Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα επτα θαυματα του αρχαιου κοσμου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα επτα θαυματα του αρχαιου κοσμου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα επτα θαυματα του αρχαιου κοσμου
Ουρανία Μαρία Παπαδάκη Ε1

2 Τα επτά θαύματα του κόσμου είναι σπουδαία μνημεία που καταγράφτηκαν ως μεγαλουργήματα της εποχής και είναι τα εξής ……

3 Οι πυραμιδεσ στην γκιζα
Οι πυραμίδες της Γκίζας είναι το αρχαιότερο μνημείο από τα επτά θαύματα και βρίσκονται στην Άιγυπτο. Η μαγαλύτερη είναι η πυραμίδα του Χεόπα. Η λίγο μικρότερη είναι η πυραμίδα του Χεφρίνου και σχετικά μετρίου μεγέθους η πυραμίδα του Μυκερίνου. Η πυραμίδα του Χεόπα Η πυραμίδα του Μυκερίνου Η πυραμίδα του Χεφρίνου

4 Οι κρεμαστοι κυποι της βαβυλωνασ
Σε ένα γυμνό τοπίο ο άνθρωπος δημιούργησε αυτό που δεν ήθελε να κάνει η φύση (σκιερά δέντρα ,πολύχρωμα λουλούδια και φρούτα). Έτσι δημιουργήθηκαν κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας.

5 Το χρυσελεφαντινο αγαλμα του Ολυμπιου Διοσ
Το διάσημο άγαλμα κατασκευάστηκε από τον γνωστό γλύπτη της εποχής Φειδία και τοποθετήθηκε στο ναό το Δία στην Ολυμπία. Το άγαλμα του Δία ήταν από τα πιο μεγαλοπρεπή μνημεία που κατασκευάστηκαν στην αρχαιότητα.

6 Ο ναοσ της Αρτεμιδοσ στην Έφεσο
Ο ναός της Αρτέμιδος βρισκόταν στην Εφεσό την σημερινή Τουρκία και θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ο Αντίπατρος Σιδώνιος ο εμπνευστής της λίστας με τα επτά θαύματα του κόσμου λέει ότι το μεγαλείο του ναού της Αρτέμιδος υπερβαίνει κάθε άλλο από τα υπόλοιπα μνημεία.

7 Μαυσωλειο της Αλλικαρνασου
Το Μαυσωλείο της Αλλικαρνασού ήταν ο τάφος του Μαύσωλου πέρση σατράπη της Καρίας. Αυτό το μεγαλοπρεπές μνημείο έγινε για να φυλαχθεί το σώμα του Μαύσωλου και της γυναίκας του Αρτεμισίας.

8 Ο κολοσσος της Ροδου Ο Κολοσσός της Ρόδου είναι
ένα τεράστιο άγαλμα που είχε περίπου το ίδιο μέγεθος με το άγαλμα της Ελευθερίας. Το άγαλμα αυτό απεικονίζει τον θεό Ήλιο. Το άγαλμα αυτό έγινε γιατί ο θεός Ήλιος έσωσε την Ρόδο από την πολιορκία των Μακεδόνων.

9 Ο Φαροσ της Αλεξανδρειας
Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας κατασκευάστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. και παρέμεινε μετά από δύο καταστροφικούς σεισμούς. Ήταν ένας πύργος με συνολικό ύψος 140 μ. και εκείνη την εποχή ήταν το πιο ψηλό οικοδόμημα του ανθρώπου μετά τις πυραμίδες της Γκίζας.

10 Τέλος παρουσίασης


Κατέβασμα ppt "Τα επτα θαυματα του αρχαιου κοσμου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google