ
Ο θησαυρός της Βαγίας της Ζωρζ Σαρή.
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΩΤΑ 24/9/2015 Ε’1.
Αγγελική-Νίκη Φλώρου Σεπτέμβρης 2015.
Σταυρούλα Τσέλου! 17/10/2015 Στ΄2.
ΟΜΗΡΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΕΙΣΑΓΩΓΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Οι τελευταίοι ήρωες της Λίτσας Ψαραύτη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά της Ελένης Δικαίου Παρουσίαση Βιβλίου Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά της Ελένης Δικαίου

Το βιβλίο της Ελένης Δικαίου, « Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά» , ανήκει στη συλλογή Περιστέρια από τις εκδόσεις Πατάκη. Η παρούσα είναι η ενδέκατη εκτύπωση, Δεκέμβριος του 2012. Έχουν ήδη διατεθεί 17.000 αντίτυπα και το 1990 έλαβε τον Έπαινο Ενώσεως Σμυρναίων. Η εικονογράφηση έγινε από την Έλλη Σολωμονίδου – Μπαλάνου.

με λίγα λόγια… Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά είναι η αληθινή ιστορία μιας αστικής οικογένειας της Σμύρνης. Είναι το δράμα και το μεγαλείο του μικρασιατικού ελληνισμού μέσα απ’ τα μάτια δυο παιδιών που γεννήθηκαν εκεί όπου «ήταν όλα μαλακά και ζεστά σαν αγκαλια , που ρούφαγαν οι άνθρωποι τα μπερεκέτια της Ανατολής και την αγάπη ο ένας τ’ αλλουνού κι ήταν ευτυχισμένοι».

… Καθώς τα γεγονότα ξετυλίγονται σπρωγμένα απ’ τους καιρούς, μπροστά στα μάτια των κεντρικών ηρωίδων του βιβλίου (οι δίδυμες Κατινάκι και Μαρίτσα) περνούν όλα όσα σημάδεψαν το γελαστό κι ευγενικό λαό της Ιωνίας απ’ τις ευτυχισμένες μέρες ως το αναγκαστικό του ρίζωμα στους προσφυγικούς συνοικισμούς.

Η Ελένη Δικαίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία Βόλου Η Ελένη Δικαίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία Βόλου. Τελειώνοντας το λύκειο, ήρθε στην Αθήνα και για αρκετά χρόνια εργάστηκε στις Δημόσιες Σχέσεις του ΟΤΕ. Με τη λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται από τα μαθητικά της χρόνια στέλνοντας συνεργασίες στο περιοδικό "Διάπλασις των παίδων". Το 1991 κάνει την πρώτη της εμφάνιση στη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους με το μυθιστόρημα "Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" (Ακρίτας, 1991, 3η έκδ. από τις Εκδόσεις Πατάκη, 2000), που βραβεύτηκε από την Ένωση Σμυρναίων, έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί στα γαλλικά. Ακολουθούν τρία ακόμα μυθιστορήματά της για μεγάλα παιδιά: - "Οι θεοί δεν πεθαίνουνε στην Πέλλα", βραβείο Κέντρου Τέχνης Παιδιού, εκδόσεις Πατάκη, 1993, 11η εκδ. 2001 - "Μου μαθαίνετε να χαμογελάω, σας παρακαλώ;", έπαινος Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, εκδόσεις Πατάκη, 1994, 13η έκδ. 2001 - "Αναζητώντας τους χαμένους ήρωες", τιμητική διάκριση Premio Europeo Pier Paolo Vergerio από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, εκδόσεις Πατάκη, 1996, 5η έκδ. 2001. Το 2004 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείου Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά για το βιβλίο της "Το μεγάλο ταξίδι του Οδυσσέα", μια μυθιστορηματική ανάπλαση της "Οδύσσειας" από τη διπλή σειρά (για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά) με θέματα από την ελληνική μυθολογία. Και για μικρότερα παιδιά: - "1000 ιδέες στις διακοπές, Β΄ δημοτικού", συνεργασία με τους Β. Κοντοθανάση και Γ. Χαβάκη, εκδόσεις Πατάκη, 1994 - "Η ιστορία ενός άσπρου γατούλη", εκδόσεις Πατάκη, 1995, 7η εκδ. 2001 - "Θα σε ξαναδώ, φιλαράκι μου", εκδόσεις Πατάκη, 1997 4η έκδ. 2001 - "Το ελατάκι με το κόκκινο σκουφί", εκδόσεις Πατάκη 2001 Σειρά: Σαν παραμύθι-ελληνική μυθολογία - "Οι αρχαίοι θεοί", εκδόσεις Πατάκη, 1999 - "Οι αρχαίοι ήρωες - Ηρακλής", εκδόσεις Πατάκη, 1999 - "Θησέας, ο ήρωας της Αθήνας", εκδόσεις Πατάκη, 2000 - "Ιάσονας, Αργοναυτική εκστρατεία", εκδόσεις Πατάκη, 2000 - "Κάτω από τα κάστρα της Τροίας", εκδόσεις Πατάκη, 2002 - "Το μεγάλο ταξίδι του Οδυσσέα", εκδόσεις Πατάκη 2003 - "Τρωικός πόλεμος", εκδόσεις Πατάκη, - "Οδύσσεια", εκδόσεις Πατάκη Η Ελένη Δικαίου ζει στον Πειραιά, είναι παντρεμένη κι έχει ένα γιο.