Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Η ανάγκη Η ιδέα Η πρόταση Η ευκαιρία
ΠΡΩΙΝΟ : Το πρώτο γεύμα της ημέρας
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Είναι γνωστό σε όλες μας πλέον ότι πολλά από τα συστατικά πού περιέχονται στα καλλυντικά μας είναι χημικές τοξικές ουσίες άλλες πιο.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Οικιακή Οικονομία)
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου –Σειρά Παρουσίασης-
“To κάθε φύλλο της Ελιάς έσταζε φως¨
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
Συμμετέχουν Μπίκης Γιώργος Μπίκης Γιώργος Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπεκίρη Ερσίντα Μπεκίρη Ερσίντα Μπούσμπος Πέτρος Μπούσμπος Πέτρος.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΣΤΟΧΟΙ.Ο Μαθητής να μπορεί 1.Να αναφέρει χώρες που παράγουν καφέ 2.Κατονομάζει διάφορα είδη καφέ,όπως προσφέρονται στη Κυπριακή αγορά 3.Κατονομάζει.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
1ο ΓΕΛ Ευκαρπίας Ερευνητική εργασία
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Β΄ ΤΜΗΜΑ 1 ΣΧ. ΕΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΜΙΑ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ «ΜΑΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ»
Βιταμίνες & Οφέλη.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου
ΓΑΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ.
Αφροδισιακές τροφές.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Ομάδα 1 ΡΟΥΣΣΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ♪ ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΡΟΦΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΦΡΟΥΤΑ,ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΟΣΠΡΙΑ) ♪ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ♪ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ.
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
Γιώργος Αθανασόπουλος Κατερίνα Αθανασοπούλου
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ION αμυγδάλου Από Αναστασία Κάτσιου Πειραματικό Γυμνάσιο Σπάρτης
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ.
Θετικά και Αρνητικά του καφέ στην υγεία
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
Τροφή και τρόφιμα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΟΙ ΜΕΛΙΣΤΑΛΑΧΤΕΣ Σχολείο: Γενικό Λύκειο Μύρινας Τάξη: Α
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
 Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών λιπιδίων.  Είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων του.
ΔΙΑΤΡΟΦΗΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
Σπιρουλίνα Η τροφή των αστροναυτών. Σπυριδωνίδη Έλλη 1ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ Β4 Σχ. Έτος Πάτρα.
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
Πυρίτιο: ο ρόλος του στην υγεία μας και οι συνέπειες της έλλειψής του στον οργανισμό μας Χαρά Μωυσιάδη Γ΄2.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Αυτά είναι τα 4 βότανα μπροστά στα οποία οι επιστήμονες υποκλίνονται
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
Θεραπευτικές ιδιότητες βοτάνων που υπάρχουν στο σχολείο μας
4o Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος» Τάξη Α’ Τμήμα Α1 Σχ
Η υγεία μας Στάθης Αντωνάκης Θοδωρής Kιοσελάκης Τατιάνα Μακαρίδου
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Ο αθλητισμός και ψυχική υγεία.
Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:
Οι θετικές και οι αρνητικές επιπτώσεις του κρασιού στην υγεία
Διατροφή και Ασθένειες
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
Πρωτεΐνες και συμπληρώματα διατροφής
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Ομάδες τροφίμων.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα Αβραμίδου Μαρία Τσούρα Μαρίνα Στάθη Αντωνάκη Μακαρίδου Τατιάνα Ξενιτίδου Δέσποινα

Ο παράδεισος είναι φτιαγμένος από σοκολάτα. Τέσσερα είναι τα επίθετα που χαρακτηρίζουν τη σοκολάτα : Πολύτιμη. Η σοκολάτα περιέχει τόσες πρωτεΐνες ,όσες και το κρέας αλλά με λιγότερα λιπαρά και υδατάνθρακες που αφομοιώνονται πολύ εύκολα από τον οργανισμό. Γι αυτό είναι πηγή άμεσης ενέργειας . Τονωτική . Η σοκολάτα περιέχει σκεβρωμένη ,μαγνήσιο και φωσφόρο και διώχνει την υπνηλία και την κούραση τονώνει τις πνευματικές δυνάμεις και φτιάχνει τη διάθεση .

Αγχολυτική . Η σοκολάτα περιέχει φαινυλαιθυλαμινη , το συστατικό αυτό καταστέλλει το στρες και προκαλεί αίσθημα ευφορίας , αναζοωγωνει το μυαλό και διώχνει το άγχος. Απαραίτητη .Η σοκολάτα είναι βασικό συμπλήρωμα της διατροφής των αθλητών ,των στρατιωτών ,των αστροναυτών και όσων επιτελούν πνευματικό έργο. Είναι μια από τις χάρες της ζωής που μας χαρίζει ζωντάνια και απόλαυση.

