Ο διάλογος Αθηναίων-Μηλίων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (BULLYING)
Advertisements

Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
Μέρος Α΄ - Έρευνα •Η έρευνα έγινε βάσει ερωτηματολογίων που μοιράστηκαν σε παιδιά δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου, στα οποία έχει γίνει χρήση υπολογιστών.
Quiz για το διαδίκτυο !.
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ.
Γιατί να μελετούμε Ιστορία;
Διδασκαλία Ελληνικής Γλώσσας ΤΕΓ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ ΓΑΛΛΙΑΣ.
Ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
Τον βλάκα μπορείς να τον γνωρίζεις από τις δύο
O ΨυχροΣ ΠολεμοΣ.
Μοντελοποίηση Έργα Μαθήματα Αξιολόγηση Αναστοχασμός Αναστοχασμός.
Οι νόμοι του Σόλωνα Πεισίστρατος
Η μάχη των Πλαταιών και η ναυμαχία της Μυκάλης
Να το κατάλαβαν άραγε;; Δεν τρίτωσε απλώς το κακό, ή το καλό, που μπορεί ο καθένας να το πάρει όπως θέλει, αλλά…. ΤΕΤΑΡΤΩΣΕ!! Για μένα πάντως, το βλέπω.
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Οι μαθητές να: 1.Επεξηγούν τη σχέση συναισθήματος και συμπεριφοράς 1.
Διάλογος Αθηναίων - Μηλίων
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Θουκυδίδου Ιστορίαι Τα Κερκυραϊκά.
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
Δόμηση και αποδόμηση κειμένων εκπαιδευτικής πολιτικής
Δημήτρης Φαλστέτας Γ ’6.   Ο Αριστείδης ( π. Χ.) υπήρξε Αθηναίος στρατηγός και πολιτικός. Ήταν από τα σημαντικότερα δημόσια πρόσωπα της εποχής.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Μαθητές : Μαλαπάνη Βασιλική Μανωλεας Νικόλας Ντεμάι Τζένη.
Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Β3
Επιχειρηματικός Λόγος
Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ
Το εἶναι και το φαίνεσθαι στην Ελένη του Ευριπίδη
Η Μακεδονία, μια νέα ελληνική δύναμη Βασικά σημεία του μαθήματος.
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
Βιωματικές δράσεις Α΄ τάξη Σχ. Έτος: Ά Τρίμηνο
Τα πολιτεύματα της Αρχαίας Ελλάδας
Ελλάδα Θαύματα ομόνοιας Δράματα διχόνοιας Το θέμα μας Ο εκκολαπτόμενος αυριανός πολίτης, ο νέος μαθητής καλείται να αναζητήσει το πώς και το γιατί,
ΙΛΙΑΔΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
Γυμνασιο καλυβιων: ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Βιωματικές δράσεις Α΄ τάξη Σχ. Έτος: Γ΄ Τρίμηνο
Διερευνητική Εργασία Α΄ Λυκείου ΠΤΥΧΙΟ, ΜΟΡΦΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΙΔΕΩΔΗ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Υπεύθυνος καθηγητής: Ευθυμιάδης Παύλος.
Εργασία Αρχαίας Ελληνική Γλώσσας
ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ Τάξη Στ1 Σχολική χρονιά Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Η κρίση στα Βαλκάνια Ενότ. 4η κεφ. 6 ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013.
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Βήματα ανάπτυξης εκπαιδευτικού προγράμματος στην κοινότητα Εντοπισμός μιας ειδικής για ένα πληθυσμό ανάγκης για μάθηση.
Είναι άδικο: M ία π ροσέγγιση της έννοιας της αδικίας μέσα από μια αφήγηση Νηπιαγωγός : Αμαλία Παππά 10 ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Θήβας.
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό «Επίλυση διαφορών» Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος - Γιώργος Ιωάννου Γυμνάσιο ΩΘΗΣΗ - Α’ Γυμνασίου - τμήμα Α1 - 1 Δεκεμβρίου 2015.
 Παίζοντας οι ίδιοι παραδοσιακά παιχνίδια ( Μακριά γαϊδούρα, τυφλόμυγα, κυνηγητό) και διακινδυνεύοντας τα σχόλια των συμμαθητών μας!!!  Ρωτώντας.
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Παραδοσιακά Παιχνίδια
Παράθυρο Johari.       Ψυχοδυναμική των σχέσεων βοήθειας και ανάπτυξης οικογενειακών σχέσεων (Παράθυρο Johari)
Γίνε "ειδικός" στη χρήση ΟΒΕΑ
Ερμηνεία γελοιογραφίας
-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΑΒΑΝΗΣ
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ
ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ & ΠΕΙΘΩ.
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Οι έφηβοι απαντούν Στην έρευνα πήραν μέρος αγόρια και κορίτσια ηλικίας ετών Εργασία από τον: Λάμπρο Ντινόπουλο.
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
Η ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ.
ΘΗΒΑ Σχολείο : 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας Τάξη : Β4
ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΓΩΣΟΥΝ!!!!
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Θρησκευτικά Α’ Γυμνασίου
Αντικειμενικοί ιστορικοί
795. Πρακτική άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσησ
Θρησκευτικά Έτος: Τμήμα: Β’2 Μαρασλίδου Δανάη Μαρία
Στρατιώτης στον πόλεμο του Μαραθώνα!
Ασφάλεια διαδικτύου Gaming
Τρεις ιδεολογίες για την ΠΟ της Παγκοσμιοποίησης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο διάλογος Αθηναίων-Μηλίων

Το αρχαίο θέατρο της Μήλου

Μήλος Ηφαιστειακό νησί της Μήλου Κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους Έχει σχήμα πετάλου και το πιο γνωστό μνημείο της είναι η Αφροδίτη της Μήλου.

