Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧAIΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧAIΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧAIΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

2 Ο μηχανισμός τον Αντικυθήρων
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένα αρχαίο τέχνημα που πιστεύεται ότι ήταν ένας αρχαίος αναλογικός, μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων, που παρουσιάζει ομοιότητες με πολύπλοκο ωρολογιακό μηχανισμό.

3 Οι ομαδική τάφοι  H ομαδική ταφή 80 δεσμωτών στο Φαληρικό Δέλτα, βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν στα πλαίσια του έργου κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σ. Νιάρχος, ανακάλυψαν τους σκελετούς 80 ανδρών, αλυσοδεμένων μεταξύ τους στους καρπούς, σε ομαδικό τάφο. 

4 Ο τάφος του Φιλίππου Η κωμόπολη πιστεύεται ότι βρίσκεται στη θέση των αρχαίων Αιγών, πρωτεύουσας της αρχαίας Μακεδονίας. Έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1977, όταν η Πανεπιστημιακή Ανασκαφή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ανακάλυψε τους τόπους ταφής των Μακεδόνων βασιλέων. Ανάμεσα στους άλλους τάφους και ένα ταφικό μνημείο που, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία, ήταν του βασιλιά Φιλίππου Β, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

5 ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ Ένας λιμναίος οικισμός στο Δισπηλιό, μαρτυρά πως η περιοχή κατοικούνταν από τα νεολιθικά χρόνια. Ο προϊστορικός οικισμός που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα έξω από την Καστοριά στη θέση «Νησί» ανακαλύφθηκε τυχαία το 1932.

6 Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΝΟΣ ΑΝΤΡΑ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ
Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε το 1900 αλλά το καλοκαίρι του 2016, έγινε άλλη μια σημαντική ανακάλυψη στο ναυάγιο: Η εύρεση ενός ανθρώπινου σκελετού για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. Τα υπολείμματα, που περιλαμβάνουν τμήμα κρανίου, γνάθου. 

7 Η ΤΑΦΗ ΤΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ Μια διπλή αδιατάρακτη ταφή νεαρών ενηλίκων, άνδρα και γυναίκας, σε στάση εναγκαλισμού, καθώς και μια δεύτερη διπλή αδιατάρακτη ταφή νεαρών ενηλίκων, άνδρα και γυναίκας, σε εξαιρετικά συνεσταλμένη στάση σε συνάφεια με σπασμένες αιχμές βελών, αποτελούν δύο από τα σημαντικότερα ευρήματα της ανασκαφής στη θέση «Ξαγκουνάκι» στον περιβάλλοντα χώρο του σπηλαίου Αλεπότρυπα, που εντάσσεται στο πενταετές Ανασκαφικό και Μελετητικό έργο Διρού.

8 Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ Ο Δίσκος της Φαιστού είναι ένα αρχαιολογικό εύρημα από τη Μινωική πόλη της Φαιστού στη νότια Κρήτη και χρονολογείται πιθανώς στον 17ο αιώνα π.Χ.. Αποτελεί ένα από τα γνωστότερα μυστήρια της αρχαιολογίας, αφού ο σκοπός της κατασκευής του και το νόημα των όσων αναγράφονται σε αυτόν παραμένουν άγνωστα.

9 ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

10 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ 
ΚΙΜΩΝ :) & ΧΡΗΣΤΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧAIΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google