Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΛΙΑΔΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΛΙΑΔΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΛΙΑΔΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

2 Τι είναι ο διάλογος Σύμφωνα με τα λεξικά η λέξη διάλογος σημαίνει συνομιλία, συζήτηση. Ο διάλογος μπορεί να είναι μια απλή ερωταπόκριση, που αποβλέπει στην τυπική πληροφόρηση, ή μια προσπάθεια για βαθύτερη επικοινωνία με στόχο την αναζήτηση της αλήθειας.

3 Πόσο βοηθάει ο διάλογος στην επίλυση των προβλημάτων
O διάλογος μπορεί να βοηθήσει το άτομο να βρει διέξοδο στα προβλήματα της εποχής. O διάλογος μπορεί να αποτελέσει μέσο επίλυσης ειδικών κοινωνικών προβλημάτων, όπως είναι, η σύγκρουση μεταξύ γονέων και παιδιών, το διαζύγιο κ.ά.

4 Να γράψετε τη δική σας άποψη για το διάλογο
Να γράψετε τη δική σας άποψη για το διάλογο. Εσείς πιστεύετε ότι λύνει προβλήματα ή οχί?Να γράψετε τα επιχειρήματα που έχετε για τη μια ή την άλλη άποψη Κατά την δική μας άποψη ο διάλογος είναι η επικοινωνία δύο ή περισσότερων ανθρώπων. Επίσης πιστεύουμε ότι ο διάλογος λύνει τα προβλήματα, διότι μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, βρίσκουμε ευκολότερα την λύση στα προβλήματα μας, μοιράζουμε τον πόνο μας και νιώθουμε την συμπαράσταση του συνομιλητή μας

5 Να αναλύσετε τους διαλόγους στην Ιλιάδα(ποιοι διαλέγονται
Να αναλύσετε τους διαλόγους στην Ιλιάδα(ποιοι διαλέγονται? Ποιο είναι το θέμα του διαλόγου? Ποια επιχειρήματα χρησιμοποιούν για να πείσουν το συνομιλητή? Ποιο είναι το αποτέλεσμα του διαλόγου?) Έκτορας- Ανδρομάχη Θέμα του διαλόγου είναι ο Έκτορας που η Ανδρομάχη του ζητά να μείνει μέσα στην Τροία αλλά αυτός θέλει να πολεμήσει λόγω τιμής. Η Ανδρομάχη του λέει ότι αν πεθάνει ο γιος του θα μείνει ορφανό και αυτή θα γίνει χήρα, ακόμα λέει αν πέθαινε εκείνος θα πέθαινε και η ίδια. Ο Έκτορας της είπε ότι δεν θα μπορούσε να αντικρίσει τα πρόσωπα των ανδρών και των σεμνών γυναικών αν έμενε μέσα στα τείχη και ότι μάχεται για την τιμή του πατέρα του και τη δική του. Το αποτέλεσμα ήταν ο Έκτορας να πάει να πολεμήσει και η Ανδρομάχη να πάει να τον θρηνεί ζωντανό

6 Ήρα- Δίας- Ήφαιστος Θέμα του διαλόγου είναι ο τσακωμός του Δία με την Ήρα και η παρέμβαση του Ήφαιστου για να παρηγορήσει την Ήρα. Ο Δίας καθώς μάλωνε με την Ήρα της είπε ότι θα την πέταγε κάτω από τον Όλυμπο, διότι ρωτούσε να μάθει τι είχε υποσχεθεί στην Θέτιδα. Της είπε δεν θα την βοηθούσε κανένας θεός να γυρίσει πίσω. Ο Ήφαιστος παρηγόρησε την Ήρα λέγοντας πως τον είχε πετάξει μια φορά ο Δίας και έκανε πολύ καιρό να βρει τον δρόμο να γυρίσει. Το αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου ήταν να ηρεμήσουν τα πράγματα και οι θεοί να κάνουν ένα μεγάλο συμπόσιο ξεχνώντας τα προηγούμενα συναισθήματά τους.

7 ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΪΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΑΣ
ΣΥΜΕΛΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ


Κατέβασμα ppt "ΙΛΙΑΔΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google