Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θεραπευτικές ιδιότητες βοτάνων που υπάρχουν στο σχολείο μας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θεραπευτικές ιδιότητες βοτάνων που υπάρχουν στο σχολείο μας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θεραπευτικές ιδιότητες βοτάνων που υπάρχουν στο σχολείο μας

2 Αλουίζα Καταπολεμά τη δυσπεψία, τις ναυτίες και τις αναγούλες, ρίχνει την χοληστερόλη και ρυθμίζει το μεταβολιοσμό, βοηθά στο να χάσεις βάρος.

3 Μέντα Σπασμολυτικό, τονωτικό, αντιεμετικό, ιδρωτάγωγο, δροσιστικό, χολαγωγό και αναγλητικό

4 Δυόσμος Καταπολεμά τη διάρροια, βοηθά στην καταπολέμηση κρυολογημάτων και της ιγμορίτιδας και μειώνει το φούσκωμα στα έντερα.

5 Δεντρολίβανο(Λασμαρί)
Το δεντρολίβανο είναι θερμαντικό και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο και βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Είναι χρήσιμο για τους νευρικούς πονοκέφαλους και τις ημικρανίες. Είναι αποχρεμπτικό και βοηθάει στο βήχα, στο άσθμα, σε βρογχίτιδες και στη γρίπη.

6 Κιούλι Τα φύλλα του δίνουν ωραία μυρωδιά στο σιρόπι που χρησιμοποιούμε για την Παρασκευή διαφόρων γλυκών όπως και για αρωματισμό γλυκών κουταλιού. Επίσης τα φύλλα από κιούλι χρησιμοποιούνται για τσάι το οποίο είναι καθαρτικό και διουρητικό.

7 Θυμάρι Συνιστάται σε προβλήματα στομάχου και εντέρων , στην ανακούφιση από το βήχα από το συνάχι και τη γρίπη, στην τόνωση του νευρικού συστήματος και ως καταπραϋντικό. Επίσης, στις περιπτώσεις πνευματικής κατάπτωσης και στο άγχος. Χαρίζει πνευματική διαύγεια και τονώνει τα νεύρα.

8 Σπατζιά Αντιμετωπίζονται τα τσιμπήματα από κουνούπια και σφήκες, τρίβοντας με τα φρέσκα φύλλα της σπατζιάς το ερεθισμένο σημείο.

9 Λεβάντα Η Λεβάντα βοηθά για τον εκνευρισμό, τη λαρυγγίτιδα, τον ξηρό λαιμό και την φαγούρα.

10 Αλόη Βέρα Προλαμβάνει και μειώνει τις αρθριτικές φλεγμονές, έχει σπουδαία αντιμικροβιακή και ανοσοτροποποιητική δράση και δρα προληπτικά σε περιπτώσεις γρίπης και κρυώματος.

11 Ρίγανη Η Ρίγανη είναι πολύτιμη για πολλά προβλήματα του στομάχου και ιδιαίτερα τη γαστρική ατονία. Επίσης η ρίγανη διακόπτει τη διάρροια αν καταναλωθούν ένα με δύο φλιτζάνια του καφέ αφέψημα ρίγανης χωρίς μέλι. Δρα κατά των αερίων, του τυμπανισμού, σε εντερικές διαταραχές και τους πόνους στην κοιλιά.

12 Δάφνη Το αφέψημα της δάφνης, που μπορείτε να φτιάξετε βάζοντας σε ένα φλιτζάνι νερό 2-3 φυλλαράκια για 10 λεπτά, χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της αϋπνίας και της έντασης. Το ίδιο αφέψημα θεωρείται χρήσιμο και σε περιπτώσεις δυσπεψίας και ανορεξίας.


Κατέβασμα ppt "Θεραπευτικές ιδιότητες βοτάνων που υπάρχουν στο σχολείο μας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google