Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ
ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΙΡΙΣ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ ΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ
ΤΟ ΧΡΥΣΕΛΕΦΑΝΤΙΝΟ ΑΓΑΛΜΑ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

3 Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ Χτίστηκε κατά την διάρκεια της τέταρτης δυναστείας των Αιγυπτίων ως τάφος του Φαραώ Χέοπα. Δίπλα της βρίσκονται οι άλλες δυο μεγάλες πυραμίδες της ίδιας δυναστείας, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου. Όλες βρίσκονται στην Αίγυπτο.

4 ΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ Κατασκευάστηκαν από τον Ναβουχοδονόσορα τον Β'. Οι κήποι έφθαναν τα 22 μέτρα ύψος. Η περιοχή αυτών βρίσκεται στο σημερινό Ιράκ.

5 ΤΟ ΧΡΥΣΕΛΕΦΑΝΤΙΝΟ ΑΓΑΛΜΑ
Φιλοτεχνήθηκε από τον διάσημο στην αρχαιότητα γλύπτη Φειδία και ήταν τοποθετημένο στην Ολυμπία (Ελλάδα) και έφθανε τα 12 μέτρα ύψος.

6 Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ Αφιερωμένο στην ελληνική θεά Αρτέμιδα, το χτίσιμο του διήρκεσε 120 έτη. Αρχικά κάηκε ολοσχερώς αλλά επανοικοδομήθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο για να καταστραφεί πάλι από τους Γότθους. Βρισκόταν στην σημερινή Έφεσοτης Τουρκίας.

7 ΤΟ ΜΑΥΣΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΥΚΑΡΝΑΣΟΥ
Τάφος του Μαύσωλου, του Πέρση σατράπη της Καρίας. Είχε 45 μέτρα ύψος και βρισκόταν στην Αλικαρνασσό, στην σημερινή Τουρκία.

8 Ο ΚΟΛΟΣΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ Ένα τεράστιο άγαλμα του Θεού Ήλιου που ήταν τοποθετημένο στην προβλήτα του αρχαίου λιμένος της Ρόδου (Ελλάδα) και είχε 35 μέτρα ύψος.

9 Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Ο φάρος είχε 135 μέτρα ύψος και ήταν μεταξύ των πιο ψηλών δομών στη γη για πολλούς αιώνες. Βρισκόταν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, και χτίστηκε από τον Σωκράτη τον Κνίδιο, Μ. Αλέξανδρο (Αρχαία Αίγυπτος).

10 ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΣ.
ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ? ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!


Κατέβασμα ppt "ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google