Κνωσσός Ελλάδα (Κρήτη) Το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού, σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κρεμλίνο Μόσχας,Ρωσία Λεπίδας Γιάννης.
Advertisements

ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Σωτηρούλα Σταύρου.
Καραγιαρίδη Αλεξάνδρα Μούρτζιου-Καρρά Ναταλία
Καραγιαρίδη Αλεξάνδρα Μούρτζιου-Καρρά Ναταλία
ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΤΑΖ ΜΑΧΑΛ DONSILA BICI DONSILA BICI.
ΑξιοθΕατα τηΣ ΕυρΩπηΣ.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΖΙΟΥ-ΣΤΕΛΛΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤ’2
TA ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ο«ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ» 5ος αι.π.Χ.
Ιστορία της Αρχιτεκτονικής
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ.
ΕΛΛΑΔΑ - GREECE.
Τα επτα θαυματα του αρχαιου κοσμου
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
Eiffel Tower Έλενα Γεωργιάδου Έλενα Γεωργιάδου.
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΠΟ τις μαθHτριες του 54 ΔημοτικοΥ ΣχολεΙου ΚαλλιOπη ΒαρθολομAτου
ΕΛΛΑΔΑ. Ο Παρθενώνας αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας.
  Χρωματικά το Μαυσωλείο είναι κτισμένο από λευκό μάρμαρο που έρχεται σε αντίθεση με τα δύο παραπλήσια κτίρια, το τέμενος και το τζαβάμπ, που είναι.
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Γιάννης Βάρης Ε2’ 1 ο πρότυπο πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Γιάννης Χατζημιχαήλ Ε΄ Τάξη
ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ -ΑΔΗΣ(ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΤΣΙΩΤΗΣ)
Αγία Σοφία Λεωνίδας Κραλίδης 1 ο Πειραματικό Θεσσαλονίκης Τμήμα Ε2 Σχ. Έτος:
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Νικόλας - Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ - ΑΠΘ Τάξη Ε 2.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Μαριέττα Μαρία.  Η λέξη Ακρόπολη προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων άκρος και πόλις και κυριολεκτικά σημαίνει πόλη στην άκρη (ή σε ακρότατο). Για.
Τα αξιοθέατα του Ηρακλείου. Ονόματα:Νικόλας Μαραυγονικολάκης Μαρία Πασχαλίδη.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Τα αξιοθέατα της Μεγάλης Βρετανίας!!!. Βρετανικό Μουσείο Το Βρετανικό Μουσείο είναι μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού στο Λονδίνο. Οι συλλογές.
Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
Μνημεία του κόσμου Φανή Λαζάρου-Τρανού Στ ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ. ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ Ο Παρθενώνας χτίστηκε το 302 π.Χ. Αρχιτέκτονες ήταν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης.
Ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Άννα Αργυροπούλου 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη: Στ2 Έτος:
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
Παρίσι … η πόλη του φωτός…. Μενού Επιλογών  Πληροφορίες για το Παρίσι Πληροφορίες για το Παρίσι  Λούβρο Λούβρο  Αψίδα του Θριάμβου Αψίδα του Θριάμβου.
'Ε τάξη ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΛΙΛΗΑΝΤΩΝΗΣΔΗΜΗΤΡΗΣΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολη. Ο Ναός της Αγίας Σοφίας (Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού) χτίστηκε το 532 από τον Ιουστινιανό στη θέση.
O Παρθενώνας Δ1ΣΠΥΡΟΣΧΡΙΣΤΙΝΑ. Τι σημαίνει η λέξη Ακρόπολη Το ψηλότερο σημείο μιας πόλης που κατά την αρχαιότητα το οχύρωναν με τείχη.
E Tα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου ‘Ιρις Χάρης Παναγιώτης Μελένια.
 Οι πυραμίδες της Γκίζας είναι από τα πιο διάσημα και πιο παλιά σωζόμενα κτίρια της ανθρωπότητας και είναι οι πιο διάσημες πυραμίδες του κόσμου. Που Βρίσκονται.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
Άσκηση υπερσυνδέσεων ΙΙ Ακρόπολη
Ο Aριθμός φ στην αρχιτεκτονική
Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε
Αξιοθέατα Θεσσαλονίκης
Από την μαθήτρια Έλενα Σωκράτους
Τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου
Νικοσ φραγκοσ και Νικοσ μαστορακησ
Λίγα λόγια για τα αξιοθέατα κάθε χώρας
ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΠΛΑΚΑ.
Αξιοθέατα της Ευρώπης Μαρία & Άννα-Μαρία.
Αγία Σοφία Η Αγία Σοφία ,ικ΄π στη Θεσσαλονίκη, είναι μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης, η οποία έχει παραμείνει ακέραια μέσα στο βάθος του χρόνου.
Αίγυπτος Anastasia ST’1.
ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΡΕΧΘΕΙΟ
ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΔhΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΟΥΖΗΣ Α4 Γυμνασίου 12/11/2018.
ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ UNESCO 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ Β1 ΚΑΡΚΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κνωσσός Ελλάδα (Κρήτη) Το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού, σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά χρόνια έως τον 5ο αιώνα.

