ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΗΜΑΘΙΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η Πρωτεύουσα της Κύπρου
Advertisements

Ναοί & Μοναστήρια της περιοχής Βατίκων
Παραδοσιακοί Χοροί της Μακεδονίας
Η κατεχόμενη Αμμόχωστος Εργασία από τον Εμμανουήλ Βαμβατσούλη
Τουριστικός οδηγός Αγίου Δημητρίου
Κιλκίς λόφος και άλλα Η πόλη του Κιλκίς είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Ο λόφος του ’η Γιώργη κυριαρχεί την πόλη που απλώνεται στους πρόποδες του.
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Είμαστε οι μαθητές της Γ1΄ τάξης του 4ου Δημ. Σχολείου Ωραιοκάστρου.
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ …
ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ
Θρησκευτικός Τουρισμός
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΑ
Ανακαλύπτοντας την εποχή του Μ
H εκκλησία της Παναγίας Κανακαριάς
Ιφιγένεια..!!!!!. Tα Γρεβενά είναι ένας από τους 13 νομούς της Μακεδονίας!!!!! Βρίσκετε στο δυτικό μέρος της Μακεδονίας!!!!!!!!!
6ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων Πρόγραμμα Π. Ε
ΕΛΛΑΔΑ - GREECE.
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Πραγα η «χρυση πολη».
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ελισάβετ Δήμα & Σοφία Τρούσα μάθημα : Γεωγραφία-Πληροφορική
ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ.
ΣΚΟΠΙΑ Τα Σκόπια είναι η πρωτεύουσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Έχει πληθυσμό κατοίκους ενώ μόλις ολόκληρη η χώρα διαθέτει.
Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ Η μητέρα μου κατάγεται από τον Άγιο Μέμνωνα από την πλευρά του πατέρα της και από την Ακανθού από την πλευρά της μητέρας της. Ο πατέρας.
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Γιάννης Βαρής Ε2’ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ
Εθνικό Δίκτυο Σχολείων «Βιομηχανική Κληρονομιά» Πιλοτικό Πρόγραμμα Συντονιστικός Φορέας ΚΠΕ Νάουσας Θέμα: η Βιομηχανική Κληρονομιά στην Νάουσα και… στον.
ΡΟΔΟΣ Αθηνά Παπακωνσταντίνου Στέλλα Φάσο Γιάννης Περιβολάρης.
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Στ΄ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Μνημεία της Κύπρου Τα μνημεία για τα οποία θα μιλήσουμε βρίσκονται στην επαρχία Πάφου της Κύπρου. Η Πάφος είναι μία από τις πιο όμορφες τουριστικές περιοχές.
Σιδηρόκαστρο Είκοσι πέντε χιλιόμετρα από τις Σέρρες, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, και άλλα τόσα από τον Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, βρίσκεται.
Η Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
Μονή Κύκκου.
Ε2’ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ. ΕΑ. Π
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Η Πόλη της Πάφου Θέση Ιστορία Πληθυσμός Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Νομός Τρικάλων Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου.
Καλωσορίσατε στην όμορφη Βέροια
ΒΕΡΟΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΑΓΙΚΗ ΤΜΗΜΑ:Α1
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΥΡΤΙΑΣ ΑΙΤΩΛΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΜονH της ΧΩραΣ Βυζαντινά Μονοπάτια.
ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ.
Γελ Ρεντίνας Α3 Κωνσταντίνος Λουκάς Αλεξία Πλουμή
Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ. Αναφέρεται με το όνομα αυτό, που σημαίνει κυριολεκτικά την πόλη τη χωμένη στην άμμο, από τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Και πράγματι, η Αμμόχωστος υπήρξε.
1. Η Αμμόχωστος είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Το 1960 κατοικούσαν Έλληνες, 6120 Τούρκοι και 24 Μαρωνίτες. 2. Κατά τη διάρκεια της τουρκικής.
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ Η Περιστερώνα είναι ένα χωριό περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα Λευκωσία, στους πρόποδες της.
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 2 3 Εικόνες από την Αμμόχωστο Αμμόχωστος Εισαγωγή Η δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου Βρίσκεται στα ανατολικά της Κύπρου Υπάρχουν.
Τα δημοτικά σχολεία της Λακατάμειας
Αρχαιολογικό Πάρκο Πάφου
Aξιοθέατα της Ηπειρωτικής Ελλάδας
ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΦΡΕΝΑΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΦΑ, ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ , ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΣΠΑΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥ.
ΠΕΤΡΟΣ ΖΑΚΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΓΕΟΡΓΙΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΝΤΡΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥ
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Μηλιά Η Μηλιά βρίσκεται στη κατεχόμενη επαρχία της Αμμοχώστου. Βρίσκεται 21 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Αμμοχώστου. Ο πληθυσμός της κοινότητας από.
“ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ερευνητική Εργασία Η ιστορία του νομού Σερρών Β΄ τετράμηνο
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧAIΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ
Μαθητής: Ανδρέας Αναδιώτης Τάξη: Β1α
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΗΜΑΘΙΑ Δημοτικά σχολεία: Διαβατού - Μέσης Ημαθίας Ολοήμερο Μασάρων Ρόδου

TΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΒΑΤΟΥ Οι δάσκαλοι και οι μαθητές του σχολείου μας (σχ. Έτος 2000-2001)

TΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ (συνέχεια) Το σχολείο μας είναι αρκετά παλιό. Χτίστηκε το 1952 ενώ ένα πρόσθετο τμήμα του έγινε το 1980. Σήμερα λειτουργούν 6 τμήματα στα οποία φοιτούν 104 μαθητές. Τις απογευματινές ώρες λειτουργούν τμήματα χορωδίας, χορού, ζωγραφικής και πληροφορικής URL: http://members.tripod.com/diavatos_mesi

Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ Τ’ αγόρια και τα κορίτσια της Στ΄ τάξης, στην αίθουσα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Σχολείου μας.

Έργα μαθητών του τμήματος ζωγραφικής του Σχολείου μας.

Αεροφωτογραφία του χωριού μας TΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ Αεροφωτογραφία του χωριού μας Το χωριό μας, ο Διαβατός, είναι ένα από τα μεγάλα χωριά της Ημαθίας. Βρίσκεται 5 περίπου χιλιόμετρα από τη Βέροια την πρωτεύουσα του νομού. Είναι πεδινό και οι κάτοικοί του είναι κυρίως γεωργοί. Ανήκει στο Δήμο Αποστόλου Παύλου μαζί με τα χωριά Μακροχώρι, Κουλούρα, Νέα Νικομήδεια και Νέα Λυκογιάννη. Ο πληθυσμός του δήμου μας ανέρχεται περίπου στους 8.500 κατοίκους.

Ο Ν ο μ ό ς Η μ α θ ί α ς Η Ημαθία είναι ένας από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Συνορεύει με τους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Κοζάνης και Πέλλας. Οι κάτοικοί του, 150.000 περίπου, ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία ενώ πολλοί εργάζονται στις επιχειρήσεις και στα εργοστάσια που υπάρχουν στο νομό μας. Είναι ο πρώτος νομός της χώρας σε παραγωγή ροδακίνου. Μεγάλες πόλεις του νομού είναι η Βέροια, η πρωτεύουσα του νομού, η Νάουσα και η Αλεξάνδρεια. Βέροια Διαβατός Νάουσα Αλεξάνδρεια Οι καλλιέργειες ροδακίνων και μήλων κυριαρχούν στο χώρο της αγροτικής οικονομίας του νομού μας.

Το βήμα του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια H B έ ρ ο ι α Η Βέροια είναι αρχαιότατη πόλη. Οι πρώτοι κάτοικοί της ήταν Φρύγες από τη Θράκη τους οποίους εκτόπισαν τον 9ο π.Χ. αιώνα οι Μακεδόνες. Ήταν πολύ σημαντική πόλη μετά τις Αιγές, την Πέλλα και τη Θεσσαλονίκη. Το 57μ.Χ ο Απόστολος Παύλος ήρθε στη Βέροια, δίδαξε στους κατοίκους της και ίδρυσε την πρώτη εκκλησία της Βέροιας. Η τοποθεσία που δίδαξε (το βήμα του Αποστόλου Παύλου) σώζεται ως σήμερα (βλ. φωτογραφία) Το βήμα του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια

H B έ ρ ο ι α Το 168 μ.Χ. η πόλη αν και κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους γνώρισε εξαιρετική λαμπρότητα. Κατά την βυζαντινή περίοδο η Βέροια εξακολουθεί να είναι μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Μακεδονίας. Τον 9ο και 10ο αιώνα πΧ δέχτηκε τις επιδρομές των Βουλγάρων και κατακτήθηκε. Απελευθερώθηκε από το Βασίλειο το Βουλγαροκτόνο. Αργότερα κατακτήθηκε από τους Νορμανδούς, τους Τούρκους και τους Σέρβους. Απελευθερώθηκε από τον ελληνικό στρατό το 1912. Το τζαμί μαρτυρά τα δύσκολα χρόνια της Τούρκικης κατοχής Τοιχογραφίες από τις πάρα πολλές βυζαντινές εκκλησίες που υπάρχουν στην πόλη

H B έ ρ ο ι α σ ή μ ε ρ α Η Βέροια σήμερα είναι μια πλούσια πόλη της Μακεδονίας με 40.000 κατοίκους που εξελίσσεται ταχύτατα. Τα άφθονα νερά της, τα αξιοθέατα και τα μνημεία της την κάνουν να αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών κάθε χρόνο. Η παλιά και η νέα πόλη. Δείγματα 2 διαφορετικών εποχών που αρμονικά συνυπάχουν...

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ Το πάρκο της Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας με θέα όλον τον μακεδονικό κάμπο. Δίκαια το λένε και μπαλκόνι της Μακεδονίας... Η γραφικότατη Μπαρμπούτα με τα άφθονα νερά τυ ποταμού Τριποτάμου που διασχίζει την πόλη της Βέροιας

Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ Σε απόσταση 13 μόνο χιλομέτρων από την πόλη της Βέροιας, στο χωριό Βεργίνα, το 1977 ο αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος ανακάλυψε τους βασιλικούς τάφους και ασύλητο τον τάφο του Φιλίππου του Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου…. Χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο έρχονται να θαυμάσουν τους σημαντικότατους αυτούς αρχαιολογικούς θησαυρούς... Η ολόχρυση λάρνακα του Φιλίππου βάρους 11 κιλών Η τεφροδόχος με τη στάχτη του νεκρού βασιλιά Τάφος Μακεδόνα βασιλιά στη Βεργίνα.

Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Νάουσας, στα Λευκάδια βρίσκονται μακεδονικοί τάφοι εξίσου σημαντικοί με αυτούς της Βεργίνας. Αριστερά: Μακεδονικός τάφος της Κρίσεως (3ος αι. π.Χ) Δεξιά:Τάφος Ανθεμίων (3ος αι. π.Χ) Κάτω:Τάφοςτου Λύσωνος Καλλικλέους (200 π.Χ.)

ΝΑΟΥΣΑ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πάνω αριστερά: Το μνημείο της Αραπίτσας, τόπος μαρτυρίας των Ναουσαίων γυναικών προκειμένου να μη πέσουν στα χέρια των Τούρκων. Πάνω & δεξιά: Δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της πόλης. Άγιος Νικόλαος Νάουσας

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΙΟΥ Η ιερά μονή Παναγίας Σουμελά με την ομώνυμη θαυματουργή εικόνα, έργο του ευαγγελιστή Λουκά. Αποτελεί το κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού. Το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου. Ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά χιονοδρονικά κέντρα όλης της χώρας. Χιλιάδες χιονοδρόμοι λάτρεις του χειμερινού αθλητισμού επισκέπτονται κάθε χρόνο τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του.

Copyright 2001 by Tsoulis Miltiadis Η ΗΜΑΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΓΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΟΣ Copyright 2001 by Tsoulis Miltiadis