Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ. ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ Ο Παρθενώνας χτίστηκε το 302 π.Χ. Αρχιτέκτονες ήταν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ. ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ Ο Παρθενώνας χτίστηκε το 302 π.Χ. Αρχιτέκτονες ήταν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

2 ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ Ο Παρθενώνας χτίστηκε το 302 π.Χ. Αρχιτέκτονες ήταν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης. Μέσα είχαν το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς. Όλος ο Παρθενώνας ήταν αφιερωμένος στη θεά Αθηνά.

3 ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ Το Ερέχθειο Τα Προπύλαια Ο ναός της Αθηνάς Νίκης Στο πιο ψηλό σημείο ο Παρθενώνας !!!!!!!

4 Τα αγάλματα της Ακρόπολης Αέτωμα που παριστάνει την γέννηση της θεάς Αθηνάς από το κεφάλι του Δία.

5 Τα κτήρια της Ακρόπολης

6 ΤΟ ΕΡΕΧΘΕΙΟ Το Ερέχθειο που στην βεράντα του υπήρχαν Καρυάτιδες αγάλματα που παρίσταναν κόρες δηλαδή νέες κοπέλες, όμορφες. Κατά τον μύθο εκεί έγινε η διαμάχη του Ποσειδώνα και της Αθηνάς.

7 ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ Ο Παρθενώνας αποτελείται από πεντελικό μάρμαρο, χρωματισμένο, μετόπες και τρίγλυφα.

8 To εσωτερικό του Παρθενώνα

9 Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ

10 ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ Λένε πως η μύτη απ’ το δόρυ του αγάλματος φαινόταν από τον σημερινό Σαρωνικό κόλπο.


Κατέβασμα ppt "Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ. ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ Ο Παρθενώνας χτίστηκε το 302 π.Χ. Αρχιτέκτονες ήταν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google