Ναός του Ποσειδώνα – Ελλάδα Σούνιο ονομάζεται το ακρωτήριο που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νομού Αττικής - εκεί βρίσκονται και τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα.

Μυκήνες - Πύλη των Λεόντων - Ελλάδα Οι Μυκήνες ήταν αρχαία πόλη της Αργολίδας κοντά στο βουνό Τρητός κι απέναντι απ' τον Αργολικό κόλπο.

Αρχαία Ολυμπία - Ελλάδα Η Ολυμπία, ήταν πόλη της αρχαίας Ελλάδας στην Ηλεία, γνωστή ως ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στους κλασικούς χρόνους.

Παρθενώνας - Αθήνα - Ελλάδα Παρθενώνας - Ελλάδα Ο Παρθενώνας, ναός χτισμένος προς τιμήν της Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνα.

Παρθενώνας – Ελλάδα - Αθήνα Ύψος: 56 μέτρα Κατασκευάστηκε: ξεκίνησε το 448/7 π.Χ. και τα εγκαίνια έγιναν το 438 π.Χ Μηχανικοί: ο Ικτίνος, ο Καλλικράτης και πιθανόν και ο Φειδίας. Είχε 8 κίονες κατά πλάτος και 17 κατά μήκος.

Τα διάσημα λιοντάρια της Δήλου – Ελλάδα Εδώ γεννήθηκαν η Άρτεμις και ο Απόλλωνας. Είναι το ιερό νησί της αρχαιότητας.

Λευκός Πύργος - Ελλάδα Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης είναι οχυρωματικό έργο οθωμανικής κατασκευής του 15ου αιώνα.

Ζάππειο - Ελλάδα Το Ζάππειον μέγαρο ή Ζάππειο είναι ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια της Αθήνας, γύρω από το οποίο αναπτύχθηκε η ομώνυμη συνοικία.

Άγαλμα Ελευθερίας Αμερική Το άγαλμα της Ελευθερίας είναι ψηλό άγαλμα, το οποίο εικονίζει την Ελευθερία ως γυναικεία μορφή και βρίσκεται στη νησίδα Λίμπερτυ Άιλαντ στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης.

Αγιά Σοφιά - Τουρκία Ο Βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, γνωστή ως Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Πύργος του Άιφελ – Γαλλία Μηχανικός: Γουστάβος Άιφελ Ο πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού. Σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Ύψος: 325 μέτρα (300 χωρίς την κεραία) Κατασκευάστηκε: το 1889 Μηχανικός: Γουστάβος Άιφελ Βάρος: 10.100 τόνους

Αρχαίο αμφιθέατρο στη Ρώμη, όπου γίνονταν μονομαχίες. Κολοσσαίο – Ιταλία Αρχαίο αμφιθέατρο στη Ρώμη, όπου γίνονταν μονομαχίες.