Μήλος

Εντάσσεται στο ευρύτερο χρονικό πλαίσιο του Πελοποννησιακού πολέμου. Τοποθετείται στη Μήλο το 416 π.Χ. Ο διάλογος πραγματοποιείται μεταξύ Αθηναίων και Μηλίων.

Η συζήτηση Το περιεχόμενο της συζήτησης ήταν να πείσουν οι Αθηναίοι τους Μηλίους για να συμμαχήσουν. Το αποτέλεσμα ήταν οι Μήλιοι να αρνηθούν τη συμμαχία.

Από την ανθρώπινη συμπεριφορά συμπεραίνουμε: Ότι οι απόψεις και τα πιστεύω δεν αλλάζουν από επιχειρήματα που δεν στέκουν. Στις μέρες μας: Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν προδίδουν τις απόψεις τους για το συμφέρον τους ή επειδή τρομοκρατούνται από ισχυρούς.

Χαρακτηρισμός Αθηναίων από τα λόγια τους Αθηναίοι Επιδιώκουν να δείξουν πως είναι κυρίαρχοι και πιο δυνατοί στρατιωτικά από τους Λακεδαιμονίους. Συμπεριφέρονται στους Μηλίους σαν να μην έχουν προσωπική άποψη και προσπαθούν να τους πείσουν να συμμαχήσουν όχι και με το καλύτερο τρόπο Με το ύφος τους δείχνουν τη δύναμη που νομίζουν πως έχουν και την επιρροή που ασκούν πάνω στους Μηλίους.

Χαρακτηρισμός Μηλίων από τα λόγια τους. Οι Μήλιοι είναι οι διαλλακτικοί σε αυτή τη συζήτηση. Ακούν τους Αθηναίους και διαφωνούν με τις απόψεις τους. Δείχνουν αδιάφθοροι και υποστηρίζουν τα πιστεύω τους και δεν επηρεάζονται από τους Αθηναίους. Σε κανένα σημείο δεν προσβάλουν τους Αθηναίους.

Η συμπεριφορά των Αθηναίων Οι Αθηναίοι ξέρουν ότι έχουν μεγαλύτερη ναυτική δύναμη και προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν.

Επιχειρήματα και ιστορικά γεγονότα Αν ήμασταν στην θέση των Μηλίων, θα τους λέγαμε ότι επειδή έχουν την δύναμη δεν μπορούν να επιβάλουν την θέληση τους στους Μηλίους. Επίσης υπάρχουν και κάποια παραδείγματα όπως οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί που ήθελαν να επιβάλλουν την θέληση τους αλλά στο τέλος βγήκαν ηττημένοι όμως.

Παραδείγματα για την αλαζονεία Υπάρχουν πολλά παραδείγματα με αλαζονεία της δύναμης από το παρελθόν , και είναι τα εξής πιο σημαντικά. Το πρώτο παράδειγμα είναι όταν οι Γερμανοί στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο που η Γερμανία ήθελε να κατακτήσει όλη την Ευρώπη. Άλλο παράδειγμα είναι όταν οι Αμερικανοί επιτέθηκαν με άγριο τρόπο στο Αφγανιστάν. Ένα τελευταίο παράδειγμα είναι όταν η Ελλάδα πήρε το EURO 2004 και οι αντίπαλοι της την υποτίμησαν.

Τα επιχειρήματα των Μηλίων Ζητούν από τους Αθηναίους να είναι φίλοι παρά εχθροί. Επίσης λένε ότι η Αθήνα δεν θα πρέπει να κάνει εχθρούς τους ουδέτερους. Έπειτα τους λένε ότι, αν κάνουν πόλεμο, θα αντισταθούν. Και λένε ότι θα βοηθήσουν τους Λακεδαιμονίους, παρόλο που έχουν ελλείψεις.

Τα επιχειρήματα των Αθηναίων Δίνουν την ευκαιρία στους Μηλίους να λένε την γνώμη τους. Λένε ότι μπορούν να σώσουν την Μήλο. Υποστηρίζουν ότι έχουν κοινούς στόχους με τους Μηλίους. Αναφέρουν ότι έχουν πολύ μεγάλη στρατιωτική δύναμη και δεν φοβούνται τους Λακεδαιμόνιους. Μιλάνε για το θάρρος τους.

Παιχνίδι ρόλων Ακολουθεί η δραματοποίηση του διαλόγου Αθηναίων – Μηλίων Καθώς και συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τον διάλογο Εξαγωγή συμπερασμάτων και αναγνώριση του σχήματος « ύβρις – νέμεσις» σε σχέση και με τις υπόλοιπες εργασίες των ομάδων

Εργασία των μαθητών Έφη Μαδεμτζίδου Ανανία Μεγαλομάτη Χρήστου Καμπουράκη Παύλου Τζιούτζια