Τα δραστικά συστατικά της σοκολάτας Φλαβονοειδή : Αντιοξειδωτικές ουσίες με δράση κατά της γήρανσης. Βούτυρο κακάο. Έχει εξαιρετικές ιδιότητες για το δέρμα , ανακουφίζει και ενυδατώνει τις ξηρές επιδερμίδες. Μαγνήσιο .Διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων της επιδερμίδας. Καφεΐνη. Δρα ως διεγερτικό στον οργανισμό, ενώ τονώνει το δέρμα. Θεοβρωμίνη. Διεγείρει το καρδιακό και νευρικό σύστημα. Φαινυλαιθυλαμίνη. Προκαλεί καλή διάθεση.

Πρωτεΐνες .Είναι απαραίτητες για τον μεταβολισμό των κυττάρων . Βιταμίνη Ε . Σημαντική για τη δομή των μεμβρανών των κυττάρων. Ασβέστιο, φώσφορο .Παίζουν καθοριστικό ρολό στο μεταβολισμό των οστών . Σίδηρος . Απαραίτητος για την σύνθεση της αιμοσφαιρίνης . Χαλκός .Κάνει καλό στα μαλλιά , στο δέρμα και στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Φυτικές ουσίες ,που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου.

Οι θετικές επιπτώσεις της σοκολάτας Η σοκολάτα έχει θετική επίδραση στην μακροβιότητα εμποδίζει την γήρανση του οργανισμού και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκέφαλου . Το κακάο ή η μαύρη σοκολάτα, κάνει καλό στο κυκλοφοριακό σύστημα. Επίσης, κάνει καλό: ενάντια στον καρκίνο, στη διέγερση του εγκεφάλου, στη πρόληψη του βήχα και σε διαταραχές που επιφέρουν διάρροια. 

Η σοκολάτα μειώνει την υψηλή πίεση ,μειώνει την κακή χοληστερίνη . Η σοκολάτα όσο περίεργο και αν φαίνεται ,βοηθά στο να χάσουμε κιλά . Έχει αντικαταθλιπτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες, ενισχύει τη μνήμη. Η σοκολατοθεραπεία βοηθά την επιδερμίδα να αποβάλει τις τοξίνες και εμπλουτίζει το δέρμα με βιταμίνες και αμινοξέα.

Κάνει καλό στους διαβητικούς Μειώνει τις πιθανότητες εμφράγματος και εγκεφαλικού. Και το κυριότερο μας φτιάχνει τη διάθεση ,μας κάνει να νιώθουμε ωραία. Η σοκολάτα μπορεί να αποτελέσει ένα συμπλήρωμα στην φαρμακευτική αγωγή του γιατρού.

Μύθοι ή αλήθεια ; Η σοκολάτα ευθύνεται για την ακμή ;Έρευνες έδειξαν ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στην σοκολάτα και την ακμή. Η σοκολάτα βλάπτει τα δόντια ;Η σοκολάτα είναι πολύ πιο ακίνδυνη από πολλά άλλα γλυκά για τα δόντια. Η σοκολάτα παχαίνει ;Η σοκολάτα παχαίνει όπως όσο οποιοδήποτε τρόφιμο όσο υγιεινό και να είναι αν δεν προσέξουμε τη ποσότητα.

Παν μέτρον άριστον Η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στην υγεία μας και δεν δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό μας , η σοκολάτα «βλάπτει» όταν περιέχει πρόσθετα συστατικά και καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες τότε μπορεί να οδηγήσει στην παχυσαρκία . Απολαύστε τη σοκολάτα ,αφήστε τη λιώσει στο στόμα και αφεθείτε στη μαγεία της , κάνει τη ζωή μας πιο γλυκιά και ωραία.

Ρητά για τη σοκολάτα Η αγάπη μας ταξιδεύει ,αλλά η σοκολάτα κάνει τη διαδρομή να αξίζει!!! Οι εννέα στους δέκα τρελαίνονται για σοκολάτα . Ο δέκατος λέει ψέματα!!! Γλυκό χωρίς σοκολάτα είναι σαν όμορφη γυναίκα με ένα μάτι!!! Δικαιολογία . Αν η σοκολάτα έκανε κακό , η εκκλησία θα την είχε απαγορέψει !!!

Και μερικά περίεργα που έχουν σχέση με τη σοκολάτα Σοκολατένιο χωριό από 450 κιλά σοκολάτας!!

Σοκολατένιο Εξπρές!!!!

Σοκολατένιο μπαρ

Κουζίνα από σοκολάτα!!!