Πύργος της Πίζας – Ιταλία Μηχανικός: Bonanno Pisano Ύψος: 56 μέτρα Κατασκευάστηκε: το 1372 Μηχανικός: Bonanno Pisano Βάρος: 14.500 τόνους

Πάνθεον - Ιταλία Ο ναός αυτός βρίσκεται στην Ρώμη. Ήταν αφιερωμένος σε όλες τις θεότητες της αρχαίας Ρώμης. Κτισμένος το 126 π.Χ.

ΤΑΖ ΜΑΧΑΛ - ΙΝΔΙΑ Bρίσκεται κοντά στην πόλη Άγκρα της B.Ινδίας, στις όχθες του ποταμού Γιούμα. Κατασκευάστηκε από τον αυτοκράτορα Τζαχάν, τον 17ο αιώνα, στη μνήμη της συζύγου του. Ύψος: 56 μέτρα Κατασκευάστηκε: 1649 Απασχολήθηκαν 20.000 εργάτες

Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου - Ρωσία Είναι μια εκκλησία με πολλούς κρεμμυδοειδείς  τρούλους. Βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία της  Μόσχας. 

Μπιγκ Μπεν – Αγγλία Το Μπιγκ Μπεν είναι το ψευδώνυμο για τη μεγάλη καμπάνα και το ρολόι στα ανάκτορα του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο.

Νησί του Πάσχα Πολυνησία Γιγάντια λίθινα αγάλματα ή μοάι τα οποία πολλές φορές απεικονίζουν αρχαίους θεούς των αρχαίων κατοίκων του νησιού..

Στόουνχετζ – Αγγλία To Στόουνχεντζ είναι νεολιθικό μεγαλιθικό μνημείο, έναν κύκλο μεγαλίθων.

Η αυτοκρατορία των Αζτέκων κατέλαβε την πρωτεύουσα. Η Μεγάλη Πυραμίδα των Αζτέκων - Μεξικό Ύψος: 60 μέτρα Κατασκευάστηκε: 15ο -16ο αιώνα Η αυτοκρατορία των Αζτέκων τερματίστηκε απότομα στις 13 Αυγούστου του 1521 όταν ο Ερνάν Κορτές κατέλαβε την πρωτεύουσα.

Οι πυραμίδες είναι τάφοι για τους βασιλιάδες της Αιγύπτου, τους Φαραώ. Πυραμίδες - Αίγυπτος Οι πυραμίδες είναι τάφοι για τους βασιλιάδες της Αιγύπτου, τους Φαραώ.

με σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου) Σφίγγα – Αίγυπτος Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζα. Είναι ένα άγαλμα το οποίο απεικονίζει μια σφίγγα (μυθολογικό πλάσμα με σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου) σε καθήμενη στάση.

Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας - Αίγυπτος Βρίσκεται στο οροπέδιο της Γκίζας στην Αίγυπτο (μέσα στη διάσημη Νεκρόπολή) Μήκος 73,5 μέτρα, πλάτος 6 και ύψος 20.22 μέτρα Κτίστηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους του Παλαιού Βασιλείου, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ Χεφρήνου (2558 - 2532 π.Χ.)

Πυραμίδα του Λούβρου - Γαλλία Μία μοντέρνα πυραμίδα στο Παρίσι, φτιαγμένη από γυαλί, σιδερόβεργες και συρματόσχοινο. Αποτελεί την είσοδο στο μουσείο του Λούβρου.

Sagrada Familia – Ισπανία Η εκκλησία αυτή βρίσκεται στη Βαρκελώνη. Αρχιτέκτονας της είναι ο Άντονι Γκαουντί.

Casa Batllo Ισπανία Στη Βαρκελώνη μπορεί κάποιος να θαυμάσει ένα ακόμα δημιούργημα του Άντονι Γκαουντί. Οι ντόπιοι το αποκαλούν «casa dels ossos», που σημαίνει «σπίτι των κοκάλων», για προφανείς λόγους.

Όπερα του Σίδνεϋ  - Αυστραλία Είναι ένα από τα σημαντικότερα κτίρια του 20ου αιώνα, ένα έργο απαράμιλλης ομορφιάς.

μια συλλογική προσπάθεια των μαθητών και των μαθητριών Η εργασία αυτή είναι μια συλλογική προσπάθεια των μαθητών και των μαθητριών του Δ1